Vicky Leandros Leeftijd | Vasiliki Papathanasiou is een zangeres uit Griekenland die momenteel in Duitsland woont. Ze is de dochter van Leandros Papathanasiou, een muzikant en songwriter die ook zanger is.

Vicky Leandros Leeftijd
Vicky Leandros Leeftijd

Toen ze voor het land Luxemburg de vierde plaats behaalde op het Eurovisie Songfestival met het nummer “L’amour est bleu”, kreeg ze wereldwijde aandacht en werd het nummer een wereldwijde hit.

Ze bevorderde haar professionele ontwikkeling door in 1972 het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer “Après Toi”, dat ze zong toen ze opnieuw Luxemburg vertegenwoordigde.
Vicky’s ouders scheidden in 1958 en ze groeide op bij haar vader in West-Duitsland, waar ze sindsdien woont.
Met de hulp van haar vader, die zelf een rijke zakenman was in Griekenland en Duitsland onder de naam Leo Leandros, bouwde ze in beide landen een succesvolle carrière op, oorspronkelijk onder de naam Vicky.

Haar eerste plaat, Messer, Gabel, Schere, Licht, werd uitgebracht in 1965 en werd al snel een hit in Duitsland, waar ze bleef optreden. Van 1957 tot 1967 had ze talloze hitsingles in dat land, maar ook in Canada en Griekenland.

Leandros werd wereldwijd bekend door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival, waar ze in 1967 haar debuut maakte als vertegenwoordigster van Luxemburg en dat jaar vierde werd met L’amour est bleu.

Ze werd opnieuw door Luxemburg geselecteerd om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 1972, dit keer met haar volledige artiestennaam Vicky Leandros.

In de après toi won ze opnieuw. Het lied was tot 25 augustus 2012 de grootste Eurovisie Songfestival-hit in de Nederlandse geschiedenis, maar nadat Euphoria van Loreen 452 punten kreeg, werd Après toi met 437 punten naar de tweede plaats gestoten, waarmee het de op één na grootste Eurovisie Songfestival-hit ooit werd. Nederlandse geschiedenis.

Vicky Leandros Leeftijd

De nummer één van de Daverende 30 was drie weken op rij nummer één. Ik zag liefde was haar eerste hitsingle en bereikte nummer één in 1972. Het stond ook drie weken bovenaan de openbare hitlijst en was aan het einde van het jaar de op één na meest winstgevende single in het land.

Daarnaast zijn twee van hun meest bekende nummers Theo, we gaan naar Lodz en Die Bouzouki klang durch die Sommernacht, die beide hitlijsten waren.

Vicky is enorm populair geweest in een aantal landen, waaronder Frankrijk, Griekenland, het VK, Spanje, Italië, Duitsland, Nederland, België, Japan en Canada.

Ze heeft een heleboel hits over de hele wereld gehad, in verschillende talen. Ze had 14 hits op de voorgangers van de Mega Top 50 die eerder waren uitgebracht dan de Mega Top 50.

In 1975 nam ze het album Across the Water op in Nashville, Tennessee en Miami, Florida en het werd uitgebracht in 1976. Door country, rock en soul te mixen, wijkt ze af van haar eerdere inspanningen.

Toen het werd uitgebracht in de Verenigde Staten, ontving de film positieve recensies van critici. Haar eerste grote platencontract was met CBS Records in 1976 voor platen die op de Amerikaanse markt werden gedistribueerd.

Ze verhuisde naar Hollywood, Californië en begon te werken met Kim Fowley, maar keerde al snel terug naar Europa nadat de steun van CBS voor haar werk afnam.

Toen hij terugkeerde naar Europa, maakte Leandros een aantal opnames in verschillende genres, waaronder Duitse volksmuziek en kerstliederen.

Haar carrière begon te tanen en ze had haar laatste top 20-hit in Duitsland met het nummer Kali Nichta dat piekte op nummer 20.

Ze bracht een album uit in het Spaans dat haar brede aandacht trok in Latijns-Amerikaanse landen. De eerste single “Oh Mi Mama” was een kleine hit, maar de tweede single “Tu Me Has Hecho Sentir” werd niet gepromoot door Leandros of CBS.

Vanwege verschillen tussen de twee en een gerapporteerd gezondheidsrisico, was het in 1979 een grote hit in Spaanstalige landen, ondanks dat het niet werd gepromoot door Leandros of CBS.

Het wordt vaak opgenomen op verzamelalbums en is ongetwijfeld het bekendste en bekendste nummer van Vicky Leandros in het Spaans. Een nieuw record, As on the Very First Day, werd nooit uitgebracht en Leandros werd gedwongen om zwangerschapsverlof te nemen, dat de volgende 18 maanden duurde.

Het was een groot probleem voor haar om haar 30-jarig jubileum als artiest op zo’n grote manier te vieren. Zo verschijnt er een dubbel-cd met haar grootste hits en zal Vicky 23 speciale jubileumconcerten geven in verschillende Duitse steden om haar prestaties te herdenken.

Vicky Leandros Leeftijd
Vicky Leandros Leeftijd

Voor de derde keer probeert Vicky Groot-Brittannië te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2006. Deze keer wil ze Duitsland vertegenwoordigen. Hun hoge verwachtingen worden echter niet ingelost. ‘Don’t Break My Heart’ is een popsong die ze speelt in de prelim waar ze daarna eindigt.