Soumaya Sahla Afkomst | Soumaya Sahla is deradicaliseringsdeskundige en voormalig lid van de Hofstadgroep, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.Soumaya Sahla heeft een religieuze achtergrond die islamitisch van aard is. Moskee ‘El Islam’ in Den Haag is opgericht door haar ouders, die bij de oprichting aanwezig waren.

Soumaya Sahla Afkomst
Soumaya Sahla Afkomst

Om op te komen voor de rechten van meisjes en vrouwen binnen de moslimgemeenschap was zij een van de oprichters van de meisjesvereniging ‘al Manar’ binnen die moskee. Doordat ze in het bestuur van de vereniging zat, kreeg Soumaya waardevolle inzichten in de werking van andere besturen.

Ze begon op jonge leeftijd met het memoriseren van de Koran en studeerde op latere leeftijd islamitische theologie. Ze ging ook naar een seculiere instelling voor hoger onderwijs.

Dat waren twee totaal verschillende werelden, en het is legitiem om in beide gevallen van parallelle samenlevingen te spreken. Het was en is niet vanzelfsprekend dat mannen en vrouwen gelijk moeten worden behandeld, dat ze vrijheid van meningsuiting moeten hebben en dat ze gewetensvrijheid moeten hebben.

De Afrikaanse politica en deradicaliseringsexpert Soumaya Sahla is een begrip in haar thuisland. Soumaya Sahla is volgens de rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens lidmaatschap van een terroristische organisatie.

In dit artikel zullen we meer te weten komen over het professionele en persoonlijke leven van Soumaya Sahla. Soumaya Sahla is bekend omdat ze door de politie is gearresteerd omdat ze lid zou zijn van een terroristische organisatie.

Toen het nieuws van haar arrestatie zich verspreidde, gingen mensen onmiddellijk op zoek naar informatie over wie Soumaya Sahla is, met wie ze getrouwd is en wat haar leeftijd is. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt over Soumaya Sahla.

Soumaya Sahla werd geboren op 22 juni 1999 in het Afrikaanse land Ghana. Soumaya Sahla wordt in het jaar 2022 22 jaar. In dit artikel zullen we de wiki en biografie van Soumaya Sahla bekijken, evenals de informatie van haar man en ouders.

We kijken ook naar haar leeftijd, lengte, gewicht en familie, evenals naar haar vermogen en sociale media-accounts.Volgens Soumaya is er nog steeds een sterke sociale controlestructuur binnen de islamitische gemeenschap in Nederland.

Dit wordt nog verergerd door de inmenging van niet-vrije landen zoals Saoedi-Arabië en Koeweit in internationale aangelegenheden. Ze zouden de ideologische koers van moslims in Nederland proberen te bepalen of al hebben bepaald door middel van verschillende financiële stromen, waaronder olie- en gastransfers.

In de vorm van het salafisme en de Moslimbroederschap verspreiden deze ideologieën een stem die op gespannen voet staat met westerse waarden en een barrière vormt voor de menselijke ontwikkeling.

Volgens Soumaya maakt dit het ook moeilijker voor moslims om te integreren in de Nederlandse samenleving. Ook het intolerante en antidemocratische karakter van deze stemmen is aangetoond en vormt een bedreiging voor de democratische rechtsorde.

Soumaya Sahla Afkomst

Zij was getrouwd met Nouriddin El Fahtni, die destijds ook lid was van de Hofstadorganisatie. De volgende dag, op 22 juni 2005, werd ze samen met El Fahtni en een vriend in Amsterdam vastgehouden op verdenking van deelname aan terroristische activiteiten.

Bij hun aanhouding op metrostation Lelylaan werd een Agram 2000 machinepistool met geladen magazijn in hun rugzak gevonden.

De AIVD ontdekte dat Sahla op 19 juni 2005 haar zus, die in een apotheek werkte, had gevraagd de privéadressen van politici als Johan Remkes, Jozias van Aartsen en Ayaan Hirsi Ali te verstrekken om ze op’ tot de islam, zo blijkt uit het onderzoek.

Een Smith & Wesson-revolver en een Korpion vz. 61 machinepistool werden ontdekt in september 2006.In 2008 werd ze schuldig bevonden en veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf door een rechtbank in Den Haag, Nederland.

Sahla heeft tegen dit besluit beroep aangetekend. Dit werd in 2011 ongedaan gemaakt omdat de AIVD niet alle telefoongesprekken wilde vrijgeven, waardoor het apothekersgesprek niet in de context van de anderen plaatsvond.

In de Piranha-zaak is ze in 2014, negen jaar na haar arrestatie, uiteindelijk door het Gerechtshof Amsterdam veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens haar lidmaatschap van een terroristische organisatie en overtreding van de Wet wapens en munitie vanwege haar wapenbezit dat volgens de Nederlandse wet verboden was.

Sahla is op 5 mei 2008 vrijgelaten uit de Penitentiaire Inrichting Vught, na drie jaar detentie in de inrichting.Sahla begon in 2017 deel te nemen aan VVD-activiteiten.

Van januari 2022 tot januari 2023 was ze lid van het themanetwerk Veiligheid en Justitie van de partij en voorzitter van de partijtafel over terrorisme en radicalisering.

Soumaya Sahla Afkomst
Soumaya Sahla Afkomst

In Januari 2022 ontstond er commotie in de Tweede Kamer over haar VVD-tafelvoorzitterschap terrorisme en radicalisering, dat zij sinds januari 2017 bekleedde. Geert Wilders, de leider

You may also like...