Rai Vloet Ouders | Rai Vloet is een Nederlands betaalde voetballer die speelt als aanvallende middenvelder in de eerste divisie van de Nederlandse competitie. In juni 2020 trad hij als free agent in dienst bij Heracles Almelo nadat hij in hetzelfde jaar Excelsior had verlaten.

Rai Vloet Ouders
Rai Vloet Ouders

Vloet is de zoon van Wiljan Vloet, voormalig profvolleyballer, volleybaltrainer en sportbestuurder. Het medelijden met Rai Vloet wordt overstemd door het gesnik van de nabestaanden die hun enige zoon hebben verloren.

In zijn essay bespreekt Sjoerd Mossou de gevolgen van de gruwelijke tragedie die Heracles-speler Rai Vloet in november veroorzaakte en waarvan hij getuige was. Omdat medeleven met Rai Vloet voor altijd wordt bezoedeld door de tranen van de verarmde ouders die hun kind hebben verloren, is het moeilijk medelijden met hem te hebben.

Rai Vloet, een profvoetballer uit Schijndel, reed in november toen een dodelijke aanrijding op de A4 bij Hoofddorp het leven kostte aan een 4-jarige jongen. Vloet raakte niet gewond bij het ongeval. Vloet zat op het moment van het incident in de auto met een 27-jarige kennis uit Veldhoven.

Hij had eerder verklaard dat Vloet de leiding had over het voertuig. Zijn identiteit werd maandag pas indirect bevestigd door de politie, die hem niet bij naam identificeerde, maar wel zijn leeftijd en woonplaats opgaf. Ook werd vastgesteld dat Vloet gedronken had, iets wat de bijrijder eerder had gemeld.

Bij het ongeval raakte een 4-jarige jongen ernstig gewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk overleed. Zijn ouders en een andere jongere raakten ook gewond bij het incident. Vloet heeft na het ongeval korte tijd vastgezeten, maar is later weer vrijgelaten. Hij handhaafde zijn scepsis.

Maandagochtend, vandaag precies een jaar geleden, werd bekend gemaakt dat Vloet weer aan het werk gaat bij Heracles Almelo. Sinds het ongeval had hij niet meer gevoetbald.

Rai Vloet Ouders
Rai Vloet Ouders

Op 28 juni 2012 tekende Vloet zijn eerste profcontract bij PSV, waarmee hij zijn profdebuut maakte. Hij tekende een contract bij Jong PSV en maakte op 20 september 2013 zijn profdebuut in de Eerste Klasse tegen FC Den Bosch.

Na 74 minuten kwam hij in de plaats van Rik Schouw. Jong PSV werd in hun eerste wedstrijd van het seizoen met 2-1 verslagen door ‘s-Hertogenbosch.Tegen Jong FC Twente scoorde hij zijn eerste doelpunt in een senior betaald voetbal.

In 2014 promoveerde Vloet van het jeugdteam van Jong PSV naar het eerste elftal. Hij maakte zijn officiële PSV-debuut voor het hoofdteam op 31 juli 2014, tegen SKN Sankt Pölten in de derde voorronde van de Europa League in het Philips Stadion in Eindhoven. Hij kwam in de 79e minuut als invaller voor Marcel Ritzmaier.

Zijn interimcontract werd verlengd tot medio 2018. Negen dagen later tekende hij het. Tijdens zijn rookieseizoen speelde Vloet in twaalf wedstrijden voor het eerste elftal. Het volgende seizoen waren de vooruitzichten van Vloet om het team te maken aanzienlijk verminderd.

De club koos ervoor om Vloet uit te huren om extra ervaring op te doen op het hoogste niveau nadat hij in de eerste helft van seizoen 2015/16 voornamelijk voor Jong PSV speelde en eenmaal mocht invallen voor de hoofdmacht.

In juli 2018 verruilde Vloet de Bredase club voor FC Chiasso, die wilde voldoen aan de financiële eisen van de Nationale Atletiekraad. Later werd bekend dat zijn overstap naar het Zwitserse team, dat in de tweede divisie speelde, deel uitmaakte van een financieel plan dat ertoe leidde dat hij drie weken later werd overgeplaatst naar Frosinone, die het seizoen ervoor naar de Serie A was gepromoveerd.

Hij verscheen uiteindelijk in de Serie A tijdens de eerste seizoenshelft met zes wisselspelers voor in totaal 118 minuten. Zijn contract in Italië liep af op 31 januari 2019 en hij werkte daar niet meer.

Een paar dagen later keerde hij terug naar België om zich bij Sint-Truidense VV aan te sluiten, dat op het moment van zijn vertrek op de vijfde plaats stond. De club scoorde een grote staatsgreep door Vloet te contracteren als vervanger van Roman Bezoes, die halverwege het seizoen naar AA Gent was vertrokken.

Rai Vloet Ouders
Rai Vloet Ouders

Vloet slaagde er niet in om zowel een basis in Sint-Truiden als elders te veroveren. De club koos ervoor om geen gebruik te maken van de optie tot verlenging van het contract van Vloet aan het einde van het seizoen, waarin hij 21 minuten speelde, verdeeld over twee wisselspelers.

You may also like...