Vriendin Mathijs Van Nieuwkerk | Matthijs van Nieuwkerk is een Nederlandse journalist en televisiepresentator. Van 2005 tot 2020 was hij vooral bekend als presentator van het dagelijkse televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD), dat op RTL werd uitgezonden.

Vriendin Mathijs Van Nieuwkerk
Vriendin Mathijs Van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk gaf een korte uitleg over hoe hij zijn huidige vriendin leerde kennen en verliefd werd. Tijdens een reis naar Deventer ontmoette de 60-jarige gastheer Martha Riemsma, op wie hij verliefd werd. In juni van dit jaar werd bekend dat de twee aan het daten waren.

Toen Matthijs in Deventer koffie ging drinken, liep Martha volgens hem ‘opeens’ voor hem uit. Hij ging toen wat drinken met zcan Akyol, een goede vriend van hem die ook columnist is voor deze krant en die toevallig in de Hanzehoofdstad woont.

“Martha is hoofdredacteur van Tubantia, een van de tijdschriften waarvoor Eus schrijft”, legt Matthijs uit. ,,Ik weet niet wat ik er verder over moet zeggen. Zelfs als ik gemakkelijk zou kunnen beweren dat ik hier niet op voorbereid was en er zeker niet naar op zoek was.

Matthijs van Nieuwkerk en zijn nieuwe vriendin Martha Riemsma zijn een paar maanden samen en gelukkig samen. Ze zijn allebei werkzaam in de media-industrie, evenals de persoon die hen bij elkaar heeft gebracht. In de roman ‘VARAGIDS’ onthult Matthijs wie hem aan Martha heeft voorgesteld.

Martha werd voorgesteld aan de presentatrice tijdens een koffie in Deventer, toen ze ‘plotseling’ voor hem verscheen. Mijn vriend Eus heeft me aan haar voorgesteld, en de rest is geschiedenis.’ Ze is hoofdredacteur van Tubantia, een van de tijdschriften waarvoor Eus een bijdrage levert.’

Vriendin Mathijs Van Nieuwkerk
Vriendin Mathijs Van Nieuwkerk

Van Nieuwkerk begon zijn carrière in de journalistiek met zijn jeugdvriend Mark van den Heuvel, die hij interviewde voor de Nederlandse krant Het Parool. Van Nieuwkerk interviewde vervolgens diverse sportmannen en sportvrouwen voor de krant Het Parool.

Onder degenen die deelnamen aan het interview waren schaakgrootmeesters Kasparov en Karpov, evenals voetballer Johnny Rep. Kort daarna begon hij interviews af te nemen met schrijvers, en hij had de leiding over het nieuw leven inblazen van de literaire sectie van de krant in die tijd.

In 1988 werd hij gepromoveerd tot de functie van redacteur van de kunstsectie. Het Parool promoveerde hem in 1996 tot hoofdredacteur.

Toen hij in dienst trad bij AT5, de lokale televisiezender in Amsterdam, werd hij in 2001 benoemd tot hoofdredacteur. In 2002 maakte hij echter de overstap naar de nationale televisie, waar hij de functie van netcoördinator voor de Nederlandse publieke televisiezender Nederland op zich nam.

Getroffen door de interne werking van de Nederlandse publieke omroep , nam Van Nieuwkerk ontslag uit zijn functie. Na zes maanden begon hij voor de camera’s te verschijnen voor betaalde arbeid. Voorafgaand aan de verkiezingen van 2003 was hij samen met Felix Rottenberg presentator van het politieke programma Nederland Kiest, dat in Nederland werd uitgezonden.

Het stel begon Nova te presenteren, een politieke talkshow in Nederland, maar ze werden allebei ontslagen na een meningsverschil met de redactie van de show.

Ze werden ook vaak gezien op de nabijgelegen tennisbaan op tal van zondagochtenden. Een stel dat Privé sprak, zei dat Matthijs een verrassende tegenstander heeft naar de buitenwereld, of misschien moeten we zeggen ‘iets meer dan een vriendin’, met wie hij veel tijd doorbrengt.

Matthijs heeft een verrassende tegenstander van de buitenwereld, of misschien moeten we zeggen ‘iets meer dan een vriendin’ met wie hij veel tijd doorbrengt.

En vorig jaar maart gaf Martha een interview op NPO Radio 1 waarin ze haar genegenheid voor Matthijs uitte. Na vijftien jaar in de ether kwam er een einde aan zijn conversatieprogramma De Wereld Draait Door. De journalist Marc Chavannes, die tijdens het interview naast Martha zat, uitte zijn ongenoegen over Matthijs en noemde hem ‘zeer oppervlakkig’.

Vriendin Mathijs Van Nieuwkerk
Vriendin Mathijs Van NieuwkerkPresentatie van Het Boek van Jet van Jet van Nieuwkerk in Mossel & Gin, Amsterdam. Op de foto: Jet van Nieuwkerk met haar ouders Matthijs en Karin van Nieuwkerk

Er was iets aan de hand waar Martha niet achter kon komen. Ze kon haar blik niet van Matthijs afhouden. ,,Ik heb veel bewondering voor Matthijs’, gaf ze toe. En ze ging nog verder en zei: “Je ziet een heel liefhebbende Matthijs die met veel genegenheid een item maakt.” Dat het je is opgevallen is fantastisch om te zien.”

You may also like...