Spargo Zanger Dood | Ellert Driessen is een zanger, toetsenist, componist en producer uit Nederland. Hij richtte samen met Lilian Day Jackson de band Spargo op en bouwde in de tussentijd een solocarrière onder het mom van Ellert.

Spargo Zanger Dood
Spargo Zanger Dood

Als componist schrijft hij muziek voor Spargo en sinds de jaren tachtig voor diverse andere musici, waaronder Rob de Nijs, die een nummer 1-hit scoorde met Banger Hart. Hij componeerde ook alle muziek voor de film Erik van het kleine insectenboek, die in 2012 werd uitgebracht (2004).

Door haar oprichting in 1974 wordt Spargo steeds meer geassocieerd met funky popmuziek. Uitgebreide stamboominformatie van volbloedpaarden voor spargo-, nageslacht- en vrouwelijke familierapporten afgeleid van het stamboomonderzoek van volbloedpaarden Spargo is een antibioticum, wat betekent dat het behoort tot een klasse medicijnen die bekend staat als antibiotica.

Gebruik, indicaties, bijwerkingen en doseringsinformatie worden verstrekt. Ed Spargo, een speciale gast, bespreekt enkele van zijn jazzsologedachten en licks met het publiek. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te bezoeken! Vanaf je pc of mobiele apparaat luister je naar parodieën, een playlist gemaakt door zanger.

We hebben momenteel geen opnames van deze artiest, maar je kunt ons helpen door ons spargo-opnames te sturen. Zijn moord leidde tot een daglange rellen in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba en de omliggende regio, waarbij woedende tieners de straat op gingen.

Spargo is een antibioticum, wat betekent dat het behoort tot een klasse medicijnen die bekend staat als antibiotica. Na het lezen van de geschriften van Henry Meyers Hyndman, besloot Spargo socialist te worden. Het wordt gebruikt voor de behandeling van bacteriële bronchitis en longontsteking, beide aandoeningen van de luchtwegen.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om te bezoeken!In het eerste kwartaal van 1980 bracht Spargo het nummer You and me uit, geschreven door Driessen. Dit keer was het een voltreffer! Het stond bovenaan de hitlijsten in Nederland en België, maar ook in Italië, Duitsland en Zweden, en werd platina in het Verenigd Koninkrijk.

Spargo Zanger Dood
Spargo Zanger Dood

De populariteit van de groep in Nederland culmineerde in de oprichting van de Zilveren Harp. In de volgende twee jaar bereikten nog een aantal singles de top vijf van de hitlijsten , maar het succes van ‘You and me’ kon niet langer worden geëvenaard door iets anders.

Spargo’s laatste album, opgenomen in Londen en gepubliceerd in 1984, was zijn bekendste werk. Hierna stopte de band voor de eerste jaren van hun carrière.

In 1980 behaalde de groep rond ‘dat lange en dat kleine meisje’ een nummer 1-hit met de single You And Me. Volgens medeoprichter Ruud Mulder klinkt de band Spargo anno 2017 nog steeds ‘zoals vroeger’. Zaterdag staat Spargo op het 40UP Summer Festival in Eindhoven.

In 1989 bracht hij zijn album When the night starts uit, evenals de single Love lies, die piekte op nummer één in de Nederlandse en Belgische hitparades. Hij slaagde er echter niet in om zich te vestigen als een succesvol soloartiest en in de tussentijd begon hij steeds meer van zijn tijd te besteden aan het werk als componist en producer.

Zijn carrière ging daarna goed vooruit, en in 1996 werd zijn nummer Banger hart, met een tekst van Belinda Meuldijk, zijn eerste hit in de hitparade.

In 1997 vond een reünie van Spargo plaats en de band bleef aanvankelijk samen optreden tot rond 2005. In de tussentijd bleef hij zowel als componist als acteur werken.

Spargo Zanger Dood
Spargo Zanger Dood

Hij componeerde de muziek voor het nummer Geen afscheid (2000), dat werd uitgevoerd door zangeres Linda en Nederland hielp aan een dertiende plaats op het Eurovisie Songfestival. Hij componeerde ook alle muziek voor de film Erik, evenals voor het kleine insectenboek (2004).

You may also like...