Vrouw Ilja Gort | Ilja Gort is een Nederlandse schrijfster, wijnboer en presentatrice die haar tijd verdeelt tussen haar geboorteland Nederland en haar geadopteerde thuisland Frankrijk. Gort was succesvol in het samenstellen van reclametunes tot het jaar 2000, waarna hij zich toelegde op het schrijven van boeken en het produceren van wijn.

Vrouw Ilja Gort
Vrouw Ilja Gort

Ilja Gort, een zeventigjarige schrijfster en wijnmaker, onthulde in een interview met De Telegraaf dat ze vorig jaar trouwde met Caroline d’Hollosy. Het stel was van plan om hun huwelijk in Frankrijk te houden, maar vanwege de coronabeperkingen besloten ze een kleinere ceremonie in Amersfoort te houden.

“We zijn pas onlangs getrouwd na een lang en moeizaam proces. In de schaduw, “verwijst Gort in zijn boeken altijd naar zijn partner als de ‘wijnboeren’ minnares’, zegt Gort.

“Het plan was om een ​​groot feest te geven op het kasteel, met honderd mensen, lange tafels, een gebraden os aan het spit en veel champagne. Maar het plan ging niet door. Maar daar kwam niets van terecht.”

In plaats daarvan kozen Gort en d’Hollosy voor een meer intieme ceremonie in Amersfoort, Nederland. Het was ook erg lief en geweldig. “Dank u.”

De wijn- en programmamaker was eerder getrouwd en had volgens hem geen plannen om in de nabije toekomst opnieuw te trouwen. “Maar er was een moment dat ik naar haar keek en bij mezelf dacht:” Oef, wat ben je een fantastische, lieve, mooie, intelligente en sexy vrouw.”

Laten we niet de fout maken om vast te lopen in onze beslissingen als ze eenmaal zijn gemaakt. Na al die tijd ben ik nog steeds een getrouwde man.”

Vrouw Ilja Gort

Turf Gort en teler Ilja hebben besloten uit elkaar te gaan. De wijnmaker met de extreem lange snor woont momenteel alleen in hun huis in Amersfoort met zijn vrouw en kinderen. “De geruchten dat ik een buitenechtelijke affaire had met een andere vrouw zijn volkomen onwaar.

Ik heb wel een paar vriendinnen.” Turf is voorzichtig en zegt: “Ik wil niet dat dit in een Rob de Nijs en Belinda verandert. Romantiek in Meuldijk-stijl.’ Maar het klopt wel.

Ilja en ik kunnen vanwege werk een week niet samenwonen. Klaas, onze zoon, en ik zijn samen op weg gegaan naar Lage Vuursche. een einde, wat enorm frustrerend is.” De hele situatie heeft geen gevolgen voor Chateau La Tulipe de La Garde.

Het is de bedoeling dat Klaas uiteindelijk het kasteel overneemt, aldus Ilja “Momenteel doen we samen aan wintersport, maar hij is in Londen voor managementtraining.” Turf gaat volgens Ilja scheiden omdat ze de relatie tot het einde wil zien: “Ze wil met de honden in het bos gaan wandelen.” Ik ben veel te energie voor zoiets.

Gorts familie verhuisde op zesjarige leeftijd van Amersfoort naar Soest. Al op die jonge leeftijd was hij al met muziek bezig en was hij drummer in een aantal bands, waaronder de Amersfoortse band The Elements, de Soest band IQ 150 en de Delftse band After Tea.

Daarna trad hij regelmatig op als invaller naast Ramses Shaffy en in een Brainbox-formatie. Gort componeerde en orkestreerde een aantal commercials, waaronder bekende nummers voor onder meer Duo Penotti, Nationale-Nederlanden en Nescafé.

Een versie van dit laatste nummer, een arrangement van La colegiala door de Peruaanse muzikant Walter León Aguilar, is uitgevoerd in meer dan 160 landen over de hele wereld.

Met het nummer Don’t come stoned and don’t tell Trude, geschreven en geproduceerd door Ilja Gort in 1980, scoorde het duo Max ‘n Specs een hit in het Verenigd Koninkrijk.

Gort componeerde ook de muziek voor de leider van de televisieprogramma’s Klootwijk aan Zee en De Wilde Keuken, evenals zijn eigen televisieprogramma’s Wijn aan Gort, Gort à la Carte en Gort over de Grens. Gort werd geboren in Wijn aan Gort, Nederland.

Vrouw Ilja Gort
Vrouw Ilja Gort

Van 2012 tot 2015 produceerde Gort de Omroep Max-programma’s Wijn aan Gort, gericht op Franse wijnen, en Gort à la Carte, gericht op de Franse keuken. Sinds 2017 loopt zijn programma Gort over de Grens voor AVROTROS en in 2018 lanceerde hij het programma Gorts Wijnkwartier, waarin hij wijn uitlegt en vragen van kijkers beantwoordt, werd in 2018 uitgezonden.

You may also like...