Ronald Moray Ziek | Ronald Moray, een goochelaar uit Nijkerk, werd door zijn trucs bekend bij het Nederlandse publiek. Van optredens voor de koning en koningin op hun bruiloft tot deelname aan reality-tv-shows zoals Holland’s Got Talent en Steenrijk Straatarm, er is hier voor elk wat wils.

Ronald Moray Ziek
Ronald Moray Ziek

Hij kreeg onlangs de hoogste eer van het gilde, de Gouden Speld, de hoogste eer van het gilde. Door een slopende ziekte heeft de goochelaar niet veel tijd meer te leven, maar hij kan terugkijken op een mooi en vervullend leven.

De afgelopen dagen werd hij overspoeld met oprechte notities, boeketten bloemen en leuke verrassingen. Ronald brengt zijn laatste dagen door in een bed in de woonkamer, waar hij de klok rond wordt verzorgd door verzorgers.

Hij lijdt al jaren aan de ziekte van Kahler, een aandoening van het beenmerg. De pijn is zo erg geworden dat ik niet eens op mijn benen kan staan ​​zonder het risico te lopen mijn heupen te verbrijzelen.”

Ronald Moray is bereid te overlijden. De wereld was betoverd door de betovering van de meervoudig kampioen van magie, maar een verwoestende ziekte bracht hem op zijn knieën.

Tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima behaagde De Nijkerker de gasten en verloor hij zijn hart aan Gerrit, die zijn levenslange liefde was geweest. Het is echter een korte periode van bestaan. “Liefde overwint alles”, zoals het gezegde luidt. Goocheltrucs zijn niet meer nodig.

De Nijkerker liet de Stentor twee weken geleden weten dat de wereldberoemde goochelaar Ronald Moray er klaar voor was. De goochelaar die op hun huwelijksfeest voor Willem-Alexander en Máxima optrad, wist maar al te goed dat zijn tijd met het uitvoeren van goocheltrucs ten einde zou komen.

Ronald Moray Ziek
Ronald Moray Ziek

Ronald had er geen moeite mee zichzelf van het leven te beroven. Gerrit van de Beek, zijn man en een aanhanger van hem, stelt dat hij ‘de dood als iets wonderbaarlijks beschouwde’. “Er is echter niet gezegd dat dit het geval zal zijn. Ronald is op een schitterende manier overleden, mede dankzij het feit dat alles volgens plan is verlopen en hij is gisteravond rustig overleden.”

“Het is sinds donderdag niet meer mogelijk”, zegt Van van Beek, verwijzend naar de laatste wanhopige poging van de goochelaar om zijn eigen leven te redden. Hij werd in een lichte slaap gebracht en ik merkte dat het goed voor hem was. Zijn oorlog was voorbij en hij overwon.

Het was niet meer functioneel. Het was zaterdagavond even na zeven uur toen hij in mijn armen stierf. Het was moeilijk om afscheid te nemen, maar het was destijds ook een geweldige ervaring. Ik ben verheugd voor Ronald dat de tijd is aangebroken dat hij met pensioen gaat. Het is helemaal goed zoals het is.”

In een interview met de krant stelt Ronalds compagnon Gerrit dat de pijn van Ronald donderdag ondraaglijk was geworden. “Ronald is toen in een lichte slaap gebracht, waarvan ik merkte dat het goed voor hem was. Zaterdagavond om kwart over zeven is hij in mijn armen overleden.

Hij kreeg ook gezelschap van mijn zus Alie, met wie hij een zeer hechte band gehad. Ronald is vredig in zijn slaap overleden. Ik vond het moeilijk om afscheid te nemen, maar tegelijkertijd was zijn overlijden een mooi moment om getuige te zijn. Het was een enorme opluchting. Ronald ervaart geen ongemak meer .”

Ronald Moray Ziek
Ronald Moray Ziek

Een van Ronalds prestaties was het winnen van het Nederlands Kampioenschap Magie en het behalen van de hoogste eer tijdens het Wereldkampioenschap Magisch in de categorie ‘mentale magie’. Ook zong hij tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Maxima der Nederlanden.

You may also like...