Sandra Reemer Doodsoorzaak | Barbara Alexandra Reemer was een Nederlandse schrijfster, regisseur en presentatrice die in 2013 overleed. Sandra Reemer, zangeres en televisiepresentatrice, is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden na een gevecht met borstkanker.

Sandra Reemer Doodsoorzaak
Sandra Reemer Doodsoorzaak

Het nieuws werd gepubliceerd in een persverklaring van Rik Luijcx, haar manager en woordvoerster.”Sandra is vorige week opgenomen in het ziekenhuis voor extra onderzoeken en behandelingen die niet eerder waren uitgevoerd. Jammer dat ze haar leven niet hebben kunnen redden”, zei Luijcx zelf.

Pas in 2017 kreeg Reemer de diagnose. Ze vertelde dat ze al maanden met een knobbel in haar borst rondliep voordat ze in Indonesië aankwam voor de opname van het televisieprogramma Gouden Jaaren van Omroep MAX.

Tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigde de zangeres Nederland drie keer en zong ze ook één keer als achtergrondzangeres. In 1972 behaalde zij samen met Dries Holten de vierde plaats op het Songfestival, haar beste optreden ooit. Het nummer If it is about love was hun beste optreden ooit.

Sandra Reemer is dinsdag in besloten kring te ruste gelegd. De aanwezigen bij de begrafenis van de omroeper en zanger werden getrakteerd op een heel bijzonder lied.

Tijdens een emotioneel interview met Story op de begraafplaats in het Brabantse Sint Michielsgestel, waar hij met zijn gezin een intieme herdenkingsdienst had gepland voor Sandra Reemer, zegt Frenk Reemer, een van Sandra Reemers twee broers die vorig jaar op 66-jarige leeftijd zijn overleden, zijn gevoelens over Sandra.

‘Dat willen we voortaan elk jaar doen’, zegt de ondernemer. ‘Dat is de wens van onze ouders’, zegt de auteur. Sandra mag niet vergeten worden door degenen die om haar geven. Sandra’s relatie met haar moeder en vader was zeer nauw met die van haar broers en zussen.

Een band die niet te vergelijken is met het contact dat ze had met haar familie, in het bijzonder haar broers en zussen. In het plaatsje Sint Michiels-gestel kochten mijn ouders zo’n twee jaar geleden een graftombe.

Sandra Reemer Doodsoorzaak
Sandra Reemer Doodsoorzaak

Reemer was het eerste kind van Frans en Nel Reemer, en hij was de eerste zoon. Haar grootvaders waren beide Nederlands, terwijl haar grootmoeders respectievelijk Chinees en Javaans waren.

Toen in 1958 Nederlandse bedrijven in Indonesië werden genationaliseerd, vluchtte de familie Reemer later dat jaar naar Nederland en vestigde zich in Sint-Michielsgestel, Brabant, waar ze bleven tot hun dood in 1992.

Later werd ze gedwongen naar de zustersschool te gaan, waar ze gedwongen werd haar ‘duivelse initiaal’ op te geven. Sandra werd geboren als resultaat van deze transformatie.

De eerste gitaar die Reemer ooit bezat, was van haar vader, die hem voor haar maakte toen ze tien jaar oud was. Ze begon met het meezingen van Ria Valks nummer Do You Really Still Love Me, en deelname aan talentenjachten, en toen ze elf jaar oud was, werd haar eerste album, Al di là, uitgebracht. Sindsdien heeft ze nog een aantal platen uitgebracht.

In 1963 nam Reemer stilletjes het nummer Sluimer op, een Nederlandse versie van George Gershwins Summertime uit de opera Porgy and Bess, dat een hit voor hem werd.

De helper van Jos Brink tijdens de presentatie van het televisieprogramma begon in 1986, en Brink noemde Reemer ooit “kroepoek” vanwege haar verschijning op de show.Na een aanzienlijke hoeveelheid televisiewerk besloot Reemer in 1987 het album Best Of My Love te produceren, dat een verscheidenheid aan covers bevatte.

Kort daarna werden Unforgettable, She’s The One en Valleys of Emotions uitgebracht. All Out of Love en La Colegiala, de hitsingles uit de film, waren slechts bescheiden top 40-hits.

Sandra Reemer heeft in 2008 de Sandra Reemer Foundation opgericht. Ze kon dit doen omdat ze doneerde aan de opvoeding van kinderen in arme landen. Deze kinderen herstellen hun zelfrespect door de zorg op maat die ze krijgen, en kunnen dan plannen maken voor hun toekomst.

Sandra Reemer Doodsoorzaak
Sandra Reemer Doodsoorzaak

Ambassadeur van de stichting was de in Nederland geboren Kim-Lian van der Meij. Ze moest de stichting in 2013 noodgedwongen sluiten. SRF heeft dankzij de financiële steun die ze hebben gekregen meer dan 500 kinderen in Indonesië, verschillende Afrikaanse landen en Guatemala kunnen helpen.

You may also like...