Sjaak Swart Leeftijd | jesaia Swart, beter bekend onder zijn bijnaam Sjaak Swart, is een voormalig profvoetballer uit Nederland die als vleugelspeler speelde voor Ajax.

Sjaak Swart Leeftijd
Sjaak Swart Leeftijd

Tijdens zijn tijd bij Ajax speelde hij in bijna 600 wedstrijden, wat destijds een clubrecord was.Swart is lid van het joodse geloof.En hij werd geboren in Muiderberg, een vissersdorp zo’n 20 kilometer ten oosten van Amsterdam, waar hij werd opgevoed door zijn ouders.


Zijn vader was een joodse visser die haring verkocht op de lokale markt.
Zijn vader en hij vermomden zich als niet-joden tijdens de nazi-bezetting van Nederland van 1940 tot 1945 en verstopten zich voor Duitsers en Nederlandse collaborateurs die alle joden die ze konden vinden oppakten.

In die periode werd bijna 75 procent van de Nederlands-joodse bevolking vermoord, en hij en zijn vader behoorden tot de doden.

De heer Ajax, zoals hij liefkozend werd genoemd, vertegenwoordigde Ajax in bijna 600 wedstrijden, een record voor de club sinds de oprichting in 1956.

Omdat Sjaak Swart een levenslange voetballer is, is het mogelijk dat de oud-speler geen voetbaltrainer meer is. In de serene rechterzijde van de baai is er een lieflijk voorzet, evenals een aangevulde passerbewegings en een prachtig schot.

Hij is lid van het Nederlandse voetbalelftal Ajax, dat de Europacup I won in 1971, 1972 en 1973, evenals het WK in 1972. Hij blijft de rest van zijn leven lid van de club, wat hem de titel opleverde. eer om door de officials van de club Mister Ajax te worden genoemd.

Sjaak Swart Leeftijd
Sjaak Swart Leeftijd

Swart -Paco to his friends- begint zijn carrière met een ‘voetbalrondo’ op het veld van de Amsterdamse voetbalclub Zeeburgia in 1973, slechts enkele jaren na zijn vertrek uit Nederland.

Swart wil zijn slank en fit voorkomen behouden. Een aantal bekende mensen, waaronder Freek de Jonge en Guus Hiddink, werken twee keer per week twee uur lang in de hitte.

Volgens Swart worden de tijdstippen waarop hij moet aftreden aangegeven met een wijzende vinger naar de vingers van één hand. Zodra de sneeuw verschijnt, zwaait de deur open.

We vatten het sneeuwvrije veld met alle macht bij de horens en werken onvermoeibaar om het zo te maken. “We zullen leugenaars blijven.”

Swart wordt de redder van Ajax genoemd toen de club in 2010 werd ontbonden. Hij is de drijvende kracht achter – en de belangrijkste spits van – Lucky Ajax, een team van voormalige Ajacieden die nog steeds in de reguliere competitiewedstrijden spelen.

Dankbaarheid heeft Swart ook te danken aan het feit dat hij ondanks zijn 81-jarige leeftijd zo fit als een tiet blijft. Soms kun je niet anders dan denken dat hij misschien nog iets kan betekenen voor Ajax.

“Ik denk dat het feit dat ik fysiek nog steeds fit ben, me hierin aanzienlijk heeft geholpen. Daardoor zie je weer waarom sporten heilzaam is.”

Sjaak Swart Leeftijd
Sjaak Swart Leeftijd

Toen Sjaak Swart niet zo lang geleden betrokken was bij een vrij ernstig auto-ongeluk, kwam hij er relatief ongedeerd van af. ‘Mister Ajax’ vindt dat hij enorm veel geluk heeft gehad en dat de situatie veel erger had kunnen aflopen.

Sjaak Swart Leeftijd

86 Years