Ron Freeze Ziek | Ron Fresen is een Nederlandse politiek informant die werkt voor de Nationale Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking (NOS).Hij was een van de pioniers bij de oprichting van het regionale radiostation Radio West in Den Haag, dat daar in 1987 begon uit te zenden.

Ron Freeze Ziek
Ron Freeze Ziek

Hij werkte hier tot 1995, waarna hij doorgroeide naar de redactie van de parlementaire editie van Veronica Nieuwsradio. Dit bracht hem ertoe te verhuizen naar TV West om daar televisieverslaggever te worden.

In 2000 werd hij benoemd tot hoofd van de afdeling. Toen Radio en TV West in 2001 fuseerden met Omroep West, werd Fresen aangesteld als directeur-generaal.

Ron Fresen heeft zijn functie als politiek tolk voor het NOS Journaal in Den Haag neergelegd. Hij is terminaal ziek en zit midden in zijn laatste verkiezingscampagne. Fresen wordt eind mei buiten gebruik gesteld.

De journalist verklaarde eerder vandaag via de Norwegian Broadcasting Corporation dat hij meer tijd en ruimte wenste voor ‘andere dingen’, maar maakte geen melding van zijn ziekte. In een interview met de Volkskrant vertelt hij openhartig over zijn diagnose prostaatkanker.

“Het is een heel vreselijke situatie. Zeker nu het terug is, vind je niet? Toen ik 47 jaar oud was, kreeg ik voor het eerst de diagnose prostaatkanker. De leeftijd van mijn vader toen hij stierf was 72.

Dat gaf een waarschuwingslampje, dat na een bepaald punt begon te knipperen. Ik besloot dat ik het moest laten nakijken. In het ziekenhuis bleven ze dingen zeggen als: ‘Nee, je bent gek, dat kan niet op jouw leeftijd’ Maar toen kreeg ik het en moest ik naar het ziekenhuis. Daardoor was de maligniteit niet meer aanwezig”, vult Fresen aan.

Aan de andere kant kwam de ziekte weer naar boven. Een routinecontrole bracht aan het licht dat zijn bloedwaarden in november 2018 niet in goede gezondheid waren. Er klopte iets niet helemaal en Fresen besefte het meteen.

“Bij recidive is de ziekte altijd uitgezaaid en ongeneeslijk.” Dat was een heel moeilijk bericht om te ontvangen. Het was alsof de onvoorzichtigheid die je als gezond mens gewend was van de ene op de andere dag verdwenen was. Plotseling was ik bezorgd over hoe lang ik het zou kunnen verdragen, en wat voor soort leven het zou zijn.”

Ron Freeze Ziek
Ron Freeze Ziek

Acht jaar lang was Fresen het gezicht van het politieke nieuws van de Norwegian Broadcasting Corporation. Hij gelooft dat het nu tijd is om iets nieuws te proberen. ‘Het is een zwaar beroep dat de klok rond veel tijd en moeite kost, zeker in deze periode van politieke en maatschappelijke onrust. ‘Ik vind het een prachtige baan en heb het altijd met veel enthousiasme en energie aangepakt.’

Als hij in 2018 te horen krijgt dat hij kanker heeft, moet hij bijna zelf een beslissing nemen. Fresen legt aan De Volkskrant uit hoe hij de afgelopen jaren zijn ziekte en de bijwerkingen van chemotherapie heeft weten te verhullen met make-up en haastig voorbereide reacties op lastige vragen in de krant.

De tijd die hij nog heeft, brengt hij liever door met zijn gezin dan op de redactie.De politiek verslaggever verscheen tijdens zijn professionele carrière slechts één keer op het journaal van acht uur.

Dat gebeurde op 29 januari 2015, toen een man met een gefabriceerd wapen een televisiestudio in Hilversum binnendrong en eiste dat de show zou worden uitgezonden. Daarna introduceerde Fresen de journaaluitzending vanuit de studio in Den HaaG.

Na zijn vertrek bij Omroep West ging hij aan de slag bij de NOS als politiek verslaggever voor het NOS Journalnaal, waar hij tot 2004 bleef. In 2014 werd hij aangesteld als eerste politiek coördinator van dit programma, ter vervanging van Dominique van der Heyde.

Toen hij vanaf de locatie van zijn debuut een herwerkte uitzending van de NOS presenteerde, verraste Fresen iedereen door op 29 januari 2015 zijn debuut als presentator te maken. nieuwsuitzending werd niet uitgezonden omdat er op het moment van het incident een man in de studio’s was en de tijd bijna op was.

Doordat Fresen niet meer als politiek tolk werkzaam is, heeft hij nu meer vrije tijd om handen. Het is tijd voor hem om te ontspannen en te genieten van zijn vrouw, die onlangs met pensioen is gegaan. “Uiteindelijk kunnen we samen aan alles werken.

Ron Freeze Ziek
Ron Freeze Ziek

Kom, laten we in de auto stappen en er samen heen gaan. Als alternatief kunnen we verder Frankrijk in reizen, aangezien we allebei wijnliefhebbers zijn.”

You may also like...