Richard Korver Leeftijd | Rainer Hunold is een Duitse acteur en auteur die in Berlijn woont. Naast zijn hoofdrollen in televisieseries als Ein Fall für Zwei, Wie Pech und Sulphur, Dr. Sommerfeld – Nachrichten aus Bülowbogen en The Public Prosecutor, staat hij ook bekend om zijn filmrollen.

Richard Korver Leeftijd
Richard Korver Leeftijd


Hunold, de acteur, ging “niet goed” na het verliezen van 45 kilogram.Hunold gaf toe dat hij een dieet volgde dat had geleid tot een gewichtsverlies van 45 pond.

“Ik voelde me niet lekker”, zei de persoon die was afgevallen. “Ik heb zeker niet het beste gevoel van eigenwaarde. Ik heb de neiging om onrustig te worden.

Ik stampte niet door het leven terwijl ik verkondigde: “Ik ben de grootste van allemaal.” “Nee, dat ben ik helemaal niet.” Uit zijn observaties van zichzelf bleek dat “toen ik 45 kilo minder woog dan het uiterlijke ideaal – zoals gepropageerd door de advertentie – overeenkwam, het niet goed met me ging.” Volgens de acteur:

“Ik heb niets meer in deze wereld dan wat ik doe.” Rainer Hunold is al lang een integraal onderdeel van de Duitse televisie. Dr. Rainer Franck, een bekende strafrechtadvocaat in Braunschweig, werd meer dan 90 afleveringen gespeeld door de inheemse zoon van de stad in de ZDF-misdaadserie “Ein Fall für Zwei”.

Jaren later is Hunold trouw gebleven aan zijn televisiebaan als advocaat. Rainer Hunold speelt sinds de première in 2005 de rol van senior officier van justitie Bernd Reuther in de televisieserie “The Public Prosecutor”.

Richard Korver Leeftijd

Hij had hele andere plannen voor zichzelf voordat hij bekend werd in de Duitse televisiescene, zo onthulde Hunold in een interview met Der Spiegel. Want voordat hij zijn opleiding aan de Max Reinhardt School voor Drama afrondde, studeerde Nedersaksen aan de Universiteit van Leipzig vakken als kunsteducatie, Duitse studies en enkele semesters beeldhouwkunst.

Rainer Hunold nam uiteindelijk de beslissing om te acteren, maar dit betekent niet dat hij zijn artistieke bezigheden heeft opgegeven. Hunold blijft tot op de dag van vandaag sculpturen uit boomstammen snijden.

Zijn doorbraak kwam als gevolg van zijn acteercapaciteiten. Na zijn optreden in “A Man Wants to Go Up” ging de acteur meteen de wereld in. Daarna werden rollen in “The Old Man”, “Tatort”, “In All Friendship” en “Turkish for Beginners” aan het cv toegevoegd.

Na een gastoptreden als portier in een snelweghotel in een aflevering van de misdaadserie Directorate City, maakte hij zijn speelfilmdebuut in de televisiefilm Curtain Up, We Play Murder uit 1978 van Fritz Umgelter, waarin hij Phil Chief Detective Wegner speelde.

waarin hij zijn eerste grote rol speelde. In hetzelfde jaar verscheen hij als Kalli Flau in de dertiendelige ZDF-televisieserie Ein Mann will nach oben, waarin hij een van de hoofdrollen van de serie speelde. De rol van een vreemd koppel, naar een roman van Peter Keglevic, werd in 1988 door hem gespeeld naast Diego Wallraff en Judy Winters.

Hunold verscheen regelmatig in verschillende tv-shows en series, waaronder bijvoorbeeld The X-Files. Tussen 1980 en 1986 verscheen hij in het Duitse misdaaddrama Der Alte in verschillende rollen.

De acteur speelde vervolgens andere serierollen, waaronder Dr. Rainer Franck in het ZDF-misdaaddrama Ein Fall für Zwei, waarin hij van 1988 tot 1997 samen met Claus Theo Gärtner speelde als Matula, waarin hij verscheen in 89 afleveringen van 1988 tot 1997.

Van 1994 tot 1997 speelde hij als Thomas Wissmann, de oudste van zes broers en zussen en de manager van een parfumfabriek, in het 17-delige familiedrama Wie Pech und Sulphur.

In de ARD-doktersserie dr Sommerfeld – Nieuws van Bülowbogen speelde Hunold van 1997 tot 2004 de rol van Dr. Sommerfeld, die op televisie werd uitgezonden. Zijn rol als senior officier van justitie Bernd Reuther in het ZDF-misdaaddrama The Public Prosecutor, dat zich afspeelt in Wiesbaden, is sinds 2005 aan de gang, met Fiona Coors als zijn partner.

The Public Prosecutor: Henker’s Meal en The Public Prosecutor: Children of Fortune waren de eerste twee afleveringen van de serie, die respectievelijk in 2001 en 2002 werden uitgezonden. De serie maakt verschillende toespelingen op zijn eerdere rol als advocaat in het televisieprogramma A Case for Two.

Naar aanleiding van zijn bezoeken aan Afrikaanse SOS-Kinderdorpen, waar hij in zijn hoedanigheid als ambassade publiekelijk en massaal bij betrokken was, heeft hij meermaals gehuild.

Richard Korver Leeftijd
Richard Korver Leeftijd

Het is “geen prettig besef” wanneer “miljoenen kinderen sterven in de modder, sterven van de dorst, verhongeren en absoluut geen kans hebben – en een paar duizend, misschien een of tweehonderdduizend, hebben het geluk om in een structuur waar ze hun ellende kunnen vergeten en een fatsoenlijk leven kunnen leiden.”

You may also like...