Rob De Tuinman Ziek | In Nederland werkt Rob Verlinden als tuinman, presentator van tuinprogramma’s en auteur van verschillende tuinboeken. Rob Verlinden, voormalig televisietuinman, is al 28 jaar hiv-patiënt en lijdt al acht jaar aan de ziekte van Parkinson, zo onthulde hij zondag voor het eerst in TV Show op Reis en aan Beau maandag. Eerder onthulde hij zondag zijn hiv-status aan Beau.

Rob De Tuinman Ziek
Rob De Tuinman Ziek

“De ziekte van Parkinson is een vreselijke ziekte. Rob de Nijs en Ernst Daniel Smid zijn de laatste tijd allebei op je scherm verschenen. Ik begrijp heel goed dat ze hun informatie niet wilden delen. Ik heb het al acht jaar, maar ik heb nog maar erkende het een jaar lang omdat ik er destijds niet op wilde reageren.

Want als je toegeeft, zul je gaan geloven dat je niet bij machte bent om iets te veranderen “Dit werd verklaard door de tuinman die gezond werd- bekend van televisieprogramma’s als Eigen Huis en Tuin en Robs Grote Tuinverbouwing.

Verlinden hield zijn ziekte van Parkinson acht jaar geheim voor de rest van de wereld. “Doordat ik al 28 jaar hiv-positief ben, heb ik wat ervaring opgedaan met het bewaren van geheimen. In die tijd zag je echter mensen rondlopen met mensen die aids hadden. Niemand zou je ooit een handdruk.”

De voormalige tv-tuinman heeft al een baanbrekende hersenoperatie ondergaan, waarvan is aangetoond dat het de bekende spasmen die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson (PD) aanzienlijk vermindert. Rob’s operatie was een succes, en als gevolg daarvan werd zijn leven aanzienlijk aangenamer.

Maar het lijkt erop dat deze gunstige vooruitgang gepaard gaat met nieuwe en ernstige zorgen.Rob lijdt aan longfibrose, een zeldzame en hardnekkige longziekte die ervoor zorgt dat de longen door de ziekte minder zuurstof opnemen.

Rob De Tuinman Ziek
Rob De Tuinman Ziek

Bijzonder gevaarlijk in deze tijden van de uitbraak van het coronavirus. De reden dat Rob geen last meer heeft van het vooruitzicht van een medische ramp heeft te maken met zijn verleden.

Aan het begin van het jaar deelde Rob met Story hoe hij moest vechten voor zijn leven in het ziekenhuis, een situatie die een keerpunt in zijn leven zou blijken te zijn. ‘Ik was op het ergste voorbereid.

Het was een geval van kiel, kiel. Ik lag ongeveer zes dagen in het ziekenhuis met een verscheidenheid aan buisjes in mijn lichaam, alleen omdat ik niet op tijd aanbelde. Lange tijd was ik ervan overtuigd dat ik griep had. Het bleek dat de oorzaak van de ziekte een longontsteking was, die zich uiteindelijk tot een longontsteking ontwikkelde. Het was een flinke tegenvaller voor mij, en ik ben nog niet terug op mijn oude energieniveau.’

Rob begon in 1986 als televisiecarrière in de tuinrubriek van de AVRO Service Salon. In 1992 maakte hij de overstap naar RTL 4 en begon daar zijn carrière bij het televisieprogramma Flora Magazine, dat twee seizoenen liep voordat het werd opgeheven.

Daarna werd dit magazine gecombineerd met het klusprogramma Eigen huis, gepresenteerd door klusser-presentator Nico Zwinkels, tot een nieuw programma, Eigen Huis & Tuin genaamd. Dit doe-het-zelfprogramma bleef ondanks de aanwezigheid van consequent enthousiaste presentatoren op schema.

Verlinden, die toen 67 jaar oud was, nam het initiatief om de boel wat roestiger te maken. Met ingang van 1 september 2018 werd Robs Grote Tuinverbouwing omgedoopt tot De Grote Tuinverbouwing om aan te geven dat Ivo Putman het bedrijf had overgenomen.

Rob De Tuinman Ziek
Rob De Tuinman Ziek

In 2018 is hij betrokken bij de herontwikkeling van Almere en werkt hij al enkele jaren als ambassadeur van de stad.In november 2019 onthulde Verlinden in zijn biografie Verwoesting van Passie dat hij al 28 jaar met hiv besmet was en dat hij die hele tijd bezig was zijn hiv-status geheim te houden.

You may also like...