Richard Korver Vrouw | Richard Korver is politieagent in Nederland. Toen hij jonger was, wilde Korver acteur worden, maar zijn andere passie was pleitbezorger zijn voor de armen. De slechte carrièrevooruitzichten voor acteurs leidden tot de oprichting van een toneelschool, gevolgd door het geven van acteerlessen.

Richard Korver Vrouw
Richard Korver Vrouw

Richard Korver, advocaat, heeft tot nu toe een druk jaar achter de rug. Als advocaat die de familie van Mitch Henriquez vertegenwoordigt, speelde hij een cruciale rol in de meest spraakmakende rechtszaak van het jaar.

Behalve zich uit te spreken tegen TBS in de Anne Faber-zaak en de #metoo-onthullingen, mengde hij zich nadrukkelijk in de discussie over het schandaal. NU.nl doet met hem een ​​stapje terug.

Het is nog geen uur geleden dat de rechtbank in Den Haag uitspraak deed. Er werd besloten dat de twee agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Henriquez in 2015 een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een proeftijd van één jaar zouden uitzitten.

Een plaats in het Justitieel Complex Schiphol, gereserveerd voor advocaten en hun cliënten, wordt ingenomen door Korver bij aankomst voor zijn werk.

Het is een grote vierkante ruimte zonder ziel, met alleen een tafel en een paar stoelen. Korver is net klaar met het bespreken van het vonnis met de familie van Henriquez, die aan die tafel zit. een zin die, naar de mening van iedereen in de zaal, veel te mild is en helemaal niet had mogen worden opgeschort

Korver wil hen juist iets positiefs meegeven. De rechter beschuldigt de politie ervan verantwoordelijk te zijn voor de dood van hun geliefde. Henriquez stierf als gevolg van een acuut stresssyndroom, aldus het Openbaar Ministerie, maar de rechter was het niet eens met deze uitleg.

Toen hem werd gevraagd of zijn woorden zijn familieleden hadden bereikt, antwoordde hij: “Nou, ik denk dat dat een tijdje zal duren.”

Sinds 2000 is hij werkzaam als advocaat en heeft daarnaast communicatietrainingen gegeven aan andere advocaten.Hij heeft zijn eigen advocatenkantoor, dat hij in 2015 heeft opgericht.

Richard Korver Vrouw

Korver is ook een van de oprichters van het Landelijk Advocaten Netwerk voor Gewelds- en Zedenslachtoffers , dat opkomt voor slachtoffers van ernstige misdrijven zoals zedendelicten.

Hoewel hij bekend staat om zijn rol in de vervolging van niet in het rechtssysteem, heeft hij ook regelmatig gedachten over en ontplooit hij activiteiten die te maken hebben met het personen- en familierecht. Daarnaast is Korver werkzaam als docent bij verschillende instellingen en als gasthoogleraar bij verschillende universiteiten.

Rechtsbijstandsverlener die mondeling is betrapt op het voldoen aan een gedetineerde in de spreekkamer, mocht volgens de rechtbanken het Justitieel Complex Zaanstad helemaal niet betreden.

Dat zeggen advocaten tegen NH Nieuws. Beiden hebben cliënten die daar worden vastgehouden en die hen regelmatig bezoeken; ze kennen ook de beruchte seksspreekkamer waar ze sinds gisteren gebruik van maken.

Strafrechtadvocaten Richard Korver uit Amsterdam en Thijs Kapinga uit Zaandam wisten gisteravond totaal niet wat ze lazen. Een gedetineerde en zijn advocaat beleven seksuele escapades: “Het werd besproken in alle sollicitatiegroepen van advocaten, en iedereen was benieuwd wie het was. Zoiets is nog nooit eerder gehoord” Kapinga deelde zijn gedachten.

Wat betreft het geslacht: op dinsdag 12 oktober kwam een ​​postbode de twee tegen terwijl ze in de spreekkamer waren. Zijn verslag van wat er is gebeurd, beschrijft een vrouw op haar knieën met haar hoofd tussen zijn benen geklemd, wat hij in zijn verslag beschrijft.

Ze gaat de trap op en af. Het bevat ook informatie over de vrouw, waaronder haar naam en het zogenaamde advocaatnummer, dat op een pas staat, zoals te zien is op onderstaande foto.

Ook haar telefoonnummer begint met de letter G. Hoewel zij in haar hoedanigheid van rechtshulpverlener gemachtigde is van een advocaat, betekent dit volgens zowel Kapinga als Korver niet dat zij ook de gevangenis in mag om te spreken met klanten.

Richard Korver Vrouw
Richard Korver Vrouw

“Dat was bij mijn medewerkers nooit eerder mogelijk en had ook de aanwezigheid van een advocaat nodig”, zegt Korver tegen NH Nieuws, die verbaast meldt.

You may also like...