Remy Bonjasky Vermogen | Remy Kenneth Bonjasky is een professionele kickbokser uit Suriname en Nederland, en hij is drievoudig winnaar van de K-1 World Grand Prix.Van een goede voetballer uit de Bijlmer tot drievoudig wereldkampioen kickboksen.

Remy Bonjasky Vermogen
Remy Bonjasky Vermogen

Op 41-jarige leeftijd keert hij terug in zijn ring om Melvin Manhoef te ontmoeten in een rematch van vorig jaar. Quote Remy Bonjasky vertelde zowel over zijn atletiekcarrière als over zijn bijbaantjes. ‘Ik heb er veel moeite voor gedaan en zweet me erin. Er wordt gezegd dat hard werken loont.

‘Als kind voetbalde ik al met Louis van Gaal.’ Hij was vroeger jeugdtrainer bij Ajax en ik ging met hem naar de talentendagen. Ondanks dat ik een redelijk sterke verdediger was, besloot ik me vlak voor de selectie uit de overweging terug te trekken.

Als gevolg van mijn scheenbeenblessure besloot ik het voetbal op te geven. Ik zou in de eerste plaats nooit een professionele speler worden.

Na mijn herstel begon ik te trainen in kickboksen, met als doel de beste ter wereld te worden. Ik vocht mijn eerste wedstrijd toen ik achttien jaar oud was, wat een beetje laat in de wedstrijd was. In de tussentijd werkte ik aan andere zijprojecten. Ik ben opgegroeid in de Bijlmerbuurt.

Mijn moeder voedde in haar eentje vier kinderen op, uitsluitend afhankelijk van sociale bijstandsfondsen, dus ik begon te werken zodra ik de kans kreeg. Aanvankelijk werkte ik als caissière/baliemedewerkster bij McDonald’s, daarna bij Belcompany en ABN Amro.

Bonjasky werd geboren in de Surinaamse stad Paramaribo en emigreerde met zijn gezin naar Nederland toen hij vijf jaar oud was. De Marrons zijn volgens zijn voorouders. Zijn voornaam, Bonjasking, is afgeleid van de Aukan-taal en werd oorspronkelijk zo gespeld.

Remy Bonjasky Vermogen
Remy Bonjasky Vermogen

Volgens de Aucan-taal vertaalt de uitdrukking “botten voor het lichaam” zich letterlijk als “botten voor het lichaam van een sterk persoon”, wat “sterke botten van een sterk persoon” betekent in een losse vertaling. Het was de achternaam die aan Bonjasky’s overgrootvader werd gegeven vanwege zijn zware beroep als vrachtschip, die hij van zijn vader had geërfd.

Bonjasky bracht het grootste deel van zijn tijd door op het voetbalveld toen hij jonger was. Hij maakte voor het eerst kennis met vechtsporten toen hij achttien jaar oud was. Vanwege zijn trapvaardigheid verdiende Bonjasky al heel vroeg de bijnaam “The Flying Gentleman”.

In 2003 maakte hij zijn professionele debuut in de K-1 World Grand Prix Final in Tokio, waar hij de titel won voor 70.000 fans en $ 400.000 aan prijzengeld verdiende. In 2004 won Bonjasky voor de tweede keer in evenveel jaar het K-1-wereldkampioenschap.

Hij trainde in Mejiro Gym tot de K-1 World Grand Prix in 2005, en daarna bij Vos Gym Amsterdam van 2005 tot 2010. In 2008 werd hij de derde persoon die de prestigieuze K-1 World Grand Prix-titel won.Ivan Hippolyte diende als zijn trainer en Charley Heus diende als zijn manager.

Verschillende beroemde krijgskunstenaars verkwisten de tienduizenden dollars die ze meteen verdienen, terwijl anderen door hun managers worden beroofd en uiteindelijk blut en berooid belanden.

Inmiddels heeft Remy Bonjasky zijn eigen sportschool in Almere, die hij de Bonjasky Academy noemt, en treedt hij regelmatig op in de media in de omgeving van Hilversum.

Maar toen de World Fighting League van Spike en Melvin Manhoef Bonjasky benaderde om een ​​comeback als kickbokser te maken, kon hij het lucratieve aanbod niet afslaan. In Topsportcentrum Almere maakt Bonjasky op zondag 30 september op 41-jarige leeftijd zijn rentree in de ring.

In zijn sportschool sprak Bonjasky met VICE Sports over zijn comeback en de manier waarop hij met zijn geld omgaat in de mixed martial arts-scene.Toen een nieuwe organisatie, Glory, geleid door Pierre Andurand, Bonjasky benaderde om in 2012 een aantal wedstrijden onder hun vlag uit te vechten, stemde Bonjasky ermee in om deel te nemen.

Remy Bonjasky Vermogen
Remy Bonjasky Vermogen

Na een onderbreking van bijna drie jaar keerde Bonjasky op 6 oktober 2012 terug naar de ring in de Belgische hoofdstad Brussel. “Braddock” da Silva, een Braziliaanse vechter, was zijn tegenstander die nacht. Bonjasky kon na vier ronden de overwinning in de wedstrijd claimen.