Robin Boissevain Leeftijd | Robin Boissevain is een Nederlandse acteur die in verschillende films heeft gespeeld. Zijn bekendste rol is die van David in de film Spijt! uit 2013 waarin hij het titelpersonage speelde.

Robin Boissevain Leeftijd
Robin Boissevain Leeftijd

Boissevain is de zoon van acteur Daniel Boissevain, die uit Nederland komt. Jordan en Joop is een film geregisseerd door Daniëls zoon Robin Boissevain die de verdieping vertelt van de Jordaanse broers Jordan en Joop, die op vier verdiepingen in hartje Amsterdam samenwonen en al jaren tevergeefs proberen door te breken in de volksmuziekscene.

van de grond komen Een tragikomische documentaire gedraaid op VHS en gedrenkt in jaren negentig branie en branie.

De 52-jarige Daniel Boissevain plaatst een serie foto’s op Instagram waarop te zien is hoe hij snel zijn pak aantrekt terwijl hij in de trein naar Utrecht rijdt. Reizigers hebben de acteur misschien zelfs in zijn ondergoed kunnen zien.

‘Overstappen in de trein voor de première van de korte film Jordan en Joop door onder meer zijn zoon en kompanen’, schrijft hij op het perron als hij op de locatie aankomt.

Boissevain maakte in 2007 zijn acteerdebuut als Tarik Aydin in de RTL 4-soap Goede tijden, slechte tijden, waarin hij de hoofdrol speelde. De Troon, waarin hij de rol van Guillot vertolkte, was zijn volgende televisieoptreden.

Boissevain speelde David, de hoofdpersoon in de film Spijt! uit 2013 die was gebaseerd op de gelijknamige roman van Carry Slee. Boissevain werd gecast in een aantal andere Nederlandse producties, mede omdat de film een ​​kritisch en commercieel succes was in Nederland en in heel Europa.

Boissevain begon in 2015 deel te nemen aan het jaarlijkse trainingsprogramma van het European Film College in Denemarken.

Datzelfde jaar schreef en regisseerde hij zijn eerste speelfilm, Parnassus, die werd uitgebracht. Hij maakte deze voor het 3Lab-platform van de NPO, dat online beschikbaar is.

Robin Boissevain Leeftijd

Sinds 2017 is Boissevain actief op YouTube met het kanaal Well Trusty, waar hij samenwerkt met diverse andere artiesten, waaronder Joost Koning. Op de zender plaatsen ze korte absurdistische sketches.

In 2017 was Boissevain ook te zien in de televisieseries Moordvrouw en Centraal Medisch Centrum. In datzelfde jaar regisseerde hij ook de korte film The Whooo Experience en een aantal commercials voor televisie.

Sinds 2019 is Boissevain te zien in twee televisieseries: Oogappels, waarin hij de rol van Milaan speelde, en Grendeland, waarin hij de rol van Tommy Dingemanse speelde, die hij beide overtuigend vertolkte.

Daniel Boissevain is een Nederlandse acteur, zanger en muzikant die op het podium, in televisie en in film is verschenen.

Hij is vooral bekend van zijn televisiehoofdrollen in onder meer All Stars, Meiden van De Wit en Gooische Vrouwen. Hij is de vader van acteur Robin Boissevain, die ook zijn zoon is.

Boissevain is lid van de familie Boissevain en de zoon van kunstenaar Guus Boissevain (1929-2008) en zijn tweede vrouw Margrit Josepha Maria van der Linden. Hij is geboren in Nederland en opgegroeid in Nederland.

Tijdens zijn jeugd reisde Daniel Boissevain met zijn ouders als onderdeel van een theatergezelschap; hij vestigde zich later in Ruigoord, Nederland.

Hij studeerde acteren aan een toneelschool en speelde sindsdien in een aantal films, televisieseries en toneelproducties. Ook werkte hij samen met Jan Tekstra aan de opname van een cd.

Boissevain verscheen in de muziekvideo van 1993 Is It Love for Twenty 4 Seven, die werd uitgebracht om samen te vallen met de 13 weken durende run van het nummer in de Top 40.

Zijn film- en televisiecarrière begon het jaar daarop officieel met een rol in Angie. Daarna was hij te zien in televisieseries als All Stars, waarin hij Johnny speelde, dezelfde rol die hij eerder had gespeeld in de gelijknamige film uit 1997.

Als financier Daan in Meiden van De Wit, en als piloot Tom Blauw, de onweerstaanbare ex-man van nymfomane Anouk Verschuur en vader van Vlinder, in Gooische Vrouwen.

Onder de films waarin hij verscheen waren De Zeemeerman (1996), Lek (2000), Morning Swimmers (2001), Bella Bettien (2002) en Wild Romance (2001). (2006). In 1999 bracht hij een cd uit met de titel ‘Thuis’, waarop de single ‘Deeper’ stond.

Robin Boissevain Leeftijd
Robin Boissevain Leeftijd

Ook was hij te zien in een aantal televisieseries, waaronder M’n dochter en ik, Kees & Co, waarin hij de motorrijder speelde met wie Kees een bijzondere band opbouwt, Baantjer, Luifel en Luifel, Westenwind en Dunya. & Desie.

You may also like...