Yvonne Keuls kinderen | Yvonne is sinds 1967 een van de eerste Nederlandse auteurs die lezingen aanbiedt op scholen, boekhandels en bibliotheken.

Yvonne Keuls kinderen
Yvonne Keuls kinderen

Haar interesse in de moeilijkheden van jonge mensen verdiept zich door haar tijd daar, en deze kwesties worden het thema van haar bestsellerromans, zoals het rotte bestaan ​​van Floortje Bloem en de moeder van David S.

Er zijn verschillende vertalingen van de moeder van David S. verschenen in meer dan 14 landen.

Ze begon in 1969 met toneelbewerkingen van bekende literatuur, zoals The Book of Little Souls en The Copper Garden. Ze trad ook op in een aantal theaterproducties.

Yvonne Keuls is al meer dan vier decennia een veel gelezen en gewaardeerd schrijfster. Van Madame My Mother, haar eerste boek, zijn meer dan 230.000 exemplaren verkocht.

Het boek won in 1999 de Publieksprijs. In 2001 bracht ze haar ontroerende levensverhaal Madame K. From Indisch kid tot Haagse dame uit en het werd meteen een bestseller.

Yvonne wordt op 17 december geboren in Batavia, Indonesië, dat toen nog bij Indonesië hoorde. Haar vader schreef haar bij het registratiekantoor in onder de naam Yvonne, maar haar moeder noemde haar liever Angin.

Omdat deze Maleisische term ‘wind’ betekent, deed ze de scherpzinnige en mooie observatie ‘omdat de wind de verhalen transporteert’.

De familie Bamberg begint aan een boottocht naar Nederland. Vanwege gezondheidsproblemen moet de vader van Yvonne, die uit Nederland komt, terugkeren.

Yvonne Keuls kinderen

Tijdens het vertrek voelt haar Indiase moeder zich ontworteld; ze voelt zich niet meer thuis. Het gezin kan zich moeilijk aanpassen aan het leven in Den Haag nadat ze daarheen zijn verhuisd.

Ze ziet haar schoenen als martelwerktuigen die aan haar voeten zijn geplaatst.

Het uitbreken van de oorlog vindt plaats op 10 mei. Omdat Yvonne’s vader joods is, loopt hij gevaar. Om het hoofd te bieden aan de overweldigende hoeveelheid sporen die haar werk op haar heeft achtergelaten,

begint ze verhalen te schrijven in een notitieboekje. Dit is hoe haar eerste verhaal, getiteld When the Men Fell from Heaven, tot stand komt.

De schrijfster wordt op 17 december negentig jaar, maar straalt toch de vitaliteit uit van een vrouw van in de zeventig. Wat schrijven betreft, is onlangs haar 98e boek,

Gemmetje Victoria, verschenen. “Ik ben trots op elk boek”, zegt de auteur in haar woonkamer, die is versierd met familiefoto’s, souvenirs en kunstwerken. ‘Er is ook een Gemmetje.’

Haar meest recente werk is een sociale fictie, een genre waar Keulen bekend om is geworden. Die romans zijn geschreven in de jaren zeventig,

toen zij en een groep gelijkgestemde vrijwilligers een toevluchtsoord opende voor jongeren die nergens anders heen konden.

Het groeide uit tot het meest bekende toevluchtsoord in de Nederlandse literatuur, vooral dankzij het succes van de kaskraker Jan Rap en zijnmaat.

Jan Rap en zijn metgezel werden als toneelstuk over de hele wereld opgevoerd nadat het boek was gepubliceerd. “Ik vergezelde mijn man naar alle premières.

Als gevolg van het ‘uitschot’ dat ze op het podium van een Parijse theater hadden gezien, gingen de modieuze vrouwen haastig hun spullen uit de garderobe halen, wat zorgde voor een leuk gegrinnik.

” Dat waren ze niet gewend”, herinnert Keuls zich grinnikend.

Hele generaties mensen zijn opgegroeid met de opvolgers van Jan Rap, zoals de moeder van David S. en het ellendige bestaan ​​van Floortje Bloem.

Yvonne Keuls kinderen
Yvonne Keuls kinderen

In al die meesterwerken maakt ze gebruik van vuur en zwaard. “Een pen kan veel; het is een verlengstuk van jezelf. Het is belangrijk om ermee om te kunnen gaan, want als je het verkeerd gebruikt, kan het behoorlijk gevaarlijk zijn.”

You may also like...