Relatie Rintje Ritsma | Robert Rintje Ritsma is een voormalig langebaanschaatser uit Nederland. “The Beer van Lemmer”, wat zich vertaalt naar “The Bear from Lemmer”, is zijn bijnaam, die verwant is aan Igor Zhelezovski’s bijnaam “The Bear from Minsk”, die beide verwijzen naar hun intimiderende fysieke verschijning.

Relatie Rintje Ritsma
Relatie Rintje Ritsma

Zijn personage, de Springbok, debuteerde in de Nederlandse bewerking van The Masked Singer.In 2013 kwam na dertien jaar samenzijn een einde aan de samenwerking tussen Rintje Ritsma en Youandi Mazeland.

Rintje, voormalig kunstschaatsster van wereldformaat, heeft haar vrienden en kennissen gevraagd ‘geen partij te kiezen’. Afgelopen zomer onthulde Youandi dat zij en Rintje een ‘solide band’ hebben ontwikkeld.

Na ruim dertien jaar huwelijk hebben Rintje Ritsma en zijn vrouw Youandi besloten uit elkaar te gaan. Dit werd vandaag op sociale media bekend gemaakt door de voormalig langebaanschaatser die vroeger meedeed. “Kies alsjeblieft geen partij, dat zou niemand van ons willen”, schrijft de 51-jarige Ritsma.

Het prettige van haar persoonlijkheid kwam naar voren in een interview met het maandblad GrootdeFryskeMarren, dat huis-aan-huis verspreidt. Tegelijkertijd heb ik echter een sterke persoonlijkheid. Een van de belangrijkste redenen waarom Rintje en ik een goede match zijn, is dat we dezelfde interesses hebben.

Onze relatie is solide omdat we een specifieke eigenschap hebben die ons in staat stelt kalm te blijven wanneer een van ons overweldigd wordt door emoties.”

Het stel was sinds 2008 samen en was gezegend met een dochter, Kiki, die nu vijf jaar oud is. Jij en Clemens (15) waren al ouders van Clemens uit een eerdere relatie.

Relatie Rintje Ritsma
Relatie Rintje Ritsma

Ritsma geeft een korte toelichting op de breuk in haar blogpost. “We maken geen ruzie, maar we gaan wel onze eigen weg”, zegt het stel. De voormalige atleet verzoekt zijn supporters om geen partij te kiezen en zegt: “We zouden er allebei niet van genieten.” Om deze moeilijke tijd door te komen, willen we graag wat rust.

Helaas is het niet anders.’Het stel is sinds 2008 samen en heeft een dochtertje, Kiki, van vijf jaar. Clemens, Youandi’s kind uit een eerdere relatie, is ook een familielid.

Hij heeft vier World Allround Championship-titels op zijn naam staan. 1995, 1996, 1999 en 2001 waren de jaren dat hij deze titel won; 1998 en 2003 waren de jaren waarin hij als tweede eindigde; 1993, 1994 en 2000 waren de jaren waarin hij derde werd.

Hij won in totaal zes keer het EK Allround, van 1994 tot 1996 en van 1998 tot 2000, een record.Zijn vijf Olympische Winterspelen omvatten optredens op de Spelen van 1994, 1998 en 2006, waar hij twee zilveren en vier bronzen medailles mee naar huis nam.

Lange tijd stond hij ook aan de top van de wereldwijde rating aller tijden, bekend als de Adelskalender.Ritsma roept mensen op om geen partij te kiezen in het debat. “Ook voor ons zou dat onaanvaardbaar zijn. We kijken uit naar wat rust om ons door deze moeilijke tijd te loodsen.

Omdat verhalen de neiging hebben een eigen leven te gaan leiden, is deze onpersoonlijke boodschap effectief. het is niet anders.’

Relatie Rintje Ritsma
Relatie Rintje Ritsma

Youandi is acht jaar jonger dan Rintje en het stel kreeg in 2016 hun eerste kind samen, een dochter genaamd Kiki Catharina Christina. Youandi heeft al een zoon uit een eerdere relatie, Clemens, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.