Ron Meulenkamp Vrouw | Franciscus Max “Franc” Weerwind is een Nederlandse politicus die lid is van de Democratische Partij 66 .Sinds september 2015 is hij burgemeester van Almere. In 2000 werd hij benoemd tot plaatsvervangend stadsbestuurder van Leiderdorp en een jaar later werd hij benoemd tot stadsbestuurder van Wormerland, beide in Nederland.

Ron Meulenkamp Vrouw
Ron Meulenkamp Vrouw

Hij werd op 1 december 2004 benoemd tot burgemeester van de gemeente Niedorp en was van 16 september 2009 tot 15 december 2015 burgemeester van de gemeente Velsen. Sinds september 2015 is hij burgemeester van Almere.

Deze week bezorgde hij de fractieleiders in zijn gemeente een tekst en uitleg over zijn tegenslagen. De burgemeester heeft verklaard dat hij voor de tweede keer ouder wordt. Hij is de vader van een buitenechtelijk kind dat wordt opgevoed door een dame met wie hij geen relatie meer heeft.

Hij is de vader van een buitenechtelijk kind dat wordt opgevoed door een dame met wie hij geen relatie meer heeft.Weerwind is nog steeds getrouwd met de moeder van zijn kinderen, en ze hebben samen twee kinderen. Echtscheidingsprocessen zijn al begonnen, maar zijn op het moment van schrijven nog niet afgerond.

Ondertussen was de burgemeester van Almere verwikkeld in een overspelige affaire.Deze vriendin had een kinderwens uitgesproken en zij en de burgemeester kwamen tot een akkoord om die wens te laten uitkomen.

Hij is momenteel de vader van een jonge dochter. De Weerwind daarentegen is al vertrokken. Toen hij verklaarde: “Ik heb mijn zielsverwant gevonden”, deed hij een stap achteruit en liet de vrouw vallen als een baksteen. Nu is het op naar de volgende uitdaging.

Ron Meulenkamp Vrouw
Ron Meulenkamp Vrouw

Burgemeester Weerwind vertelt over de vrouwen die een impact op hem hadden toen hij jonger was. Zijn moeder, zijn grootmoeder en invloedrijke vrouwelijke politici waren allemaal aanwezig. In de aanloop naar Internationale Vrouwendag 2018 vond deze dialoog plaats.

Weerwind werd geboren in Amsterdam uit ouders van Surinaamse afkomst. Hij groeide op in Nieuw-Vennep en begon in 1986 met studeren aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1992 afstudeerde met een MSc in Bestuurskunde. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Zijn lidmaatschap van de studentenvereniging LSV Minerva, waar hij tegelijk met de toenmalige kroonprins Willem-Alexander van Nederland lid van werd, begon in 1987 toen hij nog op school zat.

Ook de gemeenteraad van Almere heeft een opmerkelijk oordeel uitgesproken. Toen hij werd benoemd, hadden ze het nog over integriteit, en dat stond toen zelfs hoog in zijn profiel. Ze moesten nu stoppen met praten.

Naar verluidt wil de gemeenteraad op dit moment geen oordeel vellen over het handelen van de burgemeester. Het wordt door de leiders van de groep als een privéaangelegenheid beschouwd. Ze maakten duidelijk dat ze Weerwind alleen zullen beoordelen op zijn optreden als burgemeester, en niet op zijn persoonlijke keuzes.

Een van zijn favoriete herinneringen aan zijn moeder is dat hij hem en zijn broer leerde schaatsen, wat hij als volgt beschrijft: “Een van de mooiste herinneringen die ik met mijn moeder heb, is dat ze mij en mijn broer leerde schaatsen.”

De kinderen van alle anderen waren aan het schaatsen en klauteren op het ijs, en wij wilden hetzelfde doen. Mijn moeder keek naar skateboarden op televisie en nam toen mijn broer en mij mee naar een sloot waar ze ons leerde skaten.

Ron Meulenkamp Vrouw
Ron Meulenkamp Vrouw

Ze kon niet alleen schaatsen, maar besloot toch het ijs op te gaan. Als het begint te sneeuwen en ik mensen op het ijs zie, herinner ik me dat moment met een grijns op mijn gezicht. Als ik aan ons dorp terugdenk, weet ik nog precies in welke straat en sloot we vroeger woonden.

You may also like...