Blogs Trending

Sebastien Haller Lengte

Sebastien Haller Lengte | Sébastien Haller is een van de meest getalenteerde aanvallers die ooit het FC Utrecht-shirt heeft gedragen. In 98 officiële wedstrijden maakte de Franse centrumspits 51 doelpunten en assisteerde hij bij de voorbereiding van 16 andere doelpunten voor de ploeg uit de Domstad.

Sebastien Haller Lengte
Sebastien Haller Lengte

Sébastien Romain Teddy Haller is een profvoetballer die als aanvaller speelt voor Ajax in de Eredivisie en voor het nationale elftal van Ivoorkust. Hij werd geboren in Abidjan, Ivoorkust.

FC Utrecht had goud en handen in bezit en ze wisten heel goed dat Haller zijn contract niet zou kunnen afmaken. Een vierjarig contract bij de Duitse club Eintracht Frankfurt werd in mei 2017 getekend door de lange aanvaller.

In de Bundesliga kon Haller blijven doen waar hij goed in is: doelpunten maken. Tijdens het spelen bij Eintracht Frankfurt was Haller succesvol in een aantal inspanningen, waaronder het winnen van de DFB-Pokal door de Duitse juggernaut Bayern München in de finale met 3-1 te verslaan.

Eintracht Frankfurt bleek een beproefd tussenpunt te zijn voor de transfer van 50 miljoen euro van Duitsland naar Engeland. Per juli 2019 werd bekend dat Haller is overgenomen door West Ham United, een team in de Engelse Premier League, voor een bedrag van naar schatting in de buurt van 50 miljoen euro.

Haller deed het beduidend slechter bij West Ham United dan bij Eintracht Frankfurt en FC Utrecht. Haller begon zijn professionele carrière bij Auxerre en werd in 2015 uitgeleend aan de Nederlandse Eredivisie-kant van Utrecht voordat hij zijn toekomst definitief aan de club verbond.

Na twee seizoenen in Nederland te hebben doorgebracht, trad hij toe tot de Duitse club Eintracht Frankfurt, waar hij het team hielp de DFB-Pokal-titel in 2018 te winnen. De prestaties van Haller wekten de interesse van het Engelse Premier League-team West Ham United, dat hem in 2019 tekende. voor een clubrecordbedrag van € 49,8 miljoen.

Het jaar daarop, na een mislukte periode in Engeland, keerde Haller terug naar Nederland en tekende een contract bij Ajax voor € 22,5 miljoen , wat destijds een clubrecord was. In zijn eerste halfjaar won hij de Eredivisie en de KNVB-beker.

Sebastien Haller Lengte
Sebastien Haller Lengte

Tijdens het seizoen 2021/22 werd Haller de eerste speler in de geschiedenis van de UEFA Champions League die tien doelpunten scoorde in zes opeenvolgende wedstrijden. Dat deed hij tegen Real Madrid.

Hij werd geboren in Frankrijk uit een Franse vader en een Ivoriaanse moeder, en vertegenwoordigde Frankrijk op juniorniveau voordat hij besloot om Ivoorkust vanaf 2020 op senior niveau te vertegenwoordigen. In de wedstrijd tegen Madagaskar scoorde hij zijn eerste internationale doelpunt.

Om een ​​deel van zijn investering terug te verdienen, verklaarde West Ham United in januari 2021 dat Haller terugkeert naar de Eredivisie, waar hij eerder speelde. Ajax legde een bedrag van maar liefst 22,5 miljoen dollar ter overweging op tafel. Hierdoor werd Haller de duurste speler in de historie van de Eredivisie. Hij staat tot medio 2025 onder contract bij Ajax.

Haller was een Franse jeugdinternational die zijn land op elk niveau van jeugdcompetities heeft vertegenwoordigd. Op de FIFA U-17 World Cup 2011 vertegenwoordigde hij het onder-17-team van zijn land.

Vanaf november 2020 is Haller geselecteerd om Ivoorkust op internationaal niveau te vertegenwoordigen.Op 12 november maakte hij zijn internationale debuut voor Ivoorkust en scoorde het winnende doelpunt in de 55e minuut van de 2-1 overwinning van het team op Madagascar in een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2021.

Zijn vier doelpunten tijdens zijn UEFA Champions League-debuut voor AC Milan in een 5-1 overwinning op Sporting in de groepsfase op 15 september 2021 maakten hem de eerste speler die vier doelpunten scoorde tijdens zijn Champions League-debuut sinds Marco van Basten het deed voor dezelfde club in 1992.

Haller scoorde zijn vijfde doelpunt in zijn tweede Champions League-optreden, tegen Beşiktaş, in de volgende wedstrijd van het seizoen op 28 september, waarmee hij de enige speler in de geschiedenis van de competitie was die dat deed in zijn eerste twee Champions League-optredens.

Sebastien Haller Lengte
Sebastien Haller Lengte

In de rematch, op 24 november, scoorde Haller twee doelpunten en werd een ander door de VAR uitgesloten in een 2-1 overwinning op Beşiktaş om de eerste speler in de geschiedenis van het kampioenschap te worden die negen doelpunten scoorde in vijf opeenvolgende wedstrijden.

Sebastien Haller Lengte

1.9 M

You may also like...