Trijntje Oosterhuis Zwanger – Trijntje Oosterhuis is een Nederlandse zangeres en songwriter onder de artiestennaam Judith Katrijntje “Trijntje.” Samen met haar broer Tjeerd Oosterhuis richtte ze in 1990 de band Total Touch op, en via deze groep begon ze als soloartiest op te treden.

Trijntje Oosterhuis Zwanger
Trijntje Oosterhuis Zwanger

Met het nummer “Walk Along” vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival 2015, waar ze in de eerste halve finale als veertiende eindigde met 33 punten, wat haar de Barbara Dex Award voor het beste nummer van het jaar opleverde.

Trijntje Oosterhuis is in verwachting van een kind en kan daardoor niet optreden tijdens haar clubtour in het najaar. Zo annuleert ze haar concert in de Heineken Music Hall op 18 december, dat die avond zou plaatsvinden.

Dat zegt de zangeres op haar officiële website. Trijntje is al geruime tijd betrokken bij gitarist-producer Alvin Lewis, de 43-jarige tweelingbroer van rock- en souldiva Berget Lewis.

Afgezien daarvan kan Mal haar moeder misschien vergezellen op tournee, omdat ze wordt beschreven als de ‘zanger’ ‘hier in huis’. “En terwijl je elke dag op de keukenvloer danst met al je broers en je vader, ga je je eigen weg en ‘ondanks je mega hoge knuffelgehalte’ stoot je iedereen als een ware diva van de grond.

OMG, wat een nachtmerrie dat is wanneer je later met je vrienden uitgaat, waardoor de stad Amsterdam voor hen onveilig wordt.”

Dat is een geluk voor Trijntje want die tijd is nog niet aangebroken. Je ligt nu volledig gesloopt in je bed, met al je nieuwe Elsa-jurken en Slime Stuff en Unicorn-outfits, evenals je eigen plastic speelgoedbetaalpas, veilig slapend in je bed.

Als je me kent, weet je dat elke dag als ik in de ogen van dit mooie meisje kijk en besef dat ik de eer heb haar moeder te zijn, ik gek word van vreugde. Dat hoef ik je niet te vertellen. Veel meer plezier is er in het leven niet te beleven! Dankbaar. “Ik ben de moeder van een vrouw.”

Samen met haar broer Tjeerd vormde Oosterhuis in 1990 de band Total Touch en in 1991 deed de groep mee aan de Grote Prijs van Nederland, die wordt beschouwd als de belangrijkste competitie voor amateurmusici in Nederland.

Trijntje kreeg in 1994 de kans om met Candy Dulfer te touren nadat ze het jaar ervoor met haar had gewerkt aan het album Big Girl. In het begin zou de tour maar zes weken duren; het werd echter een reis van twee jaar rond de wereld.

Trijntje Oosterhuis Zwanger

Trijntje Oosterhuis baalde toen haar huwelijk met Sander van Eeden in een scheiding eindigde. Ze geloofde dat haar wens om voor de tweede keer moeder te worden haar zou worden ontzegd.

De zangeres accepteerde de situatie en bracht tijd door met haar twee zoons, Jonas en Marijn. In de jaren voor 2013 ontwikkelden zij en Alvin Lewis, de tweelingbroer van zanger Berget Lewis, een aantrekkingskracht op elkaar.

Alvin en Trijntje zijn de afgelopen jaren niet alleen goede vrienden geweest, maar hebben ook samengewerkt aan een aantal zakelijke projecten. Ze leerden elkaar kennen via de band Total Touch van Trijntje en haar broer Tjeerd Oosterhuis, waar ook Alvin lid van was en waar ze elkaar leerden kennen.

Het is nog maar twee jaar geleden dat Berget Lewis verklaarde dat de families Oosterhuis en Lewis al sinds mensenheugenis samenkomen’. “Er is een sterke band tussen ons. Toevallig komen we op elkaars verjaardagen.”

In 2007 bracht ze Who’ll Speak for Love uit, het tweede deel van haar samenwerking met Burt Bacharach, waarin Bacharach piano speelde op drie van de nummers. Ken Je Mij, een live akoestische concertuitvoering met gitarist Leonardo Amuedo, werd in 2008 op cd en dvd uitgebracht en was een kritisch en commercieel succes.

In september 2008 trad ze op als speciale gast bij het concert Symphonica in Rosso in Arnhem, met Lionel Richie als hoofdattractie. Haar duet met Richie, “Face in the Crowd”, werd uitgevoerd tijdens dit concert, en het optreden werd later uitgebracht als een bonustrack op Richie’s album Just Go.

Voor de Braziliaanse televisiesoap Viver a Vida, geproduceerd door Rede Globo, diende haar lied “What the World Needs Now” in 2009 en 2010.

Trijntje Oosterhuis Zwanger
Trijntje Oosterhuis Zwanger

In 2012 was het Oosterhuis in concert.Sundays in New York werd in het eerste kwartaal van 2011 uitgebracht door Oosterhuis. De cd werd op zaterdag 15 januari 2011 gratis weggegeven aan gelukkige lezers van de AD-krant, die willekeurig werden gekozen.

You may also like...