Vera Siemons Vriendin | Vera Siemons is een Nederlandse radiodiscjockey die momenteel werkt voor NPO 3FM. Met het programma ‘Vera On Track’ is Siemons sinds oktober 2018 op pad en dat gaat nog steeds. Concerten en festivalcultuur behoren tot de hoogtepunten van het programma.

Vera Siemons Vriendin
Vera Siemons Vriendin

Siemons presenteert vanaf april 2020 ook de podcast De Lesbische Liga, die hij samen met televisieproducent Annefleur Schipper gaat presenteren. In juli 2021 worden ze genomineerd voor een AVROTROS Pride Award, die hen wordt uitgereikt.

Vera Siemons belde terug van een luisteraar die haar de avond ervoor seksueel expliciete berichten had gestuurd. De dj op NPO 3FM liet weten niet te geloven dat dit regulier gedrag was.

Blijkbaar was het volgens Vera niet de eerste keer dat deze luisteraar berichten in die richting stuurde. Volgens haar commentaar op de radioshow: “Ik bespeur een patroon, want zodra een vrouw presenteert op 3FM, voel je dat het nodig is om haar vuile seksuele signalen over te brengen.” Volgens een van onze luisteraars, Peter, was alles een grap.

Ondertussen ontving de 3FM-studio steunbetuigingen voor de dj uit het hele land.Festivals en het ontdekken van nieuwe muziek zijn twee van Vera’s favoriete bezigheden.

Alles, of het nu een ongelooflijke indieband is, een hyperglitterige popartiest of een ijzersterke dansgroep, heeft een plaats in haar hart! Maar je kunt hier ook komen om naar radio te luisteren die er een beetje pit in heeft. Kortom, Vera is er voor jou en al je radiofantasieën.

Vera Siemons Vriendin
Vera Siemons Vriendin

Er is geen schaarste aan lesbiennes, stelt Vera Siemons. Desondanks komen ze zelden in de media. In haar podcast, de Lesbische Liga, onderzoekt ze dat magere aanbod, evenals al het andere dat te maken heeft met lesbisch, biseksueel of queer zijn.

Als vrouwelijke DJ word je regelmatig met deze situatie geconfronteerd. Voor het geval dat het niet je collega’s zijn die schreeuwen dat het slechts een mannenwereld is waarin je minder geschikt bent, zijn het de perverselingen onder de luisteraars die je als een seksueel object behandelen.

Nadat hij donderdagavond een spervuur ​​aan sms’jes had gekregen van een zekere Peter waarin hij op de webcambeelden onthulde dat hij aan het aftrekken was, haar vroeg haar tong uit te steken en andere beledigende rotzooi, had VPRO-dj Vera Siemons er genoeg van.

Toen Siemons hem vervolgens live in de lucht vroeg of hij dit normaal gedrag vond, reageerde hij medelijdend, net als Siemons zelf. Niemand anders dan de DJ zou gemeen zijn, en als ze het niet leuk vond, had ze een ander beroep moeten doen: de muziekindustrie.

Vera Siemons Vriendin
Vera Siemons Vriendin

In 2019 ontving hij de ‘Gouden Radio Cockring’, die wordt uitgereikt aan de DJ die het afgelopen jaar de meeste “ballen” heeft gekregen tijdens de uitzending op radiostations in Nederland.Vera Siemons is de dochter van de al lang in dienst zijnde wetshandhaver Marc Siemons.

You may also like...