Vrouw Wopke Hoekstra | Wopke Hoekstra, de vertrekkende minister van Financiën, heeft de bruiloft verbonden met haar vaste partner. Hij trouwde met Liselot Hoornweg, de vrouw met wie hij al jaren verloofd was, na vier uitstel, waarvan een deel door ziekte.

Vrouw Wopke Hoekstra
Vrouw Wopke Hoekstra

Hij heeft twee kinderen met haar. Toen een paar jaar geleden bij Hoekstra’s jongste zoon leverkanker werd vastgesteld, liep zijn eerste huwelijkspoging op een mislukking uit. De tweede poging vond plaats in juli vorig jaar. Zijn eerdere verklaring beschreef het evenement als ‘een groot feest met alle toeters en bellen’. ‘Maar dat idee hebben we in maart of april al van tafel geveegd.’

De derde poging zou in een kleine cirkel zijn, aangezien Hoekstra het feest afgelopen augustus afzegde ondanks het feit dat het drie dagen voor de datum was. Er waren geen vertragingen bij het bestellen van de bloemen of het gebruiksklaar maken van de ringen en de trouwoutfit.

Wopke Hoekstra, de vertrekkende minister en CDA-leider, en zijn vrouw Liselot waren vrijdagavond te gast bij RTL’s populaire televisieprogramma The Masked Singer. Een speciaal intermezzo van de muzikale spelshow liet de twee toe om te spreken over de ziekte van hun zoon, die onlangs door de medische gemeenschap was genezen van leverkanker.

Wopke en zijn vrouw waren aanwezig om te praten over de impact die de ziekte van hun zoontje had op hem en op de rest van hun familie. In 2016, een week na de eerste verjaardag van de jongen, kregen Hoekstra en zijn vrouw te horen dat de jongen ernstig ziek was.

Na behandeling met chemotherapie en een operatie leek het er met de zoon van Wopke goed uit te zien. U wordt echter pas als formeel genezen beschouwd als de kanker gedurende ten minste vijf jaar met succes is uitgeroeid.

Vrouw Wopke Hoekstra
Vrouw Wopke Hoekstra

Vele bekende BN’ers, waaronder Jan Smit, Jörgen Raymann en Lucille Werner, hebben het bruidspaar gefeliciteerd. Sinds de verkiezing van het CDA in de Tweede Kamer in het voorjaar van dit jaar is laatstgenoemde ook parlementslid voor de partij geworden.

Nadat ze het verwoestende nieuws hadden ontvangen dat hun zoon, Wopke Hoekstra, in 2016 leverkanker had, waren Wopke en zijn vrouw, Liselot Hoornweg, er kapot van. Wopke reageerde daar destijds in het Algemeen Dagblad op:

“Kinderen mogen niet ziek worden, en jongeren ook niet, al zijn kinderen natuurlijk volledig immuun voor ziekte. Ook moeten ze zoveel mogelijk voorkomen dat ze kanker krijgen.”

Het is begrijpelijk als dit verwoestend nieuws is, en de vraag wordt dan: hoe gaan we ervoor zorgen dat hij zo goed mogelijk herstelt?” Gelukkig bleek de zoon van de twee uiteindelijk volledig vrij van enig vergrijp.

Tijdens het Corona-nummer in Nederland werd Wopke Hoekstra bij het grote publiek bekend als activist. Toen de minister van Financiën zich verzette tegen financiële steun van het EU-noodfonds voor de zwaar getroffen landen Italië en Spanje, veroorzaakte hij wijdverbreide verontwaardiging over het hele continent.

Vrouw Wopke Hoekstra
Vrouw Wopke Hoekstra

Wopke heeft veel kritiek gekregen van bijna elk land op het continent, maar hij heeft altijd enorm geprofiteerd van zijn sterke vrouw Liselot Hoornweg en hun vier kinderen, die hem altijd hebben gesteund.