Veerle Hammerstein Ouders | Oscar Hammerstein is een voormalige Nederlandse advocaat. Hammerstein werd geboren in een huishouden van acht kinderen. Na het behalen van het diploma Atheneum B ging hij in 1975 op voorstel van zijn vader rechten studeren aan de Universiteit van Leiden, waar hij in 1981 afstudeerde in het burgerlijk recht.

Veerle Hammerstein Ouders
Veerle Hammerstein Ouders

Tijdens zijn studententijd was hij lid van de Leidse Studentenvereniging ‘Minerva ‘ . Hij was lid en voorzitter van de daaraan verbonden Pro Patria, ook wel Student Resilience genoemd.

Enkele advocaten uit Amsterdam hebben de handen ineen geslagen om de twee kinderen van hun doodgeschoten collega Derk Wiersum te helpen. Samen richtten ze een stichting op, de Derk Wiersum Foundation, ‘met als hoofddoel het doneren aan een studiefonds voor zijn kinderen’.

Strafrechtadvocaat Veerle Hammerstein komt uit een ‘rechtenfamilie’, zoals ze het zelf omschrijft. Haar beide ouders zijn rechter, de advocaat van haar grootvader en oom. Ze woont samen met haar echtgenoot Marcel van Gessel – ook advocaat – stiefdochter en zoon.

“Ik ben altijd opgekomen voor de underdog”, zegt Veerle. “Op de basisschool kwam ik op voor twee jongeren die gepest werden. Het maakte me zelf een doelwit, dus ik ben uiteindelijk van school overgestapt. Maar ik zou het morgen weer doen.”

De geliquideerde advocaat Derk Wiersum was een vriend van Veerle. “Dat is een van die dagen waarvan je hoopt dat ze nooit komen”, herinnert ze zich zijn dood. “Het heeft mijn leven niet veranderd, maar het heeft me doen beseffen hoe belangrijk het is om te genieten van de mensen om je heen.”

Het initiatief kwam van het kantoor waar hij tot een paar jaar geleden werkte, de familie wist ervan. Zijn oud-collega’s daar schrijven: “Behalve dat hij een dierbare collega van ons allemaal was, was Derk een mooie echtgenoot en een liefhebbende vader voor twee kinderen.” Het advocatenkantoor kreeg steun van enkele collega’s die niet met naam genoemd wilden worden.

Veerle Hammerstein Ouders
Veerle Hammerstein Ouders

Volgens een van de initiatiefnemers, advocaat Veerle Hammerstein, heeft de familie nu absoluut geen geld meer nodig. ,,Het is niet dat het nodig is, maar als advocatuur wilden we een signaal afgeven.

Het is voor ons een methode om iets voor hem te betekenen. We kunnen protesteren, maar we kunnen ook iets bouwen dat blijvend is. Derk wilde altijd het beste voor zijn kinderen.”

Wiersum werd vorige week doodgeschoten in zijn huis in Amsterdam. Hij was advocaat van Nabil B., de belangrijkste getuige in het proces van een reeks liquidaties die zouden zijn uitgevoerd namens de voortvluchtige Ridouan Taghi. Vorig jaar werd de broer of zus van de hoofdgetuige vermoord. ‘

Op 24 november 1994 werd een aanslag gepleegd op de kunstenaar Rob Scholte. Toen hij wegreed van de Laurierstraat, ontplofte een handbom onder zijn donkerblauwe BMW 525i.

Scholte was zwaargewond en beide benen moesten boven de knie worden geamputeerd. Een van de mogelijkheden was dat de aanslag bedoeld was voor Hammerstein, maar dat de dader een fout had gemaakt in de auto. Hammerstein reed hetzelfde model BMW, van dezelfde kleur, en met bijna hetzelfde kenteken, dat in de buurt was.

De beweerde verwisseling van auto’s is nooit onderbouwd en het onderzoek naar de aanslag op Rob Scholte is stopgezet.

In februari 2021 werd bekend dat hij de anonieme raadsman was van Nabil B. uit het Marengo-proces. Eveneens in februari 2021 maakte Hammerstein bekend dat hij zijn actieve praktijk als advocaat had stopgezet.

Veerle Hammerstein Ouders
Veerle Hammerstein Ouders

In december 2021 is Hammerstein van het tableau gehaald nadat beschuldigingen, onder meer van Peter R. de Vries, waren ingediend in de tijd dat Hammerstein advocaat was van Nabil B. Zijn kandidatuur namens de VVD voor de Amsterdamse gemeente verkiezingen in 2022 trokken zich terug. hij na het verwijderen in.

You may also like...