Rintje Ritsma Relatie | Robert Rintje Ritsma is een voormalig langebaanschaatser uit Nederland. “The Beer van Lemmer”, wat zich vertaalt naar “The Bear from Lemmer”, is zijn bijnaam, die verwant is aan Igor Zhelezovski’s bijnaam “The Bear from Minsk”, die beide verwijzen naar hun intimiderende fysieke verschijning.

Rintje Ritsma Relatie
Rintje Ritsma Relatie

Rintje Ritsma en zijn vriendin Youandi Mazeland hebben hun relatie beëindigd. Dat laat de oud-schaatser weten in een Facebookbericht aan zijn volgers.

Na ruim dertien jaar huwelijk hebben Rintje Ritsma en zijn vrouw Youandi besloten uit elkaar te gaan. Dit werd vandaag op sociale media bekend gemaakt door de voormalig langebaanschaatser die vroeger meedeed. ‘Kies alsjeblieft geen partij; niemand van ons zou dat willen’, zegt Ritsma, die 51 jaar is.

“Beste mensen, het spijt me het slechte nieuws te moeten brengen”, zegt de voormalige schaatser terwijl hij verder gaat met het nieuws. ‘Youandi en ik hebben besloten uit elkaar te gaan. Zelfs als we geen ruzie hebben, besluiten we allebei onze eigen weg te gaan. Sommige mensen zijn verrast, terwijl anderen dat helemaal niet zijn.’

Ritsma roept mensen op om geen partij te kiezen in het debat. “Ook voor ons zou dat onaanvaardbaar zijn. We kijken uit naar wat rust om ons door deze moeilijke tijd te loodsen. Omdat verhalen de neiging hebben een eigen leven te gaan leiden, is deze onpersoonlijke boodschap effectief. het is niet anders.’

Youandi is acht jaar jonger dan Rintje en het stel kreeg in 2016 hun eerste kind samen, een dochter genaamd Kiki Catharina Christina. Youandi heeft al een zoon uit een eerdere relatie, Clemens, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

De oud-atleet verzoekt zijn supporters om geen partij te kiezen. Om deze moeilijke tijd door te komen, willen we graag wat rust. Omdat verhalen de neiging hebben een eigen leven te gaan leiden, is deze onpersoonlijke boodschap effectief. Helaas is het niet anders.’

Rintje Ritsma Relatie
Rintje Ritsma Relatie

Hij heeft vier World Allround Championship-titels op zijn naam staan. 1995, 1996, 1999 en 2001 waren de jaren dat hij deze titel won; 1998 en 2003 waren de jaren waarin hij als tweede eindigde; 1993, 1994 en 2000 waren de jaren waarin hij derde werd.

Hij won in totaal zes keer het EK Allround, van 1994 tot 1996 en van 1998 tot 2000, een record.De zomer van 1990 markeerde het begin van Ritsma’s nationale bekendheid als langebaanschaatser.

Met nog één plek in de kern van de KNSB moest Leen Pfrommer, de coach van de ploeg, een beslissing nemen tussen Cor-Jan Smulders en Ritsma, beiden talentvolle spelers. Hij koos het vuur van de Lemster als zijn leidende principe. Hierdoor eindigde Ritsma als derde in de grote allround toernooien in de seizoenen 1992 en 1993.

Begin 1994 brak Ritsma echter door met onder meer de Europese allroundtitel, een wereldrecord op de 1500 meter en de eerste plaats op de Adelskalender-ranglijst. Voorafgaand aan de Olympische Winterspelen van 1994 probeerde hij Koss uit te dagen met aero-covers op de 5000 meter, maar dat lukte niet.

Tot en met 2003 kon hij strijden om podiumplaatsen in de allroundtoernooien waaraan hij deelnam. In de zomer van dat jaar liep hij tijdens het kitesurfen een gebroken kuitbeen op. In het anderhalf jaar dat volgde, richtte hij zich op de voorbereiding van zijn terugkeer.

Zijn vijf Olympische Winterspelen omvatten optredens op de Spelen van 1994, 1998 en 2006, waar hij twee zilveren en vier bronzen medailles mee naar huis nam.

Er komt een einde aan de relatie tussen langebaanschaatsster Rintje Ritsma – beter bekend als De Beer van Lemmer – en haar dochter Youandi Ritsma Mazeland. Rintje Ritsma maakte op zijn Facebookpagina bekend dat hij en zijn partner hun relatie beëindigen.

Rintje Ritsma Relatie
Rintje Ritsma Relatie

Dit is opmerkelijk omdat Mazeland eerder dit jaar aan Groot deFryskeMarren liet weten dat hij en Groot deFryskeMarren een solide werkrelatie hadden.

You may also like...