Blogs Trending

Roos Moggré Ouders

Roos Moggré Ouders | Rozemarijn “Roos” Moggré is een Nederlandse presentator, nieuwsanker en journalist die in de televisie-industrie werkt.

Roos Moggré Ouders
Roos Moggré Ouders

Moggré begon haar omroepcarrière als presentatrice voor de regionale televisiezender RTV Utrecht in Nederland.

In januari 2008 begon ze te werken voor de Nederlandse nieuwszender Nederlandse Omroep Stichting (NOS), waar ze een van de presentatoren was van het kindernieuwsprogramma NOS Jeugdjournaal.

Ze presenteerde de ochtend- en middaguitzendingen van het NOS Journaal, wat ze daarna nog een tijdje deed.Roos Moggré is inmiddels moeder van een zoon, die eerder dit jaar werd geboren.

‘Trotse vader’ Donatello Piras meldt dat zowel moeder als zoon het goed stellen in het leven.In blij nieuws uit het huishouden van Piras-Moggré is bekend geworden dat Roos Moggré en haar man Donatello Piras de trotse ouders zijn geworden van een zoon.

“En grote zus Isabella is in de zevende hemel”, schrijft Donatello, de vader van de ‘supertrotse’ Isabella, vrolijk op Twitter.

Hij vermeldt ook dat het goed gaat met zijn moeder en zoon. Gianluca is een mooie Italiaanse voornaam die aan de kleine jongen is gegeven.

Roos Moggré Ouders
Roos Moggré Ouders

De omroeporganisatie WNL nam haar in september 2014 in dienst en de volgende maand begon ze daar met de presentatie van het programma Goedemorgen Nederland .

In 2018 nam ze de taak van Jojanneke van den Berge, die afwezig was wegens zwangerschapsverlof, over als presentatrice van het AVROTROS-programma EenVandaag, dat op zondag werd uitgezonden.

Inmiddels is ze een van de vaste presentatoren van het programma, zowel op radio als op televisie, en is ze een vertrouwd gezicht geworden voor de luisteraars.

Volgens het Eurovisie Songfestival 2020-persconferentieschema dat op 24 februari 2020 is vrijgegeven, zullen zij en Andrew Makkinga als co-hosts dienen voor het evenement, dat zal plaatsvinden in Rotterdam, Nederland.

Vanwege de COVID-19-pandemie werd de editie van de wedstrijd dit jaar echter geannuleerd.Na haar vertrek bij WNL is Roos Moggré vast lid geworden van de raad van bestuur van Avrotros.

Haar ontwikkeling bij EenVandaag wordt gestimuleerd en ze krijgt alle kansen om een ​​naam op te bouwen, onder meer als voorvechter van vrouwenrechten. Het besef dat ‘ik nu weet waar ik sta en wat belangrijk voor me is’

Moggré behaalde zijn bachelor journalistiek aan de Hogeschool Utrecht en zijn master internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Ze studeerde in de Verenigde Staten voor een deel van haar opleiding.

Moggré is in 2018 getrouwd met Donatello Piras en is moeder van een jonge dochter.Roos Moggré groeide op in de Hoeksche Waard als jongste van vier kinderen in een groot gezin.

Op tienjarige leeftijd verhuizen zij en haar gezin naar een verbouwde boerderij aan de rand van een dijk. Ze omschrijft het als een waar kinderparadijs, en ze heeft gelijk.

Als ze de puberteit bereikt, begint ze er een hekel aan te krijgen, en als ze besluit te gaan studeren, kiest ze voor Utrecht.

Na haar afstuderen aan de School voor Journalistiek vervolgt ze haar opleiding aan de Universiteit van Utrecht, waar ze de master Internationale Betrekkingen volgt.

Het Elsevier-abonnement van haar vader speelde een rol bij haar beslissing om een ​​journalistieke carrière na te streven. Terwijl ze dat blad leest, stuit ze op de wekelijkse interviews van Hugo Camps, die haar inspireren om te gaan schrijven. “En praten met anderen vind ik leuk om te doen.

Roos Moggré Ouders
Roos Moggré Ouders

Daarnaast keek ik regelmatig naar Hanneke Groenteman op Kunststof TV, daar heb ik enorm van genoten.”

You may also like...