Tyas Leeuwerink Relatie | Naast kunstenaar en docent heeft Tyas Leeuwerink het afgelopen decennium in veel belangrijke Amsterdamse instellingen gewerkt, waaronder het Rijksmuseum.

Tyas Leeuwerink Relatie
Tyas Leeuwerink Relatie

De kunstacademie bood hem de mogelijkheid om kunstonderwijs te volgen, wat hem de titel Master of Fine Arts opleverde.

De werking van het creatieve proces, evenals het gebruik van licht en donker, zijn veelvoorkomende onderwerpen in zijn werk als professioneel kunstenaar.

Door in Project Rembrandt de nadruk te leggen op creativiteit en experimenteren, hoopt hij zijn leerlingen in staat te stellen boven zichzelf uit te stijgen. Fundamenteel hiervoor is het gebruik van techniek, het proces en een aangename uitstraling.

Wanneer je de driedaagse Winterschool in het Cobra Museum of Modern Art volgt, ga je zowel individueel als in groepsverband verkennend te werk, je eigen overtuiging en zeggingskracht binnen een persoonlijk credo verkennend en op zoek naar de vorm die daarbij past .

Hoe verbind je je met deze tijd, plaats en cultuur, en hoe geef je structuur en inhoud aan je ideeën? Waar zijn je gedachten over?

Het creatieve streven, evenals hoe u uw persoonlijke overtuigingen in kunstwerken kunt omzetten, zullen worden onderzocht met onze instructeur, Tyas Leeuwerink.

Er wordt een reeks werken gecreëerd met een sterke nadruk op het nemen van risico’s en experimenteren. Op de laatste dag van de Winter School wordt een selectie van werken van leerlingen en deelnemers getoond in onze Cobra Studio.

De kunstenaar en pedagoog Tyas Leeuwerink (geboren in 1989 in Amsterdam) heeft gewerkt in tal van belangrijke musea in de stad, waaronder het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, evenals bij verschillende particuliere instellingen. Na het voltooien van zijn bacheloropleiding beeldende kunst aan het Art Institute of Chicago, behaalde hij de titel Master of Fine Arts.

De effecten van het creatieve proces, het moment van begrip en het omgaan met licht en donker zijn allemaal terugkerende thema’s in zijn werk als kunstenaar, maar ook in zijn leven.

Tyas Leeuwerink Relatie

Projecties en bewegende beelden zijn enkele van de instrumenten die hij in zijn beeldende kunst gebruikt.

Op 27 januari 2019 zond NPO 1 de eerste van acht afleveringen uit van Project Rembrandt, een Nederlandse televisieshow geproduceerd door de NTR. Annechien Steenhuizen leidt de presentatie in.

Een kunstenaarswedstrijd voor een groeiend potentieel in de schilderkunst, de Rembrandt van Rijn Schilderwedstrijd is vernoemd naar Rembrandt van Rijn.

In de eerste aflevering zijn in totaal 10 talenten geselecteerd uit vijftig kanshebbers, die onder begeleiding van kunstenaars Iris Frederix en Jaap Godrie aan de slag gaan om hun vaardigheden te verbeteren op de manier van Rembrandt.

In elke aflevering wordt één kandidaat geëlimineerd. De jury bestaat uit Pieter Roelofs, directeur van de afdeling Schilder- en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, en kunstenares Lita Cabellut, en wordt versterkt door gastjuryleden als André van Duin, Heleen van Royen, Robert Kranenborg en Louis van Gaal, die optreden op elke aflevering van de serie.

De eerste aflevering van de show werd over het algemeen positief ontvangen en trok alleen al in de eerste aflevering 1,45 miljoen kijkers.

Het Intercontinental Ensemble speelde een soundtrack voor Project Rembrandt [6], gemaakt door Karl Heortweard en voor hem gecomponeerd. Sebas Groot was de winnaar van Project Rembrandt.

Het was te zien van eind oktober tot midden december in het tweede seizoen. Naast Pieter Roelofs zat ook kunstenares Lita Cabellut in de jury.

Tyas Leeuwerink Relatie
Tyas Leeuwerink Relatie

Annechien Steenhuizen verzorgde wederom de presentatie, dit keer met assistentie van kunstenaars Iris Frederix en Tyas Leeuwerink als trainers. Wolf Hekkema was de winnaar in het tweede seizoen.

You may also like...