Sharon Doorson Afkomst | Sharon Doorson is een Nederlandse singer-songwriter die afstamt van Surinaamse voorouders. Haar debuutalbum, gepubliceerd in 2013, kwam in de top 20 van Nederland binnen en ze heeft tot nu toe vier Top 40-nummers van het album opgenomen.

Sharon Doorson Afkomst
Sharon Doorson Afkomst

Ze nam deel aan The Voice of Holland, waar ze tijdens de Blind-Audition unanieme steun kreeg van alle vier de juryleden. In week 6 werd ze uitgeschakeld in de competitie. Sharon, in de volksmond bekend als Miss Cherry, is een in Utrecht geboren vrouw die afstamt van de bekende Doorson-familie.

Ze begon haar carrière als lid van de vrouwengroep Raffish. Toen ze hun relatie beëindigden, begon ze aan een enkele carrière. Sharon Doorson, een veelbelovende Nederlands-Surinaamse actrice, beleeft in 2018 een doorbraakjaar.

Door een nummer 1-hit in de hitparade, een aantal schitterende optredens bij Beste Zangers 2016 en een significante rol in een nieuw talentenprogramma op SBS6, niemand kan meer om de geweldige zangeres heen.

Sharon Doorson (34) en haar partner Brunno hebben hun relatie beëindigd. Dat maakte de zangeres zaterdag bekend via Instagram. Ze waren elf jaar samen totdat ze uit elkaar gingen.

Doorson werd bekend als lid van de vrouwengroep Raffish, die in 2004 werd opgericht in het televisieprogramma Popstars: The Rivals. Ze werkte samen met Esri Dijkstra, Eva Simons, Lianne van Groen en Nora Dalal aan een album en drie nummers, die allemaal in 2012 werden gepubliceerd. Na de ontbinding van dit trio ging Sharon een solocarrière na.

Sharon Doorson Afkomst
Sharon Doorson Afkomst

Sharon Doorson (29) brak in 2004 door als lid van de vrouwengroep Raffish, die ontstond naar aanleiding van het reality-tv-programma Popstars: The Rivals. Na hun ontbinding ging Doorson verder met een succesvolle solocarrière.

In 2011 nam ze deel aan het tweede seizoen van The Voice of Holland, waar ze als lid van het team van Marco Borsato de halve finale bereikte en als derde eindigde. Als soloartiest boekte ze succes met de singles Fail in Love, High on your Love en Killer.

KPN Presenteert zendt Op 15 maart om 20.30 uur Doorson’s My Spotify Top 10 uit. Doorson vertelt haar eigen verhaal aan de hand van haar favoriete muziek in de show Mijn Spotify Top 10 bij KPN Presenteert. Omdat het zo’n krachtig nummer is, heeft de zangeres Beyoncé met Run the World bovenaan de hitparade gezet.

“Beyoncé is een soort koningin die alle vrouwen op universeel niveau aanspreekt. Op dezelfde manier wil ik mensen aanmoedigen en empoweren door middel van mijn eigen muziek, maar ik beperk me niet tot het uitsluitend voor vrouwen doen.”

Doorson verscheen in 2011 in het Nederlandse televisieprogramma The Voice of Holland.”Fail in Love” was haar eerste nummer, dat in 2012 werd uitgebracht.

In 2013 bracht ze haar tweede single uit, high on your love, haar derde single “Killer”, die is ook de titel van haar debuutalbum, haar vierde single, ‘can’t live without you’, die ze samen met Mischa Daniels schreef, en haar vijfde single, ‘Run Run’.

In 2014 bracht ze haar zesde single “Run Run” uit. Het nummer “Louder”, dat op 14 maart werd uitgebracht, was haar laatste release.

Doorson besloot in 2015 dat ze een ander muzikaal pad wilde inslaan, een die meer popgericht dan dansgericht was. Ze nam twee singles op, “Electrify” en “Something Beautiful”, die beide succesvol waren.

Sharon Doorson Afkomst
Sharon Doorson Afkomst

In 2016 bracht ze als vervolg de pakkende single How You Like It uit. Ze had ook grote populariteit met het nummer Hold me now, dat ze debuteerde.Sharon Doorson werd in 2017 populair op YouTube in landen als Brazilië en Vietnam.

You may also like...