Sosha Duysker Ouders | Sosha Duysker is een Nederlandse presentatrice, actrice, verslaggeefster, redactrice, zangeres en sidekick die op verschillende gebieden heeft gewerkt. Uit protest tegen de dood van George Floyd was er een demonstratie in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Sosha Duysker Ouders
Sosha Duysker Ouders

Sosha Duysker, presentatrice van Klokhuis, was aanwezig en deelt haar persoonlijke verhaal over racisme in Nederland in de aflevering ‘M.'”Het hele incident met George Floyd, evenals het feit dat hij gewoon de zoveelste is in een lange rij van zoveel anderen, heeft mijn leven echt op zijn kop gezet.

Ik ben vervuld van woede, verdriet en een gevoel van hulpeloosheid.” voegt de presentator toe.Volgens Duysker moeten we onze aandacht niet beperken tot wat er alleen in de Verenigde Staten gebeurt. “Ook in Nederland is racisme een issue”, merkt Duysker op. Haar persoonlijke ervaring ermee werd gedocumenteerd op Instagram, waar ze haar gedachten deelde.

“Vorig jaar keerde ik terug naar de boerengemeenschap waar ik opgroeide om deel te nemen aan een kermis.” Tot haar verbazing werden er apengeluiden in haar richting gemaakt terwijl ze daar was.

Ze herinnert zich ook de verdieping van haar ouders, die naar het gehucht kwamen om te horen dat de lokale bevolking niet geïnteresseerd was in zwarte mensen in de buurt toen ze aankwamen.

Sosha Duysker, presentatrice, zegt: “Ik noem Het Klokhuis meestal mijn tweede opvoeding.”Sosha Duysker is een bekend gezicht van het kindertelevisieprogramma Het Klokhuis. De presentatrice en actrice is echter ook net begonnen met Atlas te werken. Het onderwerp van vijf trefwoorden was de focus van het gesprek.

“Ze stierf toen ik elf jaar oud was.” Ze leed aan borstkanker die was uitgezaaid naar haar hersenen. Ik zat in groep 8 en ze kreeg mijn laatste musical pas te zien omdat ze in groep 8 zat. Ondanks dat ze zwaarlijvig en kaal was door chemotherapie, werd de vrouw voorin rondgereden.

Sosha Duysker Ouders
Sosha Duysker Ouders

Het was te veel voor mij om te verdragen. Tijdens een bezoek aan mijn moeder in het ziekenhuis ontwikkelde ik een copingstrategie waarbij ik een koptelefoon opzette en televisie keek terwijl wij daar waren. Daardoor werd ik woedend toen ik ermee werd geconfronteerd.

Ik was toen een erg verlegen en introverte tiener. Mijn vader trouwde al snel met een nieuwe vrouw, wat ook voor hem een ​​moeilijke ervaring was. Ik fluisterde in het oor van mijn moeder terwijl ze op sterven lag: ‘Ze komt niet binnen, mam,’ zei ik. In het huis is alles OK, maar niet in het hart. Zelfs nu, als ik eraan terugdenk, word ik er misselijk van. “Het was een vrij sombere periode.”

Duysker volgde de Hogeschool van Amsterdam, waar hij de afstudeerrichtingen Media, Informatica en Communicatie volgde. Na haar studie ging ze aan de slag als redacteur van het kindertelevisieprogramma Zapp Kids Top 20. Sinds 2016 is hij een van de vele presentatoren van Het Klokhuis.

Ook De Buitendienst, een televisieprogramma dat zij presenteerde, werd uitgezonden. Als actrice was Duysker te zien in de televisieseries Zappmissie en Zapp Detective.

In 2020 presenteerde Duysker namens BNNVARA het Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival tijdens de openingsavond van het festival.

Sosha Duysker Ouders
Sosha Duysker Ouders

In datzelfde jaar kreeg ze de Philip Bloemendalprijs, een erkenning voor het meest vooraanstaande journalistieke presentatietalent. Ze kreeg de prijs mede naar aanleiding van haar presentatie in een originele video op Instagram, waarin ze haar verzet tegen racisme en haar positie in onder meer de zwartepietendebat uitspreekt.

You may also like...