Zaïre Krieger Afkomst | Tijdens het werken aan het dossier Communicatie Vrijheid bij Bits of Freedom liep Zaïre in 2019 stage.Daarnaast ben ik betrokken als spoken word artiest en freelance journalist , waarbij ik mij onder meer richt op thema’s als racisme, feminisme en de LHBTQ+-gemeenschap.

Zaïre Krieger Afkomst
Zaïre Krieger Afkomst

Censuur en de invloed van grote platforms worden vaak het scherpst gevoeld door de meest gemarginaliseerde gemeenschappen.

Juist deze mensen hebben het meeste behoefte aan gratis internet, aangezien hun interesses vaak worden genegeerd door de traditionele media.

Mijn hele professionele leven is gebaseerd op mijn enthousiasme voor mensenrechten en de bescherming van gemarginaliseerde gemeenschappen, en ik kan zien dat elke medewerker bij Bits of Freedom dezelfde toewijding heeft.

Zaïre Krieger is een rechtenstudent die internationaal en Europees recht studeert met een sterke interesse in mensenrechten. Deze duizendpoot geeft uiting aan haar fantasieën door middel van essays, films en toespraken, met de bedoeling door haar inspanningen de wereld een beetje beter te maken.

Eerder deze week heeft Spijkers met Koppen Zaïre Krieger benaderd en hem gevraagd een paar vriendelijke woorden voor ons land te schrijven, vergelijkbaar met wat Amanda Gorman vorige week deed voor haar eigen land, de Verenigde Staten. ‘Nederland, ik wil je aanbidden’, schrijft Krieger in zijn brief.

In Kriegers professionele hoedanigheid als technisch schrijver werkt hij altijd met een plan. ‘Alles wat ik schrijf heeft lagen van betekenis en betekenis. ‘Ik ben een echte puzzelaar’, geef ik toe. ‘Ze haalt inspiratie uit latinmuziek en hiphop’, legt ze uit.

Zaïre Krieger Afkomst
Zaïre Krieger Afkomst

Vooral MF Doom was een enorme inspiratiebron. ‘Wauw, je bent een echte woordenmaker.’ Haar woorden, of regels, zoals ze ernaar verwijst, beginnen op haar Twitter-account, dat als startpunt dient voor haar fantasieën. Mijn oude tweets dienen als uitgangspunt voor veel van mijn spoken word sketches.

Dat geldt ook voor het materiaal dat ze speelde in Spijkers met Koppen, een toneelstuk waarin ze een personage was. Krieger’s gedachten over de betekenis en niveaus van haar gekozen woorden zijn als volgt:

Bij Bits of Freedom geloven we in individuele vrijheid. Ik heb een bijdrage geleverd aan het dossier vrijheid van communicatie. Bekijk het werk dat Bits of Freedom aan dit bestand doet door hier te klikken.

Tijdens mijn studie leerde ik over de FOSTA/SESTA-wetgeving in de Verenigde Staten, die bedoeld is om mensenhandel te verbieden en platforms verantwoordelijk te houden wanneer seksuele handelingen op hun websites worden geadverteerd.

Deze beperkingen hebben een negatieve impact op sekswerkers, die door deze regels veiliger online kunnen werken. Ik heb gekeken naar de impact van deze beperkingen op zowel Nederlandse sekswerkers als op internetgebruikers in Nederland.

Om mijn bevindingen te lezen, verwijs ik naar mijn post Sekswerkers: de kanaries in de kolenmijn van de online kolenmijn. Sekswerkers zijn de kanaries in de kolenmijn van internet.

Haar prioriteiten zijn duidelijk: ze zet zich in voor mensenrechten in het algemeen, maar ook voor gelijke rechten in de Verenigde Staten en Nederland. Het is al opgenomen in haar voornaam, de term ‘krijger’.

Zaïre Krieger Afkomst
Zaïre Krieger Afkomst

Woede, pijn, gerechtigheid en liefde zijn de dingen die haar motiveren. Ze is te bereiken via Twitter.
Je kunt haar volgen op Twitter door hier te klikken.Het is duidelijk zichtbaar.Ik sprak met haar over systemisch racisme in de maanden voorafgaand aan de verkiezingen van maart 2021.

You may also like...