Sophie Hermans Partner | Na in Zwolle en Friesland te hebben gewoond, is Sophie net verhuisd naar Amsterdam. Daarvoor werkte ze als politiek adviseur van minister Blok en vervolgens premier Rutte tot ze in 2017 werd gekozen in het Lagerhuis.

Sophie Hermans Partner
Sophie Hermans Partner

Ze is de derde kandidaat op de shortlist van de Liberale Partij en staat bekend als optimistisch en flexibel, hoewel ze geeft ook toe soms “ongeduldig” te zijn.

“Na lang nadenken besloot ik het toch te gaan doen. Omdat mijn vader politiek actief was, was het onvermijdelijk dat ik een andere weg zou inslaan. Precies wat ik de eerste jaren heb gedaan na mijn afstuderen aan de universiteit.

Voordat ik voor Stef Blok en vervolgens voor premier Mark Rutte begon te werken, realiseerde ik me niet hoeveel je echt een verschil kunt maken in het leven van mensen in de politiek.

Stef Blok deed dit bijvoorbeeld door de woningmarkt te veranderen, starters eindelijk een woning te vinden en jonge gezinnen hun eerste woning te laten kopen op het moment van haar verkiezing.

Dat betekent dat de politiek ons ​​allemaal rechtstreeks raakt. Toen begon het te kriebelen en voelde ik me genoodzaakt er in mijn eigen tijd iets aan te doen. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing.”

“Waarom? Omdat ik een mening heb, maar geen vast standpunt. Naast dat ik goed kan luisteren, ben ik constant op zoek naar methoden om alles wat niet goed werkt te verbeteren.

en natuurlijk omdat Ik heb krullend haar Huis van Afgevaardigden moeten vaker krullende pruiken maken.”

Het aantal ideeën dat op papier klopt, maar in de praktijk faalt, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. In plaats van individuen te helpen bij hun pogingen om vooruit te komen, zorgen systemen die het moeilijk of erger maken ervoor dat mensen in de problemen komen.

In een prachtig land als het onze, het tegenovergestelde van wat het geval zou moeten zijn. In deze situatie moet en kan iets nieuws. Dus dat is waar ik ben, en dat is waar ik wil zijn.

De verhalen van individuen zijn wat mij inspireert. Een groep mensen die samenwerken om de schoonheid van ons land te verbeteren.

Door naar deze verhalen te luisteren en erover te praten, ben ik gemotiveerd om oplossingen voor problemen te vinden en hindernissen te overwinnen om dingen beter te maken.”

Sophie Hermans Partner

Op politiek gebied is Den Haag een plek waar ik al geruime tijd kom. Voorheen werkte ik als politiek medewerker van minister Blok van Volkshuisvesting en Ambtenarenzaken, maar ook van minister-president Rutte en de Nederlandse regering in Brussel. Mijn verlangen om parlementslid te worden werd elke maand sterker.

De eerste keer dat ik er serieus over werd, was toen ik in mijn late tienerjaren was. In Zoetermeer waren minister Blok en ik op zakenreis toen het incident zich voordeed.

De drie families die we bezochten waren als volgt: Ik heb uit de eerste hand de impact van het huisvestingsbeleid op het dagelijks leven van gewone mensen gezien.

Het besef drong tot me door dat iedereen die in Nederland het verschil wil maken, lid moet zijn van de Tweede Kamer. Een plek waar we onszelf kunnen zijn, daar wil ik wonen.

een plek waar als er iets misgaat, we niet zuchten en in plaats daarvan onze rug rechtzetten. Een plek waar iedereen zijn volledige potentieel kan bereiken.

Onze gemeenschap is er een waarin we voor elkaar zorgen. We staan ​​op gelijke voet, maar niet op gelijke voet met elkaar.

Dit lijkt volkomen redelijk, maar is het niet. Op een dagelijkse basis vereist het zorg, onderhoud en bescherming. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat iedereen de vrijheid heeft om zijn eigen beslissingen te nemen en zijn eigen unieke vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen.

Sophie Hermans Partner
Sophie Hermans Partner

Het hebben van die ruimte leek altijd een luxe. In mijn hart wens ik dat voor iedereen en als parlementslid wil ik me daar persoonlijk voor inzetten.

You may also like...