Roelof Hemmen Vrouw | Roelof Hemmen is een Nederlandse radio- en televisiepresentator. Roelof Hemmen betreurt het dat er abrupt een einde is gekomen aan de 538 Morning Show met Frank Dane. De vaste nieuwslezer van het programma zal de crew missen, zegt hij op Instagram.

Roelof Hemmen Vrouw
Roelof Hemmen Vrouw

“Het was geweldig om elke ochtend de 538 Morning Show te maken. We hebben gelachen en gehuild. We zijn toppen geworden. En we hebben topradio gemaakt”, vult Hemmen aan, die in mei vorig jaar Henk Blok opvolgde. “Ik ben er trots op anderhalf jaar deel uit te maken van dit bedrijf.

De reis eindigde te vroeg en behoorlijk gewelddadig. Gelukkig hebben we zullen binnenkort allemaal samen koken. En een glas wijn drinken. Of drie.’

Dus zover zal het niet komen. Talpa maakte dinsdag plotseling bekend dat Wietze de Jager en Klaas van der Eerden vanaf volgende week het ochtendprogramma gaan maken. Hierover zijn Dane en zijn bemanning maandag geïnformeerd.

Volgens Radio 538 was het oorspronkelijk de bedoeling dat de nieuwe ochtendshow op 31 januari zou beginnen in plaats van de volgende maandag, zoals eerder vermeld. Bij ondervraging antwoordde het station: “We hebben dit op verzoek van het team van Frank naar voren gehaald.”

RTL Nieuws nam Hemmen in 1993 in dienst, en hij werkte daar de volgende acht jaar in verschillende hoedanigheden, waaronder bureauredacteur, junior verslaggever, parlementair verslaggever, algemeen verslaggever en presentator. Sinds 2003 is hij het avondnieuwsanker voor de 19.30 uur. nieuwsuitzending.

In de loop der jaren vormde Hemmen een duo met onder meer Loretta Schrijver, Marille Tweebeeke, Margreet Spijker en Daphne Lammers. Hemmen was sinds mei 2016 niet meer in dienst van RTL Nieuws, omdat hij meer tijd wilde besteden aan radioproductie.

Roelof Hemmen Vrouw
Roelof Hemmen Vrouw

Zijn meest recente uitzending vond plaats op 27 mei 2016. Hemmen was presentator van één aflevering van het televisieprogramma RTL Exclusief, dat in 2009 in première ging.

Ook RTL Boulevard krijgt een telefoontje van de nieuwslezer, die het nieuws omschrijft als “een donderslag bij heldere hemel”. “Dit is gewoon krankzinnig, ik had geen idee wat er ging gebeuren.”

Het is nog steeds een schok voor Hannelore Zwitserlood, die tot april vorig jaar een sidekick was in de show van Frank Dane en niet is hersteld. “Ik was ook onaangenaam verrast door het nieuws, dat voor mij als een complete verrassing kwam.”

Ik wens deze heren veel succes bij hun inspanningen; Ik heb lang met veel plezier met ze samengewerkt. Ik heb hierover uiteraard met hen gecommuniceerd. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ik het verdien, maar helaas, zo werken de dingen in deze samenleving.”

Hemmen presenteert sinds 2011 dagelijks een radioprogramma op BNR Nieuwsradio onder de titel BNR’s Big Five. Aanvankelijk zou het programma midden op de dag beginnen, maar werd later uitgebreid naar de avond vanaf 10.00 uur. tot 23:00 uur Elke week stonden de uitzendingen in het teken van een centraal thema, dat kon gaan van politiek tot biodiversiteit tot ondernemerschap tot psychiatrie.

Aan het einde van elke uitzending stroomden deskundigen toe naar het woord dat bij het thema van de week hoorde.Hemmen met Marjon van Rijn, destijds autocuer voor RTL Nieuws, in september 2005 voor een verdieping.

Roelof Hemmen Vrouw
Roelof Hemmen Vrouw

Een kankergezwel veroorzaakt door Darmkanker eiste in december 2010 het leven van Van Rijn. Ze deelden de voogdij over drie kinderen. Hemmen heeft sinds 2012 een nieuwe relatie en de relatie is anno 2018 nog steeds sterk.

You may also like...