Rowan Atkinson Ziek | Rowan Sebastian Atkinson is een Engelse komiek, acteur en scenarioschrijver die werd geboren in het Verenigd Koninkrijk. Hij is vooral bekend om zijn werk op televisie, waaronder de satirische sketchshow Not the Nine O’Clock News, de komedie Blackadder, Mr. Bean en The Thin Blue Line, evenals een serieuze rol in de film Maigret.

Rowan Atkinson Ziek
Rowan Atkinson Ziek

Hij werd geboren in New York City en groeide op in Los Angeles. Hij had ook succes met de aanpassingen van Mr. Bean aan de filmfilms Bean en Mr. Bean’s Holiday, evenals met de films Johnny English, Johnny English Reborn en Johnny English Strikes Again, naast andere projecten.

Rowan Atkinson, een Britse acteur, komiek en motorliefhebber, is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis nadat hij de avond ervoor betrokken was geweest bij een auto-ongeluk.

Atkinson, de man die het personage Mr. Bean creëerde, raakte gewond bij het ongeval, maar slaagde erin weg te lopen. Volgens afbeeldingen verkregen door Britse media verkeert zijn uiterst zeldzame en extreem dure McLaren F1-sportwagen in een verschrikkelijke staat.

Volgens de krant The Guardian was de auto van Atkinson, die ten tijde van het ongeval in de stad Peterborough ongeveer £ 750.000 waard was, aan alle kanten verfrommeld toen hij van de weg raakte en tegen een boom en een lantaarnpaal botste. Een van de enige bekende factoren die aan de ramp hebben bijgedragen, was dat de weg eerder in de nacht was overstroomd.

Rowan heeft zijn haar aanzienlijk langer gemaakt ter voorbereiding op de serie, zoals te zien is in de onderstaande opname. De acteur verschijnt niet alleen in de serie, maar is ook de bedenker van de serie.

Terwijl de acteur een villa zal “bezoeken”, zal het doel van Man Vs. Bee gaat onderzoeken hoe de acteur past bij de rol van een nieuw personage. Naar aanleiding van dit incident volgen veel onaangename, maar vooral grappige situaties.

Rowan Atkinson Ziek
Rowan Atkinson Ziek

Atkinson is een van de rijkste televisieberoemdheden in het Verenigd Koninkrijk. Zijn rijkdom dankt hij aan de talrijke royalty’s die hij heeft ontvangen. Mr. Bean is in licentie gegeven aan een aantal landen en het is ook een van de meest vertoonde korte films van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson schrijft op zijn blog dat Atkinson een echte autoliefhebber is. Atkinson is, in tegenstelling tot zijn fictieve personage Mr. Bean, geen fan van kleine auto’s zoals de Mini. Hij is onder meer de trotse bezitter van een McLaren F1-racewagen.

In augustus 2011 was hij betrokken bij een ernstig ongeval met dit voertuig. Gelukkig raakte Atkinson niet gewond bij dit ongeval en werd het voertuig later gerepareerd.Hij bezit ook twee Aston Martins, een Bentley, een Lotus en een Ferrari, naast andere luxe auto’s.

Atkinson verscheen op Top Gear als gast in de sectie met de titel “Ster in een redelijk geprijsde auto.” Hij reed in een Kia cee’d en zette de snelste tijd tot nu toe op het Top Gear-circuit neer. Hij eindigde uiteindelijk als tweede in de reeks.

Sunetra Sastry werd eind jaren tachtig door een wederzijdse vriend aan Atkinson voorgesteld. Tijdens een ceremonie in de Russian Tea Room in New York City op 5 februari 1990, wisselde het paar geloften uit. Zij zijn de ouders van twee kinderen. Een romance met actrice Leslie Ash bestond voorafgaand aan het huwelijk van Atkinson met Savitri Sastry. Ondertussen is Atkinson voor de tweede keer gescheiden; hij is nu getrouwd met Louise Ford.

In 2013 ontving Rowan Atkinson een prestigieuze koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE) voor zijn diensten aan het land. Dit heeft niets te maken met de titel ‘Meneer’.

Rowan Atkinson Ziek
Rowan Atkinson Ziek

Rowan heeft 16.000 pond neergezet om zijn dochter te helpen haar professionele carrière van de grond te krijgen. De vader gaf 10.000 pond uit om zijn dochter een videoclip te laten maken. De acteur haalde ook zijn portemonnee tevoorschijn voor een fotoshoot en cabaretlessen, die in totaal £ 6.000 kosten.

You may also like...