Raquel Schilder Afkomst – Raquel Schilder is beroepsjournalist en presentator bij Omroep WNL. Ze heeft een bachelor in journalistiek.Momenteel is ze tijdelijk co-host van het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Ralquel Schilder woont momenteel in Amsterdam, de regio Noord-Holland.

Raquel Schilder Afkomst
Raquel Schilder Afkomst

Ze heeft de Nederlandse nationaliteit.Goedemorgen Nederland is een televisieprogramma van de Nederlandse omroep WNL dat elke ochtend wordt uitgezonden. Het wordt uitgezonden op NPO 1 van 07.00 uur tot 22.00 uur.

elke werkdag, maar wordt niet uitgezonden in de zomer en slechts voor een korte periode in de winter. Het programma werd uitgezonden op 7 september 2015, en het is de opvolger van Today, dat tot 2011 werd uitgezonden, en Morning Rush daarvoor.

Het programma biedt een mix van nieuws, misdaad, informatie, sport en entertainment, allemaal geleverd met ‘een rechtse inslag’. Elk half uur wordt het programma onderbroken door twee reclameblokken en het NOS Journaal, dat in het Nederlands wordt uitgezonden.

Behalve live-verslagen en breaking news, zijn de tweede helft van het tweede uur en het derde uur grotendeels een herhaling van de onderwerpen die in het eerste uur en de eerste helft van het tweede uur worden behandeld, met uitzondering van live-verslagen en breaking news.

Bij elke uitzending verwelkomt het programma twee of drie gasten, van wie sommigen regelmatig terugkeren. Vanwege de coronapandemie die op 13 maart 2020 begon, is het programma een uur langer uitgezonden, wat alleen is gebeurd als daar een dwingende reden voor was.

Ook was er een tijdelijke zaterdaguitzending van 08.00 uur tot 11.00 uur van 21 maart tot 4 juli 2020, die duurde tot 4 juli 2020.

Ze werkte eerder als redacteur in de Verenigde Staten voordat ze bij Broadcaster WNL kwam.Raquel begon haar loopbaan daarentegen bij TVBV als stagiair redactiemedewerker. Na haar stage van drie maanden werd ze aangenomen als junior redacteur bij Endemol Shin Nederland.

Raquel studeerde ook Culturele Studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar ze cum laude afstudeerde. Later studeerde ze cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam met een master journalistiek.

Sinds een aantal jaren houdt ze zich bezig met televisiejournalistiek. Zo werkte ze twee jaar voor NOS op 3 en stond Raquel ook op de Nederlandse stand op de World Expo.

Raquel, die op de talentenlijst van Elsevier Weekblad staat, werd geïnterviewd door staatssecretaris Knops en oud-burgemeester Onno Hoed, die ook lid is van de commissies 4 en 5, over haar loopbaan.

De kersverse WNL-presentator werd zondagochtend voorgesteld aan het zondagochtendpubliek in de talkshow van Rick Nieman die de zondag ervoor plaatsvond. Ze sprak over verschillende onderwerpen, waaronder de moeilijkheden waarmee millennials worden geconfronteerd.

Raquel Schilder Afkomst

“Ik ken geen millennials die traag zijn. Ik wil dat iedereen de mogelijkheid vergeet dat dat gebeurt. “Dit is niet het geval”, aldus de presentator.

Raquel Schilder, de presentator, zegt dat millennials niet alleen niet lui zijn, maar ook enorm ambitieus.
Het is niet correct om te zeggen dat millennials traag zijn. Dat vindt Raquel Schilder, een WNL-presentator. Volgens haar zijn haar tijdgenoten harde werkers die net als zij de uitdagingen van de toekomst graag aangaan.

In WNL Op Zondag op NPO 1 zegt Schilder: “Volgens mij hoor je het nu minder, maar mensen die zeggen dat millennials lui zijn, hebben hun ogen waar ze niet horen te zijn”, aldus Schilder. “Ik ken geen millennials die traag zijn. Mijn vriendenkring bestaat uitsluitend uit mensen die extreem ambitieus zijn”, benadrukt ze.

Met ingang van woensdag deelt Schilder tijdelijk de co-hostingtaken van het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Schilder werd genoemd naar de EW Weekblad 30 onder de 30-lijst, met jongeren onder de dertig die volgens de publicatie “onze toekomst zullen bepalen”. “Het staat daar op de lijst”, zegt Schilder.

Het zijn stuk voor stuk zeer ambitieuze individuen die veel moeite doen en bepaalde dingen niet meer als vanzelfsprekend beschouwen.”

Dit zijn mensen die geconfronteerd worden met grote maatschappelijke problemen, zoals de huisvestingscrisis, maar die kalm en rationeel blijven bij deze uitdagingen.

“Zoiets als het niet kunnen kopen van een huis is irritant, maar tegelijkertijd is het gewoon zo, dus ga je aan het werk en huur je een mooi huis.” “Dat is precies wat je ermee doet”, legt ze verder uit.

Raquel Schilder Afkomst
Raquel Schilder Afkomst

“Natuurlijk zou ik liever een huis kopen. Tegelijkertijd gaan we een nieuw tijdperk van menselijke ontwikkeling in. Alles is flexibeler geworden. Neem bijvoorbeeld de arbeidsmarkt. Het is mogelijk dat we het concept moeten verlaten van een vast contract en bedenk of dat nu nog relevant is”, stelt ze voor.