Sophie Hermans Relatie | Sophia Theodora’s volledige naam is Sophia Marianne Hermans is een Nederlandse politicus. Sinds 23 maart 2017 is zij lid van de Tweede Kamer, namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In die hoedanigheid was zij de persoonlijk assistent van zowel minister-president Mark Rutte als minister Stef Blok.

Sophie Hermans Relatie
Sophie Hermans Relatie

Sophie heeft gewoond in Zwolle, Friesland, en is momenteel gevestigd in Amsterdam. Voordat ze in 2017 in de Tweede Kamer werd gekozen, werkte ze als politiek assistent van minister Blok en later minister-president Rutte.

Ze is de derde kandidaat op de shortlist van de Liberale Partij, en ze staat bekend als opgewekt en flexibel, maar ze geeft ook toe ‘ongeduldig’ te zijn.

Zij is de dochter van politicus Loek Hermans van de VVD. Caroliene Hermans, een van Sophie’s jongere zussen, werd in maart 2017 politiek adviseur van premier Mark Rutte, na het overlijden van Sophie.

Sophie Hermans (1981) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD en is sinds 11 januari 2022 fractievoorzitter. Ze is geboren in Nederland. Daarvoor was zij waarnemend partijvoorzitter en tweede tijdens de formatieonderhandelingen, beide functies die zij sinds 18 maart 2021 bekleedde.

Daarvoor werkte zij als politiek assistent van premier Mark Rutte en daarvoor als politiek assistent van minister Stef Blok. Ze werkte onder meer bij ‘De Publieke Zaak’ en Andersson Elfers Felix.

Haar eerdere functies waren onder meer woordvoerder voor preventie en promotie van de langdurige zorg, evenals vice-voorzitter van 1 juli 2020 tot het einde van dit jaar. Ook werkte ze als campagneleider voor de VVD.

Niet alleen was ‘normaal doen’ de verkiezingsslogan van de VVD tijdens de campagne, het is ook een motto dat op dezelfde manier op Sophie en Caroliene kan worden toegepast.

Aansluitingen en collega’s die de zusters goed kennen typeren hen als betrouwbaar, integer en oplossingsgericht. Ik ben ook in een goede bui. Over het algemeen is de oudste bedachtzamer en dol op de droge grap, terwijl de jongste misschien scherper is, vooral als het moeilijk wordt.

Sophie Hermans Relatie

Van november 2012 tot februari 2013 was zij politiek adviseur van Stef Blok, minister van Volkshuisvesting en Ambtenarenzaken. In januari 2015 werd zij benoemd tot politiek adviseur van premier Mark Rutte. Ze was de zestiende kandidaat op de lijst van de VVD voor de parlementsverkiezingen van 2017 in Nederland.

Op 1 juli 2020 werd ze gekozen tot vicevoorzitter van de VVD-fractie. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 klom ze op naar de derde positie op de VVD-kandidatenlijst.

Na die verkiezingen was zij waarnemend partijleider tijdens de totstandkoming van het kabinet, omdat partijleider Mark Rutte ook premier was. Ook was zij onderhandelaar bij de totstandkoming van het kabinet.

Sophie Hermans is op 11 januari 2022 officieel verkozen tot partijleider van de VVD, na de beëdiging van Rutte-IV als minister-president van Nederland.

De ministerskamer in het oude ministerie van Buitenlandse Zaken is misschien wel de mooiste kamer in het gebouw waar de Tweede Kamer tijdelijk is gehuisvest. Het bevindt zich op de tweede verdieping van het gebouw waar tijdelijk de Tweede Kamer is gevestigd.

Het is momenteel de verantwoordelijkheid van de vice-voorzitter van de VVD, die als rechterhand van Mark Rutte fungeert en het grootste deel van de formatieonderhandelingen leidt. Sophie Hermans is haar voornaam.

Op de website van de VVD vind je een tegel met een foto van de 40-jarige Amsterdammer en de begeleidende tekst: ‘Maak kennis met Sophie Hermans’ op de website van de VVD nadat je langs alle foto’s van Mark Rutte hebt gescrolld en voordat je het einde bereikt van de pagina.

Sophie Hermans Relatie
Sophie Hermans Relatie

Daarachter zit een gepolijste film waarin ze zich in drie minuten voorstelt als ‘acting partijvoorzitter’, die ze zal vasthouden tot er een nieuw kabinet is gevormd. Dit betekent dat ze in de nabije toekomst zeer zeker de breukhamer van Rutte zal overnemen.

You may also like...