Yep Kramer Ziek | Yep Kramer is een bekende Nederlandse langeafstandsloper en marathonloper en tevens een gerespecteerd coach bij Atletiekclub Gewest Friesland. Op het EK Allround 1983 behaalde hij de tweede plaats in het kampioenschap tweede klasse.

Yep Kramer Ziek
Yep Kramer Ziek

Hij werd derde in deze wedstrijd tussen de 5000 en 1500 meter. Hij won de 1500 meter brons op het WK Allround 1980. Na drie jaar zag hij zilver op het WK Allround op 5000 meter.

Bij een fietsongeluk in het Friese Tijnje is woensdagavond oud-schaatser Yep Kramer ernstig gewond geraakt. De vader van Sven Kramer zou met zijn racefiets tegen een gewone bus zijn gebotst en naar een ziekenhuis in Groningen zijn gebracht.

Kramer was in de ogen van de media niet verantwoordelijk voor het auto-ongeluk. Hij is met een stijve nek opgenomen in het ziekenhuis. Nabestaanden zeggen dat het nu veel beter met hem gaat. Over een paar dagen kan hij weer lopen en naar huis terugkeren.

Sven Kramer werd zaterdagochtend aangereden door een auto in Inzell, Duitsland, en liep een kneuzing op aan zijn knie. Nadat ze zondag terug was gevlogen naar de Verenigde Staten, liet de 33-jarige Fries een MRI-scan om de omvang van haar verwondingen vast te stellen. De deelname van Kramer aan het WK-kwalificatietoernooi, dat op 1 november begint, moet nog worden bepaald.

Sven Kramer is volkomen radeloos door de ellende van zijn familie.Schaatser Sven Kramer trekt zich niets meer aan van het WK allround in Hamar, dat zaterdag begint. De Friese schaatser zei in een korte verklaring aan het ANP in het hotel waar ze logeerden: “Het is een zware week geweest.”

In de jaren tachtig was Kramer een toegewijd schaatser. Hij nam deel aan tal van Europese en Wereldkampioenschappen en schaatste op hoog niveau. Hij nam deel aan de Olympische Spelen in 1980 en 1984 en eindigde als 8e in de Elfstedentocht in 1997.

Yep Kramer Ziek
Yep Kramer Ziek

Kramer won op 10 februari 1991 de Venetitocht van Nederland en is daarmee de beroemdste natuuronderzoeker van het land. Erik Hulzebosch, die in 1993 het Nederlands kampioenschap marathon won, was Kramers vierde plaats.

hij won in 1996 het NK Marathonschaatsen met als thema natuur. Kramer vergezelde Henk Angenent bij de Elfstedentocht van 1997, die hij won. Hij won een achtste plaats. Tijdens de Rug Wars van 2002 werd zijn schaatscarrière aan stukken gescheurd.

De vader van Sven en Brecht Kramer, Sven Kramer, is acteur. Ook zijn vader, Hendrik Kramer, was een ervaren schaatser: hij nam tussen 1942 en 1997 zeven keer deel aan de Elfstedentocht en nam acht kruisjes mee naar huis.

Het maakt Sven Kramer niet uit dat zaterdag de Wereldkampioenschappen Allround in Hamar beginnen. Het is een zware week geweest voor de 33-jarige Fries.

“We hebben veel gezondheidsproblemen in de familie gehad.” Als gezin hebben we een zeer moeilijke week gehad als gevolg van deze verschrikkelijke situatie. Ik doe mee ondanks dat ik weinig tijd had om te oefenen voor deze wedstrijd. Dit is het doel van mijn bezoek.

Nadat hij woensdagmiddag in Noorwegen aankwam, stortte Kramer in toen hij vertelde over zijn beproeving. Hij drong er bij de aanwezige media op aan geen foto’s of video’s van hem te maken.

Orie benadrukt dat Kramers situatie privé is. “Ik kan daar geen commentaar op geven. Als hij besluit om in het WK te spelen, wat zijn dan zijn opties? Dat zijn altijd emotionele problemen.

Ook als je niet van plan bent om hier te rijden, is het helemaal aan jou. Na afloop praten is veel makkelijker dan praten vroeger. Deze selecties zijn best moeilijk om te maken. Van de buitenkant is het onmogelijk om er iets over te zeggen.”

Orie voegt eraan toe dat Kramer een “hart en ziel”-fan is. Onze deelname aan het WK wordt routine als hij dit jaar meedoet aan het toernooi. “Ik kan het niet zeggen.”

Yep Kramer Ziek
Yep Kramer Ziek

De coach van Kramer zegt dat hij er niet op heeft aangedrongen. “Nee, dat heb ik niet gedaan”, antwoordde ik. Ik heb er met hem over gesproken en duidelijk gemaakt dat hij hierover het laatste woord heeft. “Eén persoon reageert op een unieke manier op deze situaties”,

You may also like...