Wiljan Vloet Afkomst | Wilhelmus Johannes Martinus’ is een afkorting voor Wilhelmus Johannes Martinus. Maria Vloet is een Nederlandse voetbaltrainer en sportbestuurder die gespecialiseerd is in voetbal. Sinds 2021 is hij operationeel directeur van de Westerschelde Ferry. Wiljan Vloet is aangesteld als nieuwe directeur veerdienst: ‘Geen Derksen of Van der Gijp, maar af en toe wel gezellig’.

Wiljan Vloet Afkomst
Wiljan Vloet Afkomst

Wiljan Vloet heeft het grootste deel van twee decennia in de professionele voetbalindustrie doorgebracht. De vorige trainer is nu algemeen directeur van Veerbootmaatschappij Westerschelde. “Hij moet meer supporters krijgen.”

We hebben het weer. Wiljan Vloet sprak zojuist heftig over de zeehonden die vanaf de veerpont in de Westerschelde zichtbaar zouden moeten zijn, maar die is er volgens hem vandaag niet meer. De spetterende nieuwe veerbootdirecteur zucht en gaat verder.

Of het nu met of zonder zeehonden is, de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens, bedoeld voor wandelaars en fietsers, moet onder leiding van de voormalige voetbaltrainer een populaire attractie worden.

Vrijdag is de start van het nieuwe voetbalseizoen. In een serie artikelen nodigt Trouw vier buitenlandse spelers uit vier verschillende continenten uit om te vertellen over hun ervaringen met het integreren in het Nederlandse voetbal en de Nederlandse samenleving. Ivan Vicelich, een Nieuw-Zeelander van Roda JC, is het onderwerp van de tweede aflevering van vandaag.

Hij was helemaal van de andere kant van de aarde gereisd. Om een ​​nieuw leven te beginnen in Europa. Zijn voorvaderen en voormoeders reisden ooit in de tegenovergestelde richting. Opa en oma Vicelich werden in de jaren dertig gedwongen Kroatië te ontvluchten vanwege armoede. In Nieuw-Zeeland ben ik op zoek naar geluk en succes.

Het enige wat zijn grootvader meebracht was een passie voor voetbal. Hij gaf het door aan zijn zoon, die het op zijn beurt weer aan zijn zonen doorgaf, enzovoort. Daardoor was het voor Ivan Vicelich nooit een vraag voor welke sport hij koos.

Wiljan Vloet Afkomst
Wiljan Vloet Afkomst

Zijn klasgenoten mochten deelnemen aan rugby of cricket, die beide deel uitmaken van het nationale culturele erfgoed van Nieuw-Zeeland; hij koos een sport die vooral populair is bij dames in het land. Als gevolg daarvan, zoals hij somber opmerkt, is voetbal het ritme van zijn bestaan ​​gaan dicteren.

In mijn vrije tijd train ik, speel ik, slaap ik en ontspan ik. Ik ken het land Nederland niet. Ik ben hier om te voetballen. De maatschappij is niet iets waar ik me druk om maak. Het enige waar ik me zorgen over maak, zijn mijn eigen prestaties. En natuurlijk zijn er mijn vriendin, mijn vrienden en mijn familie om te overwegen. Dat is alles wat voor mij belangrijk is.”

Vloet heeft tijdens zijn loopbaan nooit voor een profclub gevoetbald. Hij nam het op tegen RKSV Schijndel, een team uit zijn geboorteplaats, waarmee hij in zijn debuutseizoen doorging naar het eerste niveau. Hij kwam op 17-jarige leeftijd naar Friesland, waar hij studeerde aan het CIOS.

Hij verhuisde naar Friesland om voor VV Heerenveen te spelen nadat uit een proeftraining bleek dat hij te licht was voor de professionele tak van de club, sc Heerenveen.Hij trad toe tot de club nadat hij was afgewezen door sc Heerenveen.

Vloet maakte deel uit van het amateurvoetbalteam VV Heerenveen, dat uitkwam op het derde niveau. Vloet ging inderdaad aan de slag bij sc Heerenveen, waar hij de B-jeugd als zijn eigen kon opnemen. In 1982 keerde hij terug naar Brabant en tekende hij bij RKSV Schijndel, waar hij de volgende drie seizoenen speelde.

Maar na een jaar koos hij ervoor om terug te keren naar Friesland om te trainen bij VV Akkrum, dat vlakbij Heerenveen ligt, en om te spelen bij Dijka Steenwijk, waar hij werd gecoacht door Foppe de Haan, die ook zijn manager was.

Vloet was van 2005 tot 2007 hoofdtrainer van Sparta Rotterdam, toen de ploeg onlangs voor het eerst promoveerde naar de Eredivisie. Vloet had een vreselijke tijd tijdens zijn ambtstermijn bij Sparta.

Wiljan Vloet Afkomst
Wiljan Vloet Afkomst

Ondanks dat Sparta in de twee seizoenen van Vloet bij de club twee keer de degradatie wist te ontwijken, met een dertiende en veertiende plaats, voelde Vloet zich niet gesteund door de club. Tegen het einde van december 2006 kondigde hij publiekelijk aan dat hij zijn contract met het bedrijf niet zou verlengen.

You may also like...