Ruud Ten Wolde Ziek – Ruud ten Wolde was een bekende Nederlandse tv-presentator, schrijver en Twitter-gebruiker die in 2013 overleed.In deze periode zou Ruud ten Wolde in beslag worden genomen door zijn boek Ill Happy. Afgelopen weekend is hij echter onverwachts overleden.

Ruud Ten Wolde Ziek
Ruud Ten Wolde Ziek

Vivian de Gier had net met hem gesproken. Na overleg met zijn familie hebben we besloten dit interview na zijn dood te publiceren.De gezondheid van Ruud ten Wolde ging al een tijdje achteruit en anderhalve week voor zijn overlijden werd bekend dat hij huidkanker had, die al langer aanwezig was.

Zijn uitgever stelt dat hij onverwachts in het ziekenhuis is opgenomen en dat het niet bekend is of hij een interview zal kunnen afnemen. Maar hij komt tot de conclusie dat het denkbaar is. Op 4 oktober, op maandag, is er een ceremonie. En telefoneren is minder energie-intensief. Toen hij destijds telefonisch contact met hem opnam, zei hij: “Ik denk niet dat ik snel zal sterven.”

In Het Parool van vandaag staat een openhartig interview met Ruud, dat hij kort voor zijn dood aan de krant gaf en dat in overleg met de familie van Ruud werd gepubliceerd.

Ruud probeerde geluk te vinden in zoveel mogelijk gewone bezigheden, waaronder: “Mensen uiten vaak hun ongenoegen over het feit dat ze weer aan het werk moeten, maar voor mij is een typische werkdag het toppunt van geluk.

Het is vaak nodig om geconfronteerd te worden met eindigheid of verdriet om ons te laten begrijpen waar we zijn. Dit is waar het allemaal om gaat. Ik hoop dat mijn boek lezers zal inspireren om na te denken over hun eigen leven en dat ze niet eerst hoeven door te maken wat ik heb meegemaakt .”

Hij wilde met een goed humeur door het leven gaan en daarom ging hij aan de slag: “De manier waarop je een bericht communiceert, heeft invloed op de reacties die je krijgt. Toen ik net begon, stuurde ik af en toe een e-mail van een arts. de last was zwaar, ik kreeg er forse reacties voor terug.

Ruud Ten Wolde Ziek
Ruud Ten Wolde Ziek

Maar een opmerking als: ‘Mijn neefje had ook een bult en hij stierf daardoor’ of ‘mijn broer had het ook’ is ongepast. Ik ben meer geïnteresseerd in verhalen die een happy end hebben.”

Ten Wolde behaalde een bachelor media- en entertainmentmanagement aan Stenden Hogeschool. Ten Wolde deed in 2012 mee aan TV Lab met zijn voorstel Studenten Zonder Geld, dat hij tijdens zijn opleiding ontwikkelde. Uiteindelijk zegevierde hij in het publieksveld van de show.

Als redacteur heeft Ten Wolde meegewerkt aan onder meer Ex On The Beach: Double Dutch, A decent set of brains, Sterren Houden Huis en RTL Boulevard. Bij het laatste programma werkte hij ook als nieuwsverslaggever.

Toen hij nog in de twintig was, kreeg Ten Wolde bekendheid op de sociale netwerksite Twitter. In mei 2021 werd hij genomineerd voor The Best Social Awards, waar hij werd uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer.

Zijn zus, Sanne ten Wolde, werd ook genomineerd voor een prijs in de categorie Beste Twitteraar, die hij met hem deelde. Ten Wolde schreef het boek Ill Happy over zijn ziekte – hij kreeg op 23-jarige leeftijd voor het eerst kanker – en zijn ervaringen daarmee.

Eerder dit jaar, op 4 oktober 2021, werd de hashtag #ZiekVeelLiefdeVoorRuud, bedacht door journalist Caroline van Mourik, enorm populair.

Ruud Ten Wolde Ziek
Ruud Ten Wolde Ziek

In het jaar 2021 stierf Ruud ten Wolde op 29-jarige leeftijd aan kanker. Hij stierf tien dagen voor de publicatie van zijn boek, dat hetzelfde jaar verscheen. Hij werd begraven op het kerkhof van Zorgvlied. Zijn boek kwam binnen op nummer één op de lijst van The Bestseller 60.

You may also like...