Ronald Scholten Vrouw | Roland Scholten is een voormalig professioneel darter uit Nederland die deelnam aan toernooien georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC) en de British Darts Organization (BDO) (BDO).

Ronald Scholten Vrouw
Ronald Scholten Vrouw

Scholten, ook wel bekend als The Tripod en The Flying Dutchman, begon in 2001 als fulltime professional te werken na eerder als barman en tollenaar te hebben gewerkt. Scholten praat, ondanks zijn Nederlandse identiteit, met een uitgesproken Engels accent, nadat hij enkele jaren in Peterborough heeft gewoond, waar hij is opgegroeid.

De combinatie van zijn hoge lengte en werpvaardigheid resulteert erin dat zijn darts het bord onder een aanzienlijk kleine hoek raken.Omdat darten altijd binnen wordt gespeeld, zegt Roland Scholten, voormalig darter van wereldklasse en huidig ​​lid van het World Darts Championship:

“Ik wilde iets buiten doen.” Ondertussen schenkt hij genegenheid aan zijn hond, Sky. Tijdens een training in Ter Aar had de Duitse herder onlangs een object ontdekt in een weiland. Het was iets dat ze die dag vaker zou doen. Sky wordt beschouwd als een van de beste speurhonden van Nederland.

Roland Scholten is aangesteld als de volgende bondscoach van het Duitse elftal. Het was begin dit jaar toen een Nederlander werd benaderd over de rol, en hij sprong er enthousiast in.

Als gevolg van de corona was er een pauze in de beginfase van de samenwerking. “We hebben eerst een proefcontract opgesteld en ik heb ermee ingestemd om het selectieproces tot een toernooi met vier landen te beheren. Door het virus zijn er echter geen wedstrijden gespeeld.

Nu het contract is afgelopen, komen we weer bij elkaar om te overleggen of ze wel of niet met me verder willen werken. Dat had me al verrast “Scholten barst in lachen uit.

Ongeacht of Scholten behouden blijft als vaste bondscoach, hij zal terug naar de klas moeten om de kneepjes van het vak te leren. “Ik denk dat dit een fenomeen zal worden.

Het is noodzakelijk om een ​​trainerscertificaat te behalen, wat niet altijd eenvoudig is, volgens wat ik heb gehoord. Het helpt om eerder wereldkampioen te zijn geweest en ook als professional te hebben gewerkt voor al heel wat jaren, dus wat dat betreft heb ik geluk”, legt hij uit. “We zullen zien wat er gebeurt.”

Ronald Scholten Vrouw
Ronald Scholten Vrouw

Roland Scholten, 45, kan met recht worden omschreven als een pionier in zijn vakgebied. De eerste Nederlander die dat deed, was Jelle Klaasen in 2000, meer dan een decennium voordat andere grote spelers zoals Raymond van Barneveld, Co Stompé en tal van anderen hem volgden bij het maken van de overstap.

Scholten was ook de eerste Nederlander die een groot toernooi won bij de Professional Darts Corporation (PDC) toen hij in 2004 de UK Open won. Verder nam Roland als eerste Nederlander deel aan het prestigieuze Premier League Tournament, dat elk jaar wordt gehouden in Engeland.

Scholten heeft een aantal negendarters op zijn naam staan, en hoewel Van Barneveld mag claimen de Nederlander te zijn met de meeste WK-titels op zak, is het Roland Scholten die, na het WK in 1993 te hebben gewonnen, nog steeds kan claimen dat hij de allereerste Nederlandse Wereldbekerkampioen worden.

Het was eindelijk zover bij het PDC Players Championship in Nuland, waar het allemaal samenkwam. De vragen waren van voldoende kwaliteit om te worden ingediend. Het is tijd voor een gesprek met “The Tripod”.

Scholten kampt sinds oktober 2008 met nek- en schouderpijn, wat een behoorlijke impact heeft op zijn prestaties. Hij werd vroegtijdig uitgeschakeld voor zowel het Championship of Darts als het Europees Kampioenschap, met een gemiddelde van 51,52 in zijn verlies tegen Mensur Suljovi op het Europees Kampioenschap van 2008, waarin hij gemiddeld 51,52 inch scoorde.

Een verlies in de eerste ronde van het PDC Wereldkampioenschap 2009 voor het Spaanse Carlos Rodriguez sloeg hem voor het eerst in zijn professionele carrière uit de top 16 en uit de top 16.

Ronald Scholten Vrouw
Ronald Scholten Vrouw

In 2009 werd hij geopereerd aan zijn schouder en besloot hij een sabbatical te nemen van het darten. 1 Scholten werd in de openingsronde van het PDC Wereldkampioenschap 2010 met 3-2 verslagen door Steve Hine.

You may also like...