Zendaya Lengte | Zendaya Maree Stoermer Coleman, beter bekend onder haar artiestennaam Zendaya, is een Amerikaanse actrice, zangeres, danseres en model.

Zendaya Lengte

Zendaya Stoermer Ajamu werd geboren op 1 september 1996 in Oakland, Californië, als dochter van Claire Stoermer en Kazembe Ajamu.

Na nog een paar jaar op school, verscheen ze in de tv-shows Once on This Island en Caroline, of Change. Ze was lid van het California Shakespeare Theatre en het American Conservatory Theatre, waar ze een acteeropleiding kreeg.

Ze was onder meer te zien in Richard III, Twelfth Night en As You Like It op het concertpodium.Zendaya heeft de afgelopen drie jaar getraind bij een dansgroep genaamd Future Shock Oakland, waar ze hiphop- en hula-danspasjes heeft geleerd.

Acteur Leo Howard had in 2013 een relatie met de zanger, na een ontmoeting op de set van Shake Up. Logan Hunter, gespeeld door Leo, verscheen in een terugkerende rol in het derde seizoen van deze sitcom.

Hun datingrelatie zou volgens bronnen op 17 maart 2013 zijn begonnen en op 28 april 2013 zijn geëindigd. Ze zijn op dit moment gewoon goede vrienden.

Zendaya was de jongste deelnemer die ooit meedeed aan Dancing with the Stars, en dat deed ze met professionele danspartner Valentin Chmerkovskiy toen ze net 16 was.

Zendaya Lengte
Zendaya Lengte

Ze dansten zichzelf naar de hoogst mogelijke score in de eerste aflevering : 24 punten. Nadat ze op 15 april haar eerste tienen had ontvangen van juryleden Carrie Ann Inaba en Bruno Tonioli, behaalde Zendaya haar eerste topscore met een salsa met gastdanser Gleb Savchenko in week acht.

Zendaya deed in week 9 mee met de dansstijlen quickstep en hiphop, die ze beide kende. Na haar stem ging Zendaya door naar de finale, die werd gehouden op maandag 20 mei en dinsdag 21 mei 2013, waar ze op de tweede plaats eindigde.

Ze speelde de rol van KC Cooper in de televisieserie ‘KC Undercover’, die in 2015 in première ging. In feite bleef ze dienen als producer van de show na de annulering.

Zendaya Maree Stoermer Coleman is haar volledige wettelijke geboortenaam en ze werd geboren in Los Angeles.

De actrice maakte haar speelfilmdebuut in de film ” Spider-Man: Homecoming ” in 2013. Michelle Jones (MJ) was het personage dat ze speelde in de film uit 2017. In hetzelfde jaar speelde ze als Anne Wheeler in de film ‘The Greatest Showman’, die wereldwijd werd uitgebracht.

Daarnaast omvatten enkele van haar andere projecten Super Buddies, Frenemies, Zapped en andere soortgelijke titels. Coleman verzorgde de stem van Chi in twee animatiefilms die in 2018 werden uitgebracht: Duck Duck Goose (als Chi) en Smallfoot (als Chi) (als Meechee).

Ze zal te zien zijn in de komende televisieserie “Euphoria”, waarin ze het personage Rue zal vertolken. Dit tienerdrama is gemaakt door Ron Leshem, Daphna Levin en Tmira Yardeni en heeft een cast van jonge acteurs.

Zoals gemeld door Wikipedia, staat de première van de nieuwe HBO-televisieshow gepland op 16 juni 2019 op het netwerk.

Zendaya Lengte
Zendaya Lengte

Spider-Man: Far From Home is de titel van Zendaya’s nieuwste film. In de film zal de actrice haar rol als Michelle “MJ” Jones, die ze in de vorige film speelde, opnieuw vertolken. Het wordt uitgebracht in 3D en IMAX op 2 juli 2019 en zal beschikbaar zijn op digitale platforms.

Zendaya Lengte

1.78 M

You may also like...