Tygo Gernandt Ouders | Tygo Gernandt is een Nederlandse acteur en regisseur die in verschillende genres heeft gewerkt. Tygo Gernandt is acteur en documentairemaker. Hij speelde in een groot aantal televisieseries en speelfilms, waaronder ‘De Piraten van naast de deur’, die op 2 juli uitkomt.

Tygo Gernandt Ouders
Tygo Gernandt Ouders

Hij was ook te zien in een aantal korte films. De EO-documentaireserie ‘Tygo in de psychiatrie’ wordt vanaf 11 juni wekelijks uitgezonden. Op 9 juli is er een speciale, uitgebreide uitzending van het programma. Tygo Gernandt , die de rol vertolkt van Tonnie Montijn, de vaste partner van De Cock, maakt bij de opening van de film zijn debuut in Baantjer.

Volgens Tonnie is de meest cruciale les die elke onderzoeker moet leren, “altijd geld bij je te hebben”. Tygo krijgt nog wat extra wijsheid aangereikt door Mokum Magazine.

Hij maakte zijn eerste televisieoptreden toen hij twaalf jaar oud was, toen hij schitterde in een advertentie om de poging van Nederland om de Olympische Spelen in 2008 te organiseren, te promoten. Hij werd pas bekend nadat hij Dennis Hulshof speelde in de TROS-televisieserie Fort Alpha (1996).

De film Van God Los leverde hem een ​​Gouden Kalf op voor zijn vertolking van Maikel Verheije in de film Van God Los. Hij was eerder verschenen in een aantal gastoptredens, waaronder die in Goede tijden, vreselijke tijden, 12 steden, 13 ongevallen en Voor hete vuren (2003).

Ondanks dat hij een bijrol speelde in Het schnitzelparadijs, werd hij in 2005 genomineerd voor opnieuw een Gouden Kalf. Deze keer deelde hij de prijs echter met vier andere acteurs. Er werd ook een promotievideo uitgebracht voor de dvd van de multiculturele komedie Het Schnitzelparadijs, waarin hij samen met collega-acteur Yahya Gaier optrad.

Tygo Gernandt Ouders
Tygo Gernandt Ouders

De video, met het nummer Sleep van The Opposites en geregisseerd door Martin Koolhoven, werd ook uitgebracht. Gernandt en Gaier spelen een duet van The Opposites in de video.

Naast het nastreven van een succesvolle acteercarrière, werkt Gernandt ook regelmatig als stemacteur. Voorbeelden zijn het verzorgen van de voice-over voor De Astronaut, die wordt gepresenteerd in het planetarium van dierentuin Artis, en het meewerken aan onder meer het hoorspel Bommel.

Tygo Gernandt is een Duitse voetballer. U kent hem misschien van de televisie, maar ik ken hem meer als mijn buurman. We wonen niet alleen in dezelfde buurt, maar we hebben ook een favoriete patio aan zee die we vaak samen bezoeken.

En daar, bij de rivier, afgelopen zomer, brak een pittig debat uit over cosmetische verfraaiingen. Ik heb het specifiek over de mijne. Zijn vasthoudendheid heeft indruk op me gemaakt. Ik dacht dat het een goed idee zou zijn om het onderwerp van de lezing nog eens ter sprake te brengen.

Tygo Gernandt werd twee en een halve maand opgenomen in het ziekenhuis na zijn terugkeer van het filmen in Thailand, waar hij op locatie gevaarlijk onwel was geworden. Alleen zijn moeder mocht hem een ​​bezoek brengen.

Doktoren waarschuwden Tygo’s moeder dat er een kans was dat haar zoon het niet zou overleven omdat hij in zo’n vreselijke toestand verkeerde. De verdieping meldde dat Tygo eerder tegen een verslaggever zei: “Ik lag alleen in een bed waar je met niemand normaal contact kon hebben.”

“De dubbelzinnigheid was misschien wel het moeilijkste aspect. De artsen wisten niet zeker of ik zou herstellen. Ik wankelde op de afgrond. Dat etherische licht waar iedereen het over heeft: ik zag het. Mijn moeder ging ervan uit dat ik zou sterven, ondanks de inspanningen van de doktoren om de moed erin te houden.

Het was ook voor haar een levende gruwel.’ Tygo herstelde verbazingwekkend goed.Het filmfestival ShortCutz Amsterdam, dat elk jaar in de Nederlandse hoofdstad plaatsvindt en korte films promoot, heeft Gernandt sinds 2014 aangesteld als ambassadeur.

Tygo in de GHB is een documentaire serie geproduceerd door Gernandt voor de EO in 2018 over het gebruik van de drug GHB, die in 2018 werd uitgezonden. Na positieve feedback op zijn eerste serie, maakte Tygo in 2019 en 2020 nog een vergelijkbaar programma, Tygo In de psychiatrie, die zich richt op psychische problemen en het stigma dat met de psychiatrie gepaard gaat. Tygo In Psychiatry wordt in 2019 en 2020 uitgezonden op Discovery Channel.

Tygo Gernandt Ouders
Tygo Gernandt Ouders

Pontius Pilatus was zijn personage in The Passion 2021, die op 1 april 2021 in première ging.Tygo stond op 18 december 2021 in de finale van The Masked Singer, toen dit artikel werd geschreven. Hij deed enorm zijn best in zijn rol als grappige giraf, en de jury kon er niet achter komen wie hij was. Hij eindigde als vierde overall in de competitie.