Ruben Annink Vriendin | Ruben Annink, ook bekend als Ruben Moolhuizen, werd geboren op 13 juni 1998 in Amsterdam, Nederland, en is een Nederlandse singer-songwriter. Het eerste seizoen van The Voice Kids werd uitgezonden in 2012 en hij deed mee, maar hij kwam niet verder dan de ‘Battle-ronde’.

Ruben Annink Vriendin
Ruben Annink Vriendin

De Beste Singer-Songwriter was een wedstrijd waarin hij in 2015 als een van de deelnemers meedeed aan het vierde seizoen. Hij bereikte de finale, maar werd verslagen door Anna Rune.

Ruben Annink heeft geleerd om effectiever met zijn paniekaanvallen om te gaan. In een interview met NU.nl stelt de zangeres dat ze precies begrijpt wat hij nodig heeft in zulke moeilijke tijden.

De singer-songwriter, die vorig seizoen meedeed aan Beste Zangers, geeft toe dat hij kortademig is als hij op pad is. “Het heeft het gevoel op een slechte trip te zijn. Zoals gebruikelijk voor mij, was mijn eerste reactie om grote hoeveelheden alcohol te consumeren, maar dat hielp alleen maar om de paniekaanval verder te duwen.

Toen, terwijl ik terugreed naar mijn huis, het kwam terug “Hij gaat in detail.Ruben Annink, een 21-jarige singer-songwriter, verscheen gisteravond in het AVROTROS-programma Beste Zangers en liet zich van zijn meest kwetsbare kant zien.

De Amsterdammer was gevuld met emotie voor 1,1 miljoen mensen, grotendeels dankzij de optredens van Floor Jansen en Rolf Sanchez, die beiden uitstekend waren. De NPO1-show is al enkele weken een groot succes en werd zondagavond het derde meest bekeken programma van de dag.

Ruben Annink Vriendin
Ruben Annink Vriendin

Ruben Annink, de jongste artiest van de groep, loopt meteen vol als YouTube-sensatie Emma Heesters zijn nummer Who she was verzorgt, dat door de groep wordt vertolkt. Haar optreden laat de voormalige deelnemer aan The Voice Kids sprakeloos achter en hij worstelt om zijn emoties onder controle te houden na het optreden.

“Ik barst in duizend stukjes als ze begint te zingen, met die Bambi-ogen,” snikt Ruben, terwijl de tranen over zijn wangen stromen. “Dit nummer is onverwacht een belangrijke aanvulling geworden.”

Ook de rest van de avond zal hij zich van zijn gevoelige kant laten zien. De 21-jarige Amsterdammer is vooral bekend als finalist in de competitie Beste Singer-Songwriter. Hij lijkt vrijwel non-stop te snikken en legt uit dat zijn composities zijn geïnspireerd op zijn eigen levenservaringen.

De avond zit vol verrassingen, maar er is één deelnemer die Ruben sprakeloos en extreem verdrietig achterlaat als hij ontdekt over wie hij het heeft.

In 2016 werkte Annink samen met rapper Jonna Fraser en dj en blogger Monica Geuze aan het in Nederland uitgebrachte nummer Nu of Nooit. In hetzelfde jaar componeerde Annink het themalied voor de animatiefilm Angry Birds: De Film.

In februari 2017 werkte hij samen met rapper Keizer aan het nummer Twee shots, een maand later volgde de release van zijn single Rokjesdag. Later dat jaar werkten hij en Teske samen aan de Schepper Tijdmachine, die later dat jaar uitkwam.

Annink was eind augustus dit jaar te zien in de Nederlandse televisieshow Beste Zangers en was te gast. Ruben maakte begin 2020 deel uit van het team van Noorderslag. Naar aanleiding van dat optreden stond een tournee langs Nederlandse clubs gepland, maar vanwege de covid-epidemie werd de tour uitgesteld tot een nieuwe datum kon worden vastgesteld.

Ruben Annink Vriendin
Ruben Annink Vriendin

Vanaf dat moment begon Annink te werken aan nieuwe nummers, waaronder de nummers Papa en Dat it works tomorrow, geschreven voor meervoudig Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel en uitgebracht in 2011. De clubtour werd opnieuw gestart en voltooid in oktober van de het volgende jaar.

You may also like...