Zoon Adele Bloemendaal | John Arthur Jones is een Nederlandse acteur die in verschillende films heeft gespeeld. Hij is de zoon van acteur en zanger Donald Jones, en de kleinzoon van actrice en zangeres Adèle Bloemendaal, die optreedt in cabaret.

Zoon Adele Bloemendaal
Zoon Adele Bloemendaal

Veel mensen weten niet dat John niet altijd in de entertainmentindustrie heeft gewerkt. Na zijn afstuderen aan radiologie- en spoedeisende geneeskundeprogramma’s in de Verenigde Staten, ging hij werken voor een reddingsdienst voor helikopters en bij de Amerikaanse luchtmacht.

In 1985 begon hij te werken als grondsteward voor Lufthansa op de internationale luchthaven van San Francisco. Tijdens zijn reis met de Comedytrain in Nederland kreeg hij zelfs de kans om als steward aan de slag te gaan.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat John na SamSam weer iets avontuurlijks begon te doen: hij is sinds 2009 vrijwillige brandweerman.Adèle Maria Hameetman, beter bekend onder haar artiestennaam Adèle Bloemendaal, was een Nederlandse actrice, cabaretier en songwriter.

Adèle Hameetman was haar eerste en enige artiestennaam; ze stond daarna korte tijd bekend als Adèle Hamé. Bloemendaal was de naam van de stad waar ze haar eerste echtgenoot had.

Zoon Adele Bloemendaal
Zoon Adele Bloemendaal

Bloemendaal wordt door de velen gemeenschap een ‘vrijgevochten vrouw’ genoemd. Ze was een comedienne die in staat was om vrijwel alle aspecten van de theaterindustrie aan te pakken.

Ze stond bekend om haar schaterlach, nasale stemgeluid en het vermogen om nauwkeurige dictie te leveren.Na zijn jeugd in Nederland voltooide hij zijn opleiding in de Verenigde Staten.

In Texas volgde hij graden in radiologie en spoedeisende geneeskunde. Na zijn afstuderen werkte hij korte tijd voor respectievelijk een reddingsdienst voor helikopters en de luchtmacht van de Verenigde Staten.

In 1985 begon hij te werken als grondsteward voor Lufthansa op de internationale luchthaven van San Francisco.Jones keerde in 1987 na een afwezigheid van drie jaar terug naar Nederland.

Eerst werkte hij voor KLM als steward op de luchthaven en daarna als stewardess. In 1990 werd hij lid van de Comedytrain. Eerst combineerde hij acteren met zijn baan als stewardess bij KLM, maar later wijdde hij zich volledig aan het vak.

Zijn bekendste rol is die van Jimmy de Waard in de televisieserie SamSam. Hij diende ook als acteerinstructeur bij Movie Action International. Hij treedt ook op als presentator bij verschillende evenementen.

Het jaar daarop rondde hij zijn brandweeropleiding af en ging als commandant aan de slag bij de vrijwillige brandweer van Badhoevedorp. Ook is hij fulltime gaan werken voor de veiligheidsregio Kennemerland, waar hij verantwoordelijk is voor brandveiligheid en brandpreventie.

Zoon Adele Bloemendaal
Zoon Adele Bloemendaal

John is ondubbelzinnig over zijn beslissing om van loopbaan te veranderen. Volgens hem in een interview met Veronica Magazine: “Ik mis de aandacht absoluut niet.” Dat was eigenlijk een van de nadelen van het vak, zoals ik al eerder aangaf.