Suzanne Klemann Leeftijd | Suzanne Marie Klemann is een schrijfster en regisseur uit Nederland. Het merendeel van de mensen kent haar als een van de twee zangeressen van de popgroep Lo’s Lane, die eind jaren tachtig en begin jaren negentig populair was.

Suzanne Klemann Leeftijd
Suzanne Klemann Leeftijd

Suzanne Klemann is te zien in Lo’s Lane met haar jongere zus, Monique Klemann, die ook een zinger is. Daarnaast is ze lid van de rockband Girls Wanna Have Fun.

De zus van Suzanne Klemann stierf op jonge leeftijd: ze zat al na een aflevering, maar dat zal het ergste zijn voor Suzanne Klemann, die muzikant is. Ze heeft duizend keer erger meegemaakt dan ze nu meemaakt, en ze is een echte overlever.

Ons weekendmagazine Mezza interviewt haar en ontdekt dat ze ‘net als mijn ouders’ is. “Het spijt me, maar ik ben momenteel niet online.” Suzanne lijkt een beetje geagiteerd aan de telefoon. ‘Ik heb problemen met het openen van de Zoom-link in mijn mailbox.

Door een hackpoging op mijn telefoon in Albanië afgelopen zomer heb ik nog steeds problemen met het ontvangen van mijn e-mails. ‘Diepe nood.’ Na een paar minuten verschijnt ze weer.

Een vriendelijke glimlach. Ze houdt haar leesbril in de ene hand en haar haar in de andere. “Hé, het is echt gelukt.” Klemann volgde de havo en de vwo. Ze sloot zich aan bij Lo’s Lane na een woordenwisseling met een buitenstaander in de jaren tachtig van de twintigste eeuw.

Ze is al vanaf het begin lid van de band. Naast haar zangcarrière bij Lois Lane presenteerde ze een aantal televisieprogramma’s, waaronder Countdown: The Files on Veronica.

Daarnaast had ze in 1998 een gastrol in Combat als Elsbeth Kerstens. Voor deze serie werkte ze samen met Lois Lane aan de titelsong.Lo’s Lane is een Nederlandse rockband gevormd door Suzanne en Monique Klemann’s zussen Suzanne en Monique.

Om verschillende juridische redenen is de band in de Verenigde Staten bekend onder de naam Lois L. De oorsprong van de band ligt in het Verenigd Koninkrijk.

Lois Lane werd in 1984 opgericht door Monique, haar toenmalige vriend Tijn Touber en Evert Abbing met de hulp van een groep vrienden. De band is vernoemd naar het stripfiguur Lois Lane, de beste vriend van Superman.

Nadat Angela de band in 1985 verliet, nam Monique’s oudere zus Suzanne het over als de primaire songwriter en zanger van de band. In 1987 eindigde de band als finalist in de Grote Prijs van Nederland en werd er een platencontract met WEA getekend.

Suzanne Klemann Leeftijd

De debuutsingle Break it up kwam begin zomer 1987 uit en kreeg veel aandacht van de Nederlandse media. In de tipparade bleef de single stevig aan de leiding.

In 2016 was ze een van de castleden van het zeventiende seizoen van de reality-tv-show Expeditie Robinson.

In het voorjaar van 1988 namen de dames de titelsong Amsterdamned op voor de gelijknamige film, die het jaar daarop werd uitgebracht. Na het uitbrengen van de single werd de hele Nederlandse tak van WEA stopgezet en moest de band zonder contract terug de straat op.

Daarna brachten ze de single My Best Friend uit, die een grote hit werd in het Verenigd Koninkrijk en andere landen. De grootste verrassing kwam in de vorm van het nummer It’s the first time van hun debuutalbum Lo’s Lane, dat voor het eerst door Polydor Music werd uitgebracht.

Ondanks dat hun debuutalbum een ​​mini-album is, verkocht het album goed en werd het bekroond met goud platina.

Toen het in het voorjaar van 1989 voor het eerst op Radio 3 in Nederland werd gedraaid, bereikte het de top tien van zowel de Nederlandse Top 40 als de Nationale Hitparade Top 100 en wordt het nog steeds beschouwd als de grootste Lois Lane-hit tot op de dag van vandaag.

De band werd in 1989 opgericht door Conamus et Zilveren Harp, die ook de Zilveren Harp bespeelde. Tussen alle promotionele activiteiten door werd er gewerkt aan nieuwe nummers, waarvan een aantal op het tweede studioalbum Fortune fairytales van de band, dat in 1990 werd uitgebracht.

Suzanne Klemann Leeftijd
Suzanne Klemann Leeftijd

De singles Fortune Fairytales en I Wanna Be werden enorme hits en het album binnen enkele dagen uitverkocht.

You may also like...