Trijntje Oosterhuis Ziek | Judith Katrijntje Oosterhuis is een Nederlandse actrice en toneelschrijver die in Amsterdam woont. Tjeerd Oosterhuis, haar broer, en zij begonnen begin jaren negentig hun eigen bedrijf Total Touch. Later, met groot succes, begint ze aan een solocarrière.

Trijntje Oosterhuis Ziek
Trijntje Oosterhuis Ziek

Het wordt algemeen beschouwd als een van de grootste en meest veelzijdige zangeressen van Nederland, met een reputatie van uitmuntendheid en veelzijdigheid. Trijntje Oosterhuis zal nummers van haar album Walk Along uitvoeren als onderdeel van een clubtour die volgende week begint in Paradiso, Nederland.

Tegen de tijd dat ze het einde van haar tour bereikt, is ze echter aanzienlijk zwanger. “Ik geloof niet dat op de bank zitten je zal helpen om in vorm te komen.”

Met haar Walk Along clubtour zal Trijntje Oosterhuis vanaf dinsdag 2 april optreden op enkele van de belangrijkste poppodia van Nederland. Tien avonden lang, van Amsterdam tot Arnhem, via Groningen en Heerlen, terwijl ze aanzienlijk zwanger aan het einde van de tour, zal ze optreden.

Op 29 november voltooit ze haar reis door Nederland en ergens in de maand volgend op die dag zal ze bevallen van haar derde kind.Ze beweert dat ze niet ziek is, maar dat ze zwanger is.

“Ik wil mijn tederheid overbrengen, want kwetsbaarheid is het nieuwe hard”, zegt Trijntje Oosterhuis, die Maria speelt in The Passion.

De Passion of the Christ in Roermond werd vorig jaar uitgesteld, maar donderdag treedt Trijntje Oosterhuis alsnog op in de rol van Maria. De schoonfamilie van de zangeres, die beide 48 jaar oud zijn, kwamen haar voor in de lijn van opvolging. “Mary is een levend voorbeeld van hoe onze veerkracht groter is dan we ons realiseren.”

Trijntje Oosterhuis weet met haar nieuwste post wederom de aandacht van haar Instagram-volgers te trekken. De zangeres deelde een foto van zichzelf op Instagram, waarop ze het naar haar zin lijkt te hebben, maar haar volgers zijn maar in één ding geïnteresseerd: haar slanke taille.

Trijntje Oosterhuis Ziek
Trijntje Oosterhuis Ziek

Trijntje is de afgelopen jaren flink afgevallen, en dat deed ze zonder plastische chirurgie of een vast dieet. Trijntje daarentegen zweert bij een kliniek voor cosmetische geneeskunde die zich richt op het contouren van afvallen in plaats van alleen maar afvallen. Met positieve resultaten, zoals blijkt uit de wespentaille van de zangeres op recente beelden van zichzelf.

In 1994 kreeg Oosterhuis de kans om de wereld rond te reizen met saxofonist Candy Dulfer, die in het achtergrondkoor van de show zong. De reis zou zes weken duren, maar vond uiteindelijk plaats in de loop van twee jaar op verschillende tijdstippen. Oosterhuis had in deze periode een zeer leerzame periode.

In 1995 droeg Oosterhuis bij aan het beroemde lied Ademnood van Linda, Roos en Jessica, dat een wereldwijde hit werd. In de loop van dit jaar werd ook een platencontract met BMG Music aangeboden, dat Total Touch accepteerde.

Bijna precies een jaar later kwam het titelloze debuutalbum van de band uit. In de zomer van 1996 werd de eerste single Touch me there een grote hit door veelvuldig gedraaid te hebben op radio- en televisiestations over de hele wereld.

Total Touch werd in 2001 voorlopig ontbonden door Oosterhuis en haar broer, die samen de beslissing namen. Op 5 mei vloog Oosterhuis per helikopter naar een aantal bevrijdingsevenementen door heel Nederland. Vanaf de herfst begon ze aan een solotournee door de theaters.

Op het Rotterdamse Dunya-festival zong Oosterhuis een duet met rai-zanger Khaled, die ook aanwezig was. Ter ere van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op dinsdag 28 januari 2002 trad de band Oosterhuis op in de Amsterdam ArenA als onderdeel van de huwelijksreceptie.

In maart 2002 begon Oosterhuis in samenwerking met Michiel Borstlap en zijn gezelschap aan een theatertour door Nederland. Tijdens de viering van Koninginnedag datzelfde jaar gaf de Britse muziekgroep Queen een verrassingsoptreden op het Museumplein.

Trijntje Oosterhuis Ziek
Trijntje Oosterhuis Ziek

Tijdens het optreden zong Oosterhuis het laatste nummer, “We are the champions”, dat voor hem was geschreven. In datzelfde jaar kreeg ze een contract bij EMI voor een aantal solo-albums.

You may also like...