Blogs Trending

Yade Lauren Afkomst

Yade Lauren Afkomst | Jade Lauren Clevers, ook bekend onder haar artiestennaam Yade Lauren, is een Nederlandse actrice en schrijfster. Ze is geboren in Nederland. Haar samenwerkingen met artiesten als Yellow Claw en Jonna Fraser hebben haar een begrip gemaakt.

Yade Lauren Afkomst

Yade Lauren is de artiestennaam die wordt gebruikt door Jade Lauren Clevers, ook wel bekend als Jade Lauren Clevers. Yade werd geboren op 8 april 1999 in de stad Rosmalen, Zweden. Al op jonge leeftijd is de zanger geïnteresseerd in muziek. Ze leerde zichzelf gitaar en piano spelen, wat ze nog steeds doet.

Het was via haar gastoptredens op de Yellow Claw-albums Love and War, Invitation en Balcony dat ze voor het eerst internationale aandacht kreeg. Ze heeft ook bijgedragen aan de Moksi & Chase-single “Lucky”, die in 2013 werd uitgebracht.

Jade besloot in 2016 haar muzikale ambities verder na te jagen en schreef zich in aan de Herman Brood Academie. Yade sluit zich aan bij Top Notch Records in 2020 en zal dat jaar haar debuut-EP “Reflections” uitbrengen.

Naast de tedere ballad ‘Papa’ bevat het album ook haar single ‘Facetime’. Zozeer zelfs dat rapper Kevin zich bewust is van haar betrokkenheid bij de derde single van zijn aankomende album “If You Could Not See”.

Yade Lauren begon als klein kind gitaar en piano te leren spelen. Yade Lauren kwam onder de aandacht van veel mensen, waaronder de dj’s van Yellow Claw, nadat haar zus verschillende video’s van haar zestienjarige zus op internet had gedeeld.

De dj’s benaderden haar en nodigden haar uit om met hen samen te werken aan een track. Samen namen ze het nummer ‘Invitation’ op, dat uiteindelijk in hetzelfde jaar als ‘Love & War’ als single werd uitgebracht. Tijdens de vroege stadia van haar carrière nam de zangeres voornamelijk muziek op in de Engelse taal.

Ondanks dat ze pas 21 jaar oud is, heeft Yade Lauren al een flink aantal hits verzameld. We hebben gekeken naar de persoon achter de succesvolle artiest en ontdekten dat ze een echt prachtige vrouw is die achter het succes staat.

Yade Lauren Afkomst
Yade Lauren Afkomst

Yade Lauren werd ontdekt nadat een video van haar op Facebook was geplaatst en viraal ging, waardoor ze werd ontdekt. Haar zus was degene die haar dit had aangedaan. In de muziekindustrie werd algemeen erkend dat ze een aanzienlijk talent bezat.

Dit gaf haar destijds de mogelijkheid om samen te werken met Yellow Claw. Ze werkt nu ook samen met Jonna Fraser aan een project. Samen met hem schreef ze het nummer Calm down, dat je hieronder kunt beluisteren. Ze heeft ook met de Nederlandse rapper Snelle aan een aantal projecten gewerkt.

Hier is hoe het nummer She Knows Me werd geïntroduceerd. Kenmerkend voor Yade Lauren is dat ze zowel in het Nederlands als in het Engels buitengewoon goed kan zingen. Magie en Papa zijn twee van haar populairste liedjes in de Nederlandse taal.

Jade Clevers demonstreert haar innemende persoonlijkheid op de werkvloer van Nederlands grootste hiphoplabel, maar ook in de muziekindustrie. Snelle , Jonna Fraser , en haar vakantie op Ibiza worden allemaal genoemd met enthousiasme, maar ze zet ook meteen alles op tafel.

In Yade’s woorden: “Dit album is de documentatie van een verschrikkelijk moment.” ‘Ik was nog heel jong, was pas onlangs naar Amsterdam verhuisd, had mijn eerste serieuze relatie, was in de muziekindustrie terechtgekomen en was nog steeds erg op de uitkijk.

Als ik terugga naar enkele van mijn favoriete liedjes, herinner ik me hoe ik die naïeve, goedgelovige jongedame was. ‘Vroeger was ik dat, maar nu niet meer.’

Clevers heeft door de jaren heen een aantal singles uitgebracht, waaronder samenwerkingen met bekende artiesten als Jonna Fraser, Josylvio en Idaly. In samenwerking met rapper Snelle bracht Clevers in 2019 de single Ze kent mij uit.

Yade Lauren Afkomst
Yade Lauren Afkomst

Het nummer piekte in 2019 op nummer 5 in de Nederlandse Singles Top 100 en nummer 19 in de Nederlandse Top 40-hitlijsten. Clevers bracht in 2020 haar debuutalbum Reflecties uit, en ze werkt momenteel aan een tweede album.

You may also like...