Wende Snijders Ziek | Wende Snijders, een Nederlandse zangeres, songwriter en actrice, staat bekend om haar werk als songwriter en performer. Naast haar volledige naam gebruikt ze Wende als artiestennaam. Je zou kunnen zeggen dat ze met een doorgewinterde geest is geboren.

Wende Snijders Ziek
Wende Snijders Ziek

In haar 41 jaar heeft Wende Snijders nooit een groot verlangen gevoeld om kinderen op te voeden. Zaterdag vertelde de zangeres hierover in Courageous Forward, een radioprogramma.

Het laatste uitje van Snijders was indrukwekkend. Aangezien het onderwerp moederschap de gedachten van de zangeres domineert, neemt Wildernis een lied op over het onderwerp. Snijders legt uit: “Ik vind het fascinerend omdat ik het in mijn eigen leven ben tegengekomen en ik altijd koos voor thema’s waar ik nu mee bezig ben.

” Op 41-jarige leeftijd “heb ik nooit een echt indringende moederwens gehad”, zegt de auteur. Aan de andere kant heeft ze de neiging om zo onschuldig te zijn als een jong kind. We moeten er echter niet van uitgaan dat ze gebukt gaat onder het gewicht.

Voor mij is dit helemaal niet zo’n groot ding.” Bovendien stel ik mezelf voor onsterfelijk te zijn. Het is gewoon zoals de dingen zijn. Ik ben al van kinds af aan gefascineerd door het idee van de dood. Bij de aanbesteding toen ik zeven of acht was, hield ik een dagboek bij waarin ik uitgebreid schreef over gewichtige onderwerpen.

Toen we in Guinee-Bissau woonden, kon ik drie jaar vloeiend Frans spreken omdat mijn ouders de taal vloeiend spraken. Op de Kleinkunstacademie , speelde mogelijk een zweem van melancholie een rol bij het ontdekken van chanson.”

In september verschijnt het tweede Kaleidoscoop-album van Wende Snijders, na de populariteit van het eerste. Ze filmt nu de vierdelige dramaserie IM, waarin ze de auteur van het gelijknamige boek, Connie Palmen, vertolkt. Kunststof heeft de zangeres uitgenodigd om te gast te zijn.

Wende Snijders Ziek
Wende Snijders Ziek

Geboren in Beckenham in 1978 en op jonge leeftijd de wereld rondgereisd, woont ze momenteel in Amsterdam met haar man en twee kinderen. “Ik ben er veertien keer verhuisd”, zei hij. De afgelopen 18 maanden woon ik in mijn nieuwe huis. Het wordt steeds meer een thuis voor mij.

Het eerste jaar was ik bang om iets uit te pakken omdat ik niet dom wilde overkomen. Ook al had ik niet veel bezittingen. Er zijn nu veel meer dingen, ook al heb ik nog geen televisie. Bezittingen zijn naar mijn mening slechts een bron van emotioneel gewicht.

Ik wil kunnen vertrekken wanneer ik wil. Ik besef dat het een illusie is, maar voor mij is dat bevrijding. Toen ik een kind was, was het moeilijk voor mij om plotseling gedwongen te worden om een ​​plaats te verlaten. Iedereen met wie je seks hebt gehad, wordt achtergelaten. Op je vierde verjaardag nemen we definitief afscheid.

Wende, Typhoon en Adriaan van Dis traden op 4 mei 2015 op in Carré als onderdeel van het evenement Theater Na de Dam. Naast het lezen van de gedichten van Antjie Krog zongen ze liedjes uit hun eigen repertoire en daagden ze elkaar uit met liedjes die ze voor elkaar hadden uitgekozen.

Typhoon voerde Don’t leave me alone van Jacques Brel uit, daarna daagde Typhoon Wende uit om Nina Simone’s te zingen. Ik wou dat ik wist hoe het voelt om vrij te zijn. Wende ging de uitdaging aan en zong het lied. Na het vertalen van het gedicht Treurlied van Antjie Krog, eindigden ze samen met Treurlied.

Candida Thomson leidde de Amsterdam Sinfonietta in een uitvoering van “Broader than classic” in januari 2016. Ze brachten een mix van klassiekers, covers en originelen. Ze kregen toestemming om in mei terug te keren naar Paradiso, dat binnen vijf dagen na hun eerste optreden uitverkocht was.

Wende Snijders Ziek
Wende Snijders Ziek

In mei 2016 waren er ook extra concerten in het Koninklijk Theater Carré.Wouter van Ransbeek, adjunct-directeur van de Amsterdamse theaterorganisatie, heeft sinds 2014 een relatie met Wende. Ze is een alleenstaande moeder. Wende’s vader stierf op 15 juli 2007 aan hersenkanker, en dit heeft een diepgaand effect gehad op haar leven en haar muziek.