Rob Verlinden Ziek | Rob Verlinden is een Nederlandse tuinman die ook gastheer is van een tuinshow en auteur van verschillende tuinboeken. Rob Verlinden, voormalig ster van Eigen Huis & Tuin, geeft zijn dromen niet op. Het kostte hem veel tijd om te leren leven met een hiv-infectie, de ziekte van Parkinson en een longziekte.

Rob Verlinden Ziek
Rob Verlinden Ziek

Er is de laatste tijd echter een einde gekomen aan een nieuw gezondheidsdrama. ‘Er is speciaal voor mij een verpleeghuis gebouwd.’Na zijn hiv-infectie en de ziekte van Parkinson heeft Rob Verlinden nu te maken met de nasleep van een nieuw gezondheidsdrama.

De voormalige tv-tuinman heeft eerder een baanbrekende hersenoperatie ondergaan, waarvan is aangetoond dat het de bekende spasmen die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson (PD) aanzienlijk vermindert. Rob’s operatie was een succes, en als gevolg daarvan werd zijn leven aanzienlijk aangenamer.

Maar het lijkt erop dat deze positieve ontwikkeling gepaard gaat met nieuwe en ernstige klachten.”De ziekte van Parkinson is een vreselijke ziekte. Rob de Nijs en Ernst Daniel Smid zijn onlangs allebei op je scherm verschenen. Ik begrijp heel goed dat ze hun informatie niet wilden delen.

Ik heb het al acht jaar, maar ik heb pas heb het een jaar lang erkend omdat ik toen niet de moeite wilde nemen om het te erkennen. Want als je toegeeft, zul je gaan geloven dat je niet bij machte bent om iets te veranderen “Dit werd verklaard door de tuinman die gezond werd- bekend van televisieprogramma’s als Eigen Huis en Tuin en Robs Grote Tuinverbouwing.

Acht jaar lang hield Verlinden het feit dat hij de ziekte van Parkinson had voor de rest van de wereld verborgen. “Doordat ik al 28 jaar hiv-positief ben, heb ik wat ervaring opgedaan met het bewaren van geheimen. In die tijd zag je echter mensen rondlopen met mensen die aids hadden.

Niemand zou je ooit een handdruk.” Rob begon zijn televisiecarrière in 1986 op de tuinafdeling van AVRO Servicesalon. In 1992 maakte hij de overstap naar RTL 4 en lanceerde hij het televisieprogramma Flora Magazine, dat twee seizoenen op de zender te zien was.

Dit magazine werd vervolgens gecombineerd met het doe-het-zelfprogramma Eigen Huis, georganiseerd door klusjesman Nico Zwinkels, tot een nieuw programma, Eigen Huis & Tuin genaamd. Dit doe-het-zelf-programma is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven ondanks het feit dat de presentatoren voortdurend veranderen.

Rob Verlinden Ziek
Rob Verlinden Ziek

In 2004 namen Verlinden en Zwinkels de beslissing om SBS6 te verlaten. Het geplande gezamenlijke programma voor de nieuwe omroep is echter nooit gerealiseerd omdat Zwinkels niet meer geschikt werd geacht vanwege klachten over zijn gedrag jegens anderen.

Hoewel hij altijd achter zijn partner stond, besloot Verlinden het alleen te doen met een nieuw programma: De Tuinruimers, dat sinds 2010 wordt uitgezonden onder de titel Robs grote tuinverbouwing.

Naast zijn televisieprogramma schrijft Verlinden ook een wekelijkse column voor TrosKompas en het AD. Daarnaast is het dagelijks te horen in de Meteo Consult tuinweersvoorspelling.

Na een grote hersenoperatie in september vorig jaar gaat het beduidend beter met de televisietuinman. Mijn vibratie is afgenomen, ik kan effectief communiceren en ik buig niet meer als een Quasimodo. Terugkeren naar de televisie is daarentegen geen optie meer.

“Ik word deze zomer zeventig jaar en heb geen plannen om televisieprogramma’s te blijven maken. Ik kijk vooral uit naar de komende jaren”, zegt Rob zelf.Rob begon zijn televisiecarrière in 1986 op de tuinafdeling van AVRO Servicesalon.

In 1992 maakte hij de overstap naar RTL 4 en lanceerde hij het televisieprogramma Flora Magazine, dat twee seizoenen op de zender te zien was. Dit magazine werd vervolgens gecombineerd met het doe-het-zelfprogramma Eigen Huis, georganiseerd door klusjesman Nico Zwinkels, tot een nieuw programma, Eigen Huis & Tuin genaamd.

Dit doe-het-zelf-programma is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven ondanks het feit dat de presentatoren voortdurend veranderen.In 2004 namen Verlinden en Zwinkels de beslissing om SBS6 te verlaten.

Het geplande gezamenlijke programma voor de nieuwe omroep is echter nooit gerealiseerd omdat Zwinkels niet meer geschikt werd geacht vanwege klachten over zijn gedrag jegens anderen. Hoewel hij altijd achter zijn partner stond, besloot Verlinden het alleen te doen met een nieuw programma: De Tuinruimers, dat sinds 2010 wordt uitgezonden onder de titel Robs grote tuinverbouwing.

Rob Verlinden Ziek
Rob Verlinden Ziek

Naast zijn televisieprogramma schrijft Verlinden ook een wekelijkse column voor TrosKompas en het AD. Daarnaast is het dagelijks te horen in de Meteo Consult tuinweersvoorspelling.