Sven Kockelmann Ziek | Sven Kockelmann is een Nederlandse journalist, radiopresentator en televisiepresentator.Na twee jaar in het leger ging Kockelmann journalistiek studeren aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Deze opleiding strekte zich uit over een periode van drie jaar, te beginnen in 1992.

Sven Kockelmann Ziek
Sven Kockelmann Ziek

In het begin van zijn journalistieke loopbaan werkte hij als redacteur voor de VARA. In korte tijd begaf hij zich naar het IKON, waar hij de voorlichtingsshow Kenmerk aan het publiek presenteerde. Kockelmann maakte in een opmerkelijk korte tijd – in 1993 – de overstap naar de KRO.

Hij nam toen de rol van redacteur en verslaggever voor de actualiteitenrubrieken Reporter en Brandpunt op zich. Brandpunt was een pionier in de ontwikkeling van het actualiteitenprogramma Netwerk.

Sven Kockelmann heeft na bijna drie decennia bij het bedrijf besloten de KRO-NCRV te verlaten. De presentator meldt zich bij WNL voor de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf het begin van het nieuwe jaar gaat Kockelmann samenwerken met Fidan Ekiz om Op1 te leveren.

Met het vertrek van Kockelmann, die op 1 december bij WNL aan de slag gaat, lijdt KRO-NCRV een fors verlies, aangezien de presentator een vast gezicht is geweest in programma’s als De Morgen (op radio), Oog in Oog en KRO Brandpunt voor vele jaren.

Sven Kockelmann Ziek
Sven Kockelmann Ziek

Momenteel host hij elke werkdag 1 op 1 op NPO Radio 1, waarin hij gasten telkens een half uur ondervraagt. Bert Huisjes, hoofdredacteur van de WNL, voegt er met Kockelmann en Fidan Ekiz nog twee punten aan toe.

“Het inhuren van Sven past in ons doel om de reputatie van WNL als journalistieke omroep uit te bouwen door het produceren van visueel verbluffende televisie- en radioprogramma’s. We zijn verheugd dat Sven een bijdrage wil leveren aan dit doel. “Dit is een fantastische versterking ’, merkte Huisjes op.

Ondanks dat ze al jaren onafscheidelijk waren, verloren Sven Kockelmann en Annette van der Kaaij het contact toen ze naar Zwitserland verhuisde en trouwden ze allebei met iemand anders. Desalniettemin had hun liefdesverhaal een gelukkig einde. “Het was alsof we nooit uit elkaar waren geweest toen we elkaar dertig jaar later ontmoetten”, herinnert Annette zich aan Story.

Opmerkelijk is dat meester-interviewer Sven Kockelmann niet in aanmerking kwam voor een functie als een van de Op1-presentatoren. Het was maar voor twee en een halve minuut, maar de administratie van de NPO vond mij niet aantrekkelijk genoeg, blijkt uit een eerder dit jaar verschenen interview met De Wereld Draait Door.

‘Ik heb nooit de drang gevoeld om aardig te zijn op wat voor manier dan ook. Een journalistiek interview of een televisiepresentator is niet het eerste criterium dat bij me opkomt als ik aan een journalistiek interview of een televisiepresentator denk.’

Ook verbijsterd is Svens vriendin, Annette van der Kaaij, die niet begrijpt waarom de NPO hem geen kans heeft gegeven bij Op1. ‘Ik vind Sven geweldig op televisie’, zegt Annette in een interview met Story Het interviewprogramma 1 op 1 op Radio 1 wordt door Kockelmann op werkdagen gepresenteerd van 11.30 tot 12.00 uur.

start op dinsdag 2 januari. Hij praat met een bezoeker die op de hoogte is van het laatste nieuws. Na zijn overstap naar WNL wordt dit radioprogramma uitgezonden op kanaal 1.

Sven Kockelmann Ziek
Sven Kockelmann Ziek

Van 17 januari tot en met 4 april in 2021 was Kockelmann, vertegenwoordiger van de KRO-NCRV, wekelijks gastheer van de talkshow Op1 met Talitha Muusse. In oktober 2021 werd bekend dat Kockelmann in december zou verhuizen naar Omroep WNL om een ​​van de vele Op1-presentatoren te worden en dat de verhuizing in december zou plaatsvinden.

You may also like...