Wilfred Genee Ouders | Wilfred Willem Jozef Genee is een Nederlandse televisie- en radiopresentator die ook werkt als sportjournalist. Wilfred Genee, presentator van sportpraatprogramma De Oranjezomer, heeft te maken met lastige gezinssituaties, zegt voetbalexpert Johan Derksen, die dit gisteravond tijdens een uitzending van de show onthulde.

Wilfred Genee Ouders
Wilfred Genee Ouders

Zijn moeder was in elkaar gezakt nadat ze van de trap was gevallen en in elkaar zakte. Zijn vader dacht dat ze dood was en kreeg daardoor een hartaanval. Hij is inmiddels overleden.

Genee’s vader is een paar dagen geleden overleden. “Het was met enorme spijt toen de familie het overlijden vernam”, aldus een woordvoerster van Talpa Network. “De familie vraagt ​​duidelijk om privacy in deze moeilijke tijd.” Derksen vroeg Genee ook om Genee vanavond met rust te laten, wat hij deed.

Talpa Networks bevestigde aan Shownieuws dat Genee’s vader eerder op de dag op maandag was overleden. “De dood van Wilfred Genee’s vader vond afgelopen weekend plaats, tot grote angst van de familie. In deze droevige tijd hebben de familieleden een sterke behoefte aan afzondering uitgedrukt.”

Genee behaalde zijn gymnasiumdiploma van het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden, waar hij tevens vicevoorzitter was van de Leeuwarder Gymnasiasten Club. Hij studeerde af in 1986.

Nu speelt hij als keeper bij het Leeuwarder elftal RKVV MKV ’29. Na de middelbare school ging Genee rechten studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij de titel meester op het gebied van civiel recht behaalde.

Van kinds af aan wilde hij altijd al iets met sport doen. Tijdens zijn studie werkte hij ook als productieassistent voor OOG TV, een lokaal televisiestation in de stad Groningen.

Wilfred Genee, een televisie- en radioproducent, bevindt zich midden in een nachtmerrie en moet omgaan met uiterst ongelukkige gezinssituaties. Dat zei Wilfreds collega Johan Derksen maandag tijdens de uitzending van het sportprogramma ‘De Oranjezomer’, waarin Hélène Hendriks nu de plaats inneemt van Wilfred.

Wilfred Genee Ouders
Wilfred Genee Ouders

Genee nam in 2001 de beslissing om over te stappen naar RTL. Vervolgens presenteerde hij het voetbaltrainingsprogramma Voetbal Insite (ook wel gespeld met at; het is een combinatie van inside en website, want de kijker kan via internet vragen stellen), wat een enorm succes was en sindsdien is uitgebreid.

Als grote presentator van het programma vormde hij een enorm duo met Johan Derksen en een hele reeks getalenteerde analisten zoals Willem van Hanegem, Piet de Visser, Hans Kraay en Wim Kieft. Daarnaast was hij korte tijd af en toe te zien als invaller voor Beau van Erven Dorens op RTL Boulevard.

Genee is een podcast gestart genaamd Littekens, waarin hij in Nederland bekende gasten interviewt over hun favoriete zichtable en onzichtbare littekens. Genee was presentator van het dagelijkse televisieprogramma De Oranjezomer van 2021 tot 2022.

De VI-heren kregen de kans om te kijken naar het laatste nieuws en actualiteiten rondom de belangrijkste sportevenementen, politieke vraagstukken en entertainment.

Nadat ze in de zomer een dagelijks programma op SBS6 hadden geproduceerd, zijn de producenten in gesprek gegaan met de zenderleiding om ervoor te zorgen dat hier een vervolg aan wordt gegeven.

Op 18 september 2021 werd bekend dat ze vanaf 10 januari 2022 een dagelijkse discussieshow op SBS6 zouden houden. Hierdoor komt er een einde aan Veronica Inside op televisie. VI Vandaag is de datum van de première van het nieuwe televisieprogramma. Later werd ontdekt dat ook de radiovariant vernietigd zou worden.

In de twee avonden dat Hendriks het overneemt van Wilfred Genee, heeft het sportpraatprogramma een nieuw record bereikt qua kijkcijfers… Op zaterdag stemden 847.000 mensen af, en zondagavond was het aantal gestegen tot 891.000 mensen.

Vandaar dat Genee in diverse showmedia opgroeide, maar Derksen smeekte om hem voor korte tijd met rust te laten.Naar aanleiding van de Genee-campagne gaat in 2020 het radioprogramma Gouden RadioRing in Nederland in première.

Wilfred Genee Ouders
Wilfred Genee Ouders

Hij spoort zijn collega’s daarom aan om oproepjes te plaatsen en kent hen een teamnummer toe. Jij krijgt de ring die ik hem cadeau heb gegeven niet.

You may also like...