Vera Bergkamp Relatie | Vera Alida Bergkamp is een Nederlandse politicus van Nederlands-Marokkaanse afkomst die in Nederland is geboren. Ze is sinds 20 september 2012 lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten en is lid van de politieke partij Democrats 66.

Vera Bergkamp Relatie
Vera Bergkamp Relatie

Sinds 7 april 2021 is ze ook voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten. Bergkamp was voorheen voorzitter van COC Nederland.

Vera Bergkamp is de voorzitter van de Tweede Kamer. Haar Marokkaanse vader verkocht sanitaire producten en haar Nederlandse moeder werkte in een lederwarenwinkel voordat ze werd gekozen.

In een interview met ons weekendmagazine Mezza zegt ze: “Als het zomerreces begint, houden mijn vrouw en ik een wedstrijd om te zien wie de nieuwste Nicci French als eerste leest.”

Ze heeft mooie herinneringen aan haar jeugd die ze koestert. Haar moeder werkte als verkoper in een lederwarenhandel en haar vader werkte als loodgieter. Ze omschrijft hem als ‘het betrouwbare soort’ dat volgens haar meestal op tijd op het werk verscheen.

Hij had verantwoordelijkheidsgevoel en dat heb ik op mij genomen. “Ik moet wel gek worden als ik daar niet op tijd wil verschijnen of zelfs maar wil afzeggen”, zegt ze in een interview met The New York Times.

Bergkamp behaalde zijn bachelor bestuurskunde en politicologie aan de VU in Amsterdam, al ging hij niet direct de politiek in. Ze begon haar loopbaan als manager en adjunct-directeur bij het CBR in Rijswijk, waarna ze doorgroeide als directeur bij de Thuiszorg en vervolgens bij de Sociale Verzekeringsbank.

Vera Bergkamp Relatie
Vera Bergkamp Relatie

Eerst en vooral, pas na aanvaarding van haar functie als voorzitter van COC (de belangenorganisatie voor homoseksuelen) overwoog ze de sprong in het politieke leven te wagen.

Bergkamp, ​​die getrouwd is met een vrouw, is sinds 2004 een sterk pleitbezorger voor LHBT-rechten in de Tweede Kamer. Ze was onder meer de drijvende kracht achter wetgeving die homotherapie verbood en ervoor zorgde dat scholen niet langer toegestaan ​​om homoseksuele studenten van hun campussen te verwijderen.

zei ze in een interview met Het Parool. “Laat ik een voorbeeld geven: afgelopen zomer hebben mijn vrouw en ik samen over een boulevard in Zeeland gewandeld. Uiteindelijk bleken we best een attractie te zijn.

Omdat er zoveel mensen om zich heen keken, kwam een ​​fietser gevaarlijk dichtbij op een aanrijding met een lantaarnpaal. Het viel me op dat dit in Nederland nog steeds gebeurde, en dat er nog wat werk aan de winkel was.”

De D66-kandidatenlijst plaatste haar zesde bij de parlementsverkiezingen van september 2012, die in Duitsland werden gehouden. Ze werd verkozen in het Huis van Afgevaardigden na het ontvangen van 15.387 voorkeurstemmen en werd uitgeroepen tot winnaar.

Drie jaar lang, van 2013 tot 2015, was ze een van de zes leden van de parlementaire onderzoekscommissie naar het Fyra-fiasco. Na het verschijnen van het eindrapport kondigde staatssecretaris Wilma Mansveld haar aftreden aan.

Als lid van het Huis van Afgevaardigden leidde Bergkamp wetgeving om een ​​einde te maken aan de praktijk van ‘single fact construction’, waardoor religieuze scholen tot 2015 openlijk homoseksuele, homoseksuele en biseksuele studenten en docenten konden verwijderen.

Bergkamp werd benoemd tot lid van het Huis van Afgevaardigden. Vertegenwoordigers van het Jaar door persbureau BN/DeStem op 10 december 2014. Haar maatregel over hennepteeltregulering is in februari van dit jaar door de Tweede Kamer aangenomen.

Vera Bergkamp Relatie
Vera Bergkamp Relatie

Bij de parlementsverkiezingen van maart 2017 werd ze herkozen als parlementslid. Ze eindigde als zesde op de kandidatenlijst en kreeg 26.094 stemmen bij de telling van de voorkeurstemmen. Haar portefeuilles omvatten onder meer jeugdzorg, familierecht, verdovende middelen en emancipatie.

You may also like...